09 / 05 / 2024

Fatihin topları

Fatihin topları

Fatih Sultan Mehmet zamanından kalma iki top Dolmabahçe Stadı'nın önünde hazırlanan beton ayakların üzerine yerleştirilmiş. Askeri vasıtalar seferler edilmiş ve stadın önünde onlarca meraklı, topların yerlerine konuluşunu izlemiş.

Bosch BGB6SIL1 ProSilence Toz Torbalı Süpürge kaç lira, özellikleri ne? 27 Mart 2023 fiyat listesi...

Entegre fırçası ile avizelerden tavana her yere ulaşır. Yüksek emiş gücü ile tüm tozları toplar. Yıkanabilir HEPA filtresi hijyenik temizlik sağlar. Peki, Bosch BGB6SIL1 ProSilence Toz Torbalı Süpürge, en uygun nerede? İşte detaylar... 

Fantom Provac P 5000 Dikey Elektrikli Süpürge en uygun nereden alınır? 9 Mart 2023 fiyat listesi...

Pratik kullanımıyla temizliği kolaylaştıran, aparatlarıya detaylı temizlik sağlayan, çekim gücü yüksek Fantom Provac Dikey Elektrikli Süpürge, cyclone teknolojisi ile tüm tozları toplar. Peki, Cyclone teknolojisi nedir? Fantom Provac kaç TL? İşte detaylar...

Tefal X-Pert kablosuz süpürge kaç lira, en ucuz nereden alınır? 27 Şubat 2023 fiyat listesi... 

Tefal TY6983TR X-Pert kablosuz süpürge, zeminden tavana her alana erişir. Ergonomik yapısı ve motorlu fırçası sayesinde tüm tozları toplar. Peki, Tefal dikey süpürge kaç kg? Tefal X-Pert kablosuz süpürge kaç dakika çalışıyor? İşte detaylar... 

Ekmek yemek de lüks olacak! Sektörün ağır topları son zamdan sonra ekmeğin kaç lira olacağını açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fırıncılara uygun fiyattan verdiği Un Destek Projesi’nin sona ermesinin ardından sektörün önemli isimleri ekmeğe büyük zam geleceğini açıkladı.

Frédéric Biousse otel yatırımlarına devam edecek!

Fransız perakendesinin ağır toplarından Frédéric Biousse otel yatırımlarına devam edecek...

Kırklareli Tophane-i Amiriye restore edilecek!

Kırklareli'de Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinde savaşta kullanılan topların döküldüğü, Osmanlı'dan kalma Tophane-i Amiriye (Fatih dökümhanesi) restore edilip turizme açılacak.

Mkg Turizm İthalat İhracat Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mkg Turizm İthalat İhracat Pazarlama Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal  Özyurt, Gaffari  Yalçın ve Mustafa Toplar ortaklığında kuruldu. 

Anadolu Hisarı Toplarönü Namazgahı onarıldı!

Anadolu Hisarı'nda onarım ve bakım işlemleri tamamlanan tarihi Toplarönü Namazgahı 5 Haziran'da ilk teravih namazıyla hizmet vermeye başlayacak. Namazgah yaz sonuna kadar açık kalacak.

Sakarya Hanlı Köyü'deki tarım arazileri sanayi bölgesine mi dahil ediliyor!

Hanlı Köyü’nde bulunan tarım arazilerinin, belediyenin yaptığı imar planı ile sanayi bölgesine dahil edilmesine tepkiler büyüyor. Altın değerindeki topların saniyeye açılmasına engel olmak için itiraz dilekçesi verildi.

Bağcılar Belediyesi Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını kutladı!

Bağcılar Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünü farklı bir etkinlikle kutluyor. Etkinlikte yapılacak oyunda temsili olarak toplar, tüfekler ve atlı süvariler de yer alacak.

Zeytinburnu'nda bir tekstil atölyesi yandı!

Zeytinburnu'nda bir tekstil atölyesi, çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Atölyedeki kumaş toplarının tutuşması nedeniyle büyüyen yangına müdahale eden ekipler, üst katlardaki vatandaşları tahliye ett.

Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu yarım kaldı!

ÇANAKKALE Savaşları’ nın ilk şehitlerinin verildiği Seddülbahir Kalesi bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya yüz tutarken, tarihi toplar otların arasında kaldı. Kalenin içi ise alemcilerin mekanı oldu...

1951 yılında Fatih döneminden kalma iki top Dolmabahçe Stadı'nın önüne yerleştirilmiş!

Fatih Sultan Mehmet zamanından kalma iki top Dolmabahçe Stadı'nın önünde hazırlanan beton ayakların üzerine yerleştirilmiş. Askeri vasıtalar seferler edilmiş ve stadın önünde onlarca meraklı, topların yerlerine konuluşunu izlemiş.

Fatihin topları Haberi

Fatihin topları


  


   Fatih Sultan zamanından kalma iki top dün Dolmabahçe Stadı'nın önünde hazırlanan beton ayakların üzerine yerleştirilmiştir. Çok ağır olan bu topların kaldırılması için bir çok askeri vasıtalar seferber edilmiş ve stadın önünde toplanan meraklılar bu topların yeni ayaklar üzerine konuluşunu alaka ile takip etmişlerdir. 

   Yukarıdaki resim, bu topların askeri seyyar vinçlerle yeni ayakları üzerine konuluşunu tespit etmektedir.


Cumhuriyet Gazetesi 2 Aralık 1951



Abdullah Kutalmış...