15 / 05 / 2024

Eymir Gölü SİT değişikliği son durum

Eymir Gölü SİT değişikliği son durum

CHP Ankara Millitvekili Levent Gök, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce' ye, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise İçişleri Bakanı Efkan Ala' ya değişikliği sordu...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası günde 100 ton süt işleyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi firmalarından İztarım A.Ş’nin 100. Yıl Bayındır Süt İşleme fabrikası gerçekleşen bir tören ile hizmete açıldı. Buna göre, 350 milyon lira yatırım ile hayata geçirilen fabrika günde 100 ton süt yapacak "İzmirli" markası ile süt ve süt ürünlerine dönüştürülecek.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu

Euro, güçlü duruşunu sürdürüyor! 30 liraya gidiyor...

Döviz kurunun yükselişi sürerken, euro güçlü duruşunu devam ettiriyor. Geçtiğimiz haftalarda ilk kez 29 TL sınırını aşan euro/TL ise bugüne yükselişle açtı.

Meteoroloji belediyeleri uyardı! 2015 yılından güçlüsü geliyor! Yaz kışa dönecek!

Meteoroloji belediyeleri hazır olun diye uyardı. Meteoroloji uzmanları 2015 yılından sonraki en güçlü yağışların geleceğini söyledi. İşte detaylar!

Uygun fiyatlı elektrikli ısıtıcılar hangileri? Fiyatları kaç TL’den başlıyor? 14 Mart 2023 Fiyat Listesi

Isınmak için pratik bir çözüm olan elektrikli ısıtıcılar, farklı özelliklerine göre fiyatlandırılıyor. Peki hangi elektrikli ısıtıcı modelinin fiyatı en uygun? İşte detaylar…

Kiwi su ısıtıcı fiyatları ne kadar, en uygun nerede satılıyor? 24 Şubat 2023 fiyat listesi...

Cam, paslanmaz çelik, dayanıklı plastik gibi malzemelerden üretilen Kiwi elektrikli su ısıtıcılar; kullanışlı tasarımları, kaliteli malzemeleri ve cazip fiyatları nedeniyle büyük ilgi görüyor. Peki, Kiwi kettle kaç lira? İşte detaylar...

Gövde Toklu 90 TL Toklu Gerdan 83 TL! İşte Et ve Süt Kurumu 16 Şubat 2023 fiyat listesi…

Et ve Süt Kurumu’nda (ESK) indirim yağmuru devam ediyor. Gövde Toklu 90 TL, Toklu Gerdan 83 TL’ye satılıyor. İşte Et ve Süt Kurumu 16 Şubat 2023 fiyat listesi…

 Süt fiyatlarında tehlikeli gelişme! 'Hayvancılık sektörüne faturası ağır olur'

Günlerdir süt fiyatlarındaki artıştan dolayı üretimde düşüş yaşanmıştı bu düşüşte süt fiyatlarında yükselişe neden olmuştu. Sanayici, çiğ süt ücretlerinin her şey dahil 11 lira olarak uygulanmasını isterken, kalan dişi hayvanların da kesime gitmesi tehlikesi söz konusu.

Süt üretiminde tehlike çanları! İnekler kesime gidiyor, üretim azalıyor. Yeni zamlar kapıda!

Süt üretiminde yaşanan sorunlar çığ gibi büyüyerek devam ediyor. Besiciler, yüksek maliyet artışlarına rağmen alım fiyatlarının masraflarını karşılamadığı gerekçesiyle ineklerini kesime gönderirken, süt üretimi de giderek azalıyor.

Üretici 'zarar ediyorum' diyordu! Ulusal Süt Konseyi belgeyi yayınladı

Günlerdir süt üreticisinin zarar ettiği yönündeki haberlere binaen, Ulusal Süt Konseyi (USK)'dan Aralık ayına ait 1 litre çiğ süt maliyet tablosu yayınlandı.

Kumtel ısıtıcılar en uygun fiyatla nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte 24 Ekim 2022 fiyat listesi…

Havaların soğumaya başladığı son günlerde vatandaşlar Kumtel ısıtıcıların fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, Kumtel ısıtıcılar en uygun fiyatla nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte 24 Ekim 2022 fiyat listesi…

Eymir Gölü SİT değişikliği son durum Haberi

Eymir Gölü SİT değişikliği son durum

SIT değişikliği Meclis gündeminde Eymir Gölü'nün bulunduğu alanın SİT statüsünün değiştirildiği iddiaları soru önergeleriyle TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Millitvekili Levent Gök, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya değişikliği sordu. 

Bakan Güllüce'nin yanıtlamasıyla istemiyle TBMM Başkanlığına soru önrgesi veren Gök, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ arasında tartışma yaratan Eymir Gölü'nün SİT statüsünün değiştirildiği ve plan değişikliğiyle Ankara'nın önemli yeşil alanları arasında yer alan Eymir'de turizm işletmeciliğinin önünün açılmakta olduğunu hatırlattı. Gök, şu soruları yöneltti: "Doğru mu?" "Doğal SİT alanı ve sulak alan statüsünde olan Eymir Gölü'nün çevresinin bazı bölümlerinde SİT derecesinin düşürüldüğü doğru mudur? Bunun nedeni, uzmanlarca ifade edildiği üzere, gölün bir bölümünde 'turizm belgeli işletmeciliğin' önünü açmak mıdır? 

Eymir'le ilgili...