02 / 05 / 2024

eyt yasası

eyt yasası

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Peki prim eksiği olanlar EYT yasasından nasıl yararlanabilir? Primi eksik olan EYT’liler ne yapacak?

EYT bekleyenler için kritik ‘asgari ücret’ detayı!

EYT yasası ile ilgili çalışmalar devam ederken, EYT’lilerin ilk maaşlarını ne zaman alacağı yönünde uzmanlardan görüşler gelmeye devam ediyor. Ocak ayında asgari ücrete gelmesi beklenen zammın ardından EYT’lilerin ilk maaşlarını Şubat ayında alması bekleniyor.

Milyonlarca EYT’liye müjde! EYT’liler emlak vergisinden muaf olacak!

EYT yasasının çıkması ile beraber emekli olan çok sayıda vatandaş, emlak vergisi muafiyetine de hak kazandı. Yeni emekliler için muafiyet 2024’te başlıyor. Yani bu sene emekli olarak emlak vergisi muafiyeti için başvuran bir kişi, gelecek sene itibarıyla vergi ödemeyecek.

EYT tablosunda önemli değişiklikler yapıldı! 1999-2005 arası sigortalı başlangıcı olanlar için süreç 1 yıl!

Son dönemlerde Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri olan EYT yasası şimdi yeni düzenlemeleri beraberinde getiriyor. 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalılık başlangıcı olan bireyler ve bu tarihten önce sigorta başlangıcı yapmış olanlar için emeklilikte yeni bir dönemin kapılarını açtı.

1999-2000 sigortalıları hemen baksın! Geriye çekilecek! Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu!

EYT Yasası kapsamında 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar ve borçlanma yoluyla sigorta başlangıcı bu tarih öncesine çekilebilenler için emeklilik yolu göründü. Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu...

EYT'li olup maaşı bağlanmayanlar aman dikkat! Bu bilgileri hemen kontrol edin! Maaşınızı nasıl alabilirsiniz? 

Emeklilikte yaşa takılanlar yasası çerçevesinde emekliliğe hak kazananların sayısı 2 milyonu aşarken, maaşı bağlanmayan pek çok EYT'li bulunuyor. Peki EYT maaşı bağlanmayanlar ne yapabilir? 

Emekli olmak isteyenlere yeni bilet kısmi emeklilik! 3600 gün, aylık 7.500 lira maaşa en az +2.500 lira ek zam!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasından faydalanamayanlara müjde geldi. Yeterli prim ödeme gün sayısını doldurmayan bireyler için kısmi emeklilik seçeneği önemli bir fırsat sunuyor. İşte detaylar...

EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı!

Emeklilikte yaşa takılanlar yasasından prim nedeniyle faydalanamayanlar için başka seçenekler de var. EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı. İşte detaylar...

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT’lilerin yeni talebi belli oldu! Madde madde sıralandı! İntibak yasası, emekli maaşı, sosyal adalet...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Arzu Lastikçi, EYT’lilerin yeni taleplerini sıraladı. Lastikçi, 2000 yılı öncesi emekli olan kişiler için uygulanan "İntibak Yasası"nın 2000 yılı sonrası emekli olan kişiler için de çıkarılması gerektiğini ifade etti.

EYT'yi kıl payı kaçıranlara erken emeklilik kapısı yeniden açıldı! O şartları taşımak yeterli!

EYT yasası ile emekliliği kıl payı kaçıranlar için 1999-2000 arası ve 2008 sonrası için kademeli emeklilik imkanı gündeme geldi. İşte detaylar...

2. Torba Yasa Geliyor: EYT, 500 Prim ve Bağ-Kur Affı Müjdesi mi?

Kabul edilen 31 Maddelik Torba Yasası’nın ardından 2. torba yasa için 9 madde imzalanıyor. Birçok konuyu içeren bu yasalar yeni düzenlemelerle vatandaşlar için hazırlanıyor. Gündemde olan konulardan olan EYT staj-çıraklık, 500 prim ve Bağ-Kur affı yer alıyor. İşte 31 Maddelik Torba Yasası detayları…

EYT'liler zam alacak mı? Merak edilen soru yanıt buldu

Emekli aylıklarına yapılan zam sonrasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasıyla emekli olanların zam alıp almayacağı merak ediliyor. SGK Uzmanı Özgür Kaya ile Özgür Erdursun, konuyla ilgili örnek vererek tek tek paylaştı. İşte tüm detaylar...

EYT’li olamayanlar için emeklilik kapısı ardına kadar açıldı!

EYT yasasının ardında milyonlarca kişi emeklilik hakkı kazanırken, kapsam dışında kalan vatandaşlar için atılacak adımlar merak ediliyor. Eksik primi tamamlamak için bu süreçte formüller için araştırmalar hız kesmeden sürüyor. İşte, erken emeklilik konusunda yaşanan tüm gelişmeler!

Kademeli emeklilikte yeni gelişme! Tek tek açıklandı!

EYT yasasının ardından kapsam dışında kalanlar erken emeklilik için ayrıntıları yakından takip ediyor. Emeklilik sisteminde emeklilik yaşı ve erken emeklilik hakları bireyin çalışma bilgilerine göre şekilleniyor. Fakat SGK tarafından vergi indirimiyle erken emeklilik müjdesi geldi.

eyt yasası Haberi

eyt yasası

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili teknik çalışmaların Aralık ayına kadar tamamlanacağını ve çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacağını duyurmuştu. Bakan Bilgin’in bu açıklamasının ardından EYT’li vatandaşlar Aralık ayını beklemeye başladı.

EYT yasasından yararlanmak için bekleyenlerin ise bazı şartları tamamlamaları gerekiyor. EYT yasasından yararlanabilmek için hem primi hem de yılı eksik olanlar ya da farklı kurumlarda çalışanlar için 6 adımlı bir çözüm bulunuyor.

PRİM EKSİĞİ OLANLAR NE YAPACAK?

Sabah’tan Faruk Erdem’in yazısına göre; EYT için, yıl eksiği olanlar yıllarının dolmasını bekleyecek. Kadınlar için 20 yıl tamamlandı. Erkekler için ise 25 yıl, 8 Eylül 2024 tarihinde tamamlanmış olacak.

Ancak EYT için prim eksiği için beklemek yetmiyor. Eksik primleri tamamlamak ve EYT'li olarak emekli olmak için bazı yollar bulunuyor.

1-ASKERLİK BORÇLANMASI

Eksik...