02 / 05 / 2024

fabrika binalarında emlak vergisi

fabrika binalarında emlak vergisi

Teşvik belgeli yatırımlarda, fabrika binası ve arsadan emlak vergisi alınmayacak. Sermaye piyasasında uzun süre kalana mevduatta olduğu gibi stopaj indirimi uygulanacak.

1942 yılında Emlak Bankası Küçük Çamlıca'da büyük arsa satıyormuş!

1942 yılında Emlak ve Eytan Bankası ''Bulunmaz büyük fırsat'' başlığı altında Küçük Çamlıca'da açık artma ve peşin fiyatla büyük arsa satış ilanı vermiş.

Donald Trump hakkında emlak dolandırıcılığı davası: Kapanış konuşmaları yapıldı!

New York'ta ABD eski Başkanı Donald Trump hakkındaki emlak dolandırıcılığı davasında kapanış konuşmaları yapıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası verildiğini bildirdi. Ceza kesilen firmalar arasında emlak ve gayrimenkul firmaları da var.

ABD eski Başkanı Donald Trump, emlak dolandırıcılığı davasında ifade verdi!

ABD Başkanı eski Başkanı Donald Trump, hakkında "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla ilgili olarak New York'ta devam eden davanın duruşmasında ifade verdi.

Ankara Gölbaşı'nda 26.1 milyon TL'ye icradan satılık tarla ve fabrika binaları!

T.C. Gölbaşı İcra Dairesi, Ankara ili, Gölbaşı ilçesi, Oğulbey Mahallesi, 125631 ada 7 parselde yer alan tarla ve fabrika binalarını 26 milyon 147 bin 135 TL'ye icradan satıyor...

Beyoğlu'nda emlak vergisi tartışması!

2022 yılı için emlak vergisi zam oranları belli oldu. Beyoğlu'nda yapılan yüzde 80'lik zam Beyoğluların tepkisine neden oldu. 

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

Gazze'de emlak sektöründeki zarar 25 milyon dolara ulaştı!

Gazze'de yerle bir alan binalar emlak sektöründe de büyük zarara neden oldu. Gazze saldırılarında emlak sektöründe yaşanan zararın 25 milyon dolar olduğu bildirildi.

Kamu binalarında enerji verimliliği ile 870 milyon TL tasarruf yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kamu binalarında enerji verimliliğiyle sağlanan tasarruf miktarını 2023'e kadar 870 milyon TL tasarruf hedeflediklerini dile getirdi. 

Emlak danışmanlığında başarının 20 kuralı!

Gayrimenkul Danışmanı Mehmet Adak, bugünkü yazısında ''Emlak danışmanlığında başarının 20 kuralı'' konusunu kaleme aldı....

Mistral GYO binalarında hasar tespit çalışması yapıldı!

Mistral GYO İzmir'deki depremin ardından binalarında bütün kontroller hızlıca yapıldı ve herhangi bir hasar tespit edilmedi.

Sakarya Geyve'de 23.6 milyon TL'ye satılık fabrika binaları!

Geyve İcra Dairesi, Sakarya Geyve'de bulunan tek katlı kargir havai fişek oyuncak ve kimya fabrika binaları ve tarlasını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 23 milyon 668 bin 793 TL olarak belirlendi. 

fabrika binalarında emlak vergisi Haberi

fabrika binalarında emlak vergisi

Teşvik belgeli yatırımlarda, fabrika binası ve arsadan emlak vergisi alınmayacak. Sermaye piyasasında uzun süre kalana mevduatta olduğu gibi stopaj indirimi uygulanacak.  İmar harcına son verilecek, faizsiz ürünler desteklenecek. Hükümet, küresel ekonomideki durgunluğa meydan okuyan, piyasaları canlandıracak ve yabancı yatırımcının yönünü Türkiye'ye çevirecek devrim niteliğinde "vergi, finans ve yatırım" paketi hazırladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, yerli-yabancı yatırımcıya motivasyonu desteklemek ve finans sektörünü canlandırmak için hazırlanan paketin ayrıntılarını SABAH'a açıkladı.


İMAR HARCINA SON

Bakan Ağbal, teşvik belgeli yatırımlarda, yatırım yapılan fabrika binasının ve arsanın emlak vergisinin alınmayacağını söyledi. Ağbal, "Yeni düzenleme ile enerji tasarrufu, ısı yalıtımına dönük işlemler kazançtan indirilecek. Buna ilişkin sözleşmelerden de harç, damga vergisi alınmayacak" dedi. Ağbal ayrıca yatırımcıların belediyelerin getirdiği emlak vergisi yükünden kurtulacağını vurgulayarak, bu kapsamda imar ve...