07 / 05 / 2024

Faiz artırımları ne durumda

Faiz artırımları ne durumda

Janet Yellen, ABD Senatosu'nda yaptığı yarıyıl sunumunda, işgücü piyasasındaki olumlu gelişmenin önemli olduğunu ancak ekonominin henüz istenilen düzeye ulaşmadığını ve Fed’in bu gerçekleşene kadar desteğini sürdüreceğini söyledi.

Selçuk Geçer 'dolar düşüyor yorumlarına itibar etmeyin' dedi! Yeni rekor için sinyal verdi!

Dolar yorumları ile bilinen ve dolarla ilgili dedikleri çıkan ekonomist Selçuk Geçer, geçmişteki faiz artırımlarının dolar kurunu frenlediğini söyledi ve yeni rekorlar için sinyal verdi. 

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Bakır fiyatları, Fed beklentisi ile yükseldi

Endüstriyel emtialar, Fed'in faiz artırımlarının sona ereceğine dair yükselen iyimserlikten faydalanırken bakır temmuz ayından bu yana en büyük haftalık kazancını gerçekleştirdi. İşte haberin ayrıntıları...

ABD’de faiz artırımı ihtimalinin düşmesi piyasalara bahar havası getirdi!

Aralık ayında ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlama piyasalardaki olumlu havaya destek verdi.

Mevduat faiz oranları yatırımların değerini katlama devam ediyor: Bu bankalar cazip fırsatlar sunuyor

Günümüzde tasarruflarını değerlendirmeyi düşünen birçok kişi için bankalardaki mevduat faiz oranları oldukça önemlidir. Mevduat hesapları, birikimlerini artırmak isteyen bireyler arasında giderek daha popülerleşmiştir. Bazı bankaların sunduğu mevduat faiz oranları yatırımların değerini artırıyor.

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

Türk ekonomisinde atılan olumlu adımlar yatırımcıların onayını aldı!

EBRD Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, "Türkiye'nin Ortodoks para politikalarına geçeceği vaadi ve bunun; önemli faiz artırımları, likidite ve kredinin sıkılaştırılması yoluyla yerine getirilmesi yatırımcıların onayını almıştır" dedi.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

ABD ekonomisindeki büyüme, işgücü piyasasındaki soğuma ve enflasyon baskılarındaki yavaşlamanın etkileriyle Temmuz ve Ağustos aylarında ılımlı bir seyir izlediği açıklandı. Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Eylül ayı Fed faiz kararı ne olur?

Merkez Bankası'nın faiz artırımları bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı!

Merkez Bankası'nın son üç aydaki faiz artırımları ticari kredi faizlerinin yükselmesini sağladı. Kredilerin yükselmesi ise bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı. 

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

Dolar 27 TL'yi aştı! 1 dolar ne kadar, kaç TL? Euro ve Sterlin ne kadar? 31 Ağustos 2023 döviz kurlarında son durum!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına devam edeceği beklentileri, doların küresel piyasalardaki değerini desteklemeye devam ediyor. 31 Ağustos 2023 Perşembe günü dolar/TL kuru, 26,7650 TL'ye kadar yükselerek, 27 TL'yi aştı.

Faiz artırımları ne durumda Haberi

Faiz artırımları ne durumda

ABD Merkez Bankası Başkanı Yellen, "Fed ekonomideki iyileşme tamamlanana kadar faiz artırımına gitmeyecek" dedi.

Janet Yellen, Senato Bankacılık Komitesi önünde bugün yaptığı yarıyıl sunumunda, ekonominin genel durumu ve uygulanan para politikası hakkında bilgiler vererek, senatörlerin sorularını yanıtladı. Şubat ayında yaptığı ilk sunumdan bu yana ekonominin ve finansal sistemin güçlendiğini belirten Yellen, ancak ekonominin henüz istenilen düzeye ulaşmadığını ve Fed’in bu gerçekleşene kadar desteğini sürdüreceğini vurguladı.


Yüzde 6,1'lik işsizlik oranının hedeflerinin üstünde olduğunu ve enflasyonun da uzun vadeli hedeflerinin altında seyrettiğini aktaran Yellen, Fed’in tüm kaynak ve araçlarını makroekonomik hedeflerine ulaşmak için kullanmaya devam edeceğine dikkati çekti.


Yellen, Fed’in ekonominin normalleşmesinde, geçen hafta yayımlanan tutanaklarda da görüldüğü üzere kullanacağı ana aracın rezerv faizleri olacağını, gecelik repo alımlarının da tamamlayıcı araç olarak kullanılabileceğini anlattı.


Gayri...