18 / 05 / 2024

Fatihte deprem sığınma alanı ne olacak

Fatihte deprem sığınma alanı ne olacak

Fatih'te deprem sonrası sığınma alanı olarak kullanılan alanın imara açılma kararıyla ilgili Fatih Belediyesi geri adım attı. Fatih Belediyesi'nin meclis toplantısında yeni park alanı ve yeraltı otoparkı teklifi kabul edildi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan açıkladı! Rakamlar Türkiye'nin deprem gerçeğini ortaya koyuyor...

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan , Türkiye'deki deprem sıklılığı ve büyüklüğü ile ilgili bir açıklama yayınladı. Buna göre, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğuna bir kez daha belirterek dikkatleri çeken Prof. Dr. Ercan, "Çare sağlam yerde sağlam yapı" diye konuştu.

Hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı! Hanelerin yüzde 19,5’u ısınma ihtiyacını karşılayamıyor!

TÜİK tarafından açıklanana göre hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı. İşte o rakamlar...

Gemlik Körfezi'ndeki depremin sürpriz olmadığını açıklayan Doç. Dr. Irmak: Artçı depremler devam edecek!

Kocaeli Üniversitesi'nden (KOÜ) Doç. Dr. Serkan Irmak, Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremlere '' Bizim burada karşılaştığımız hiçbir deprem sürpriz değil.'' diyerek, buna benzer büyüklükte çok sayıda depremin olduğunu belirtti.

Binaların tahliye edilmeden güçlendirilmesine imkan sağlayan yerli deprem sönümleyici geliştirildi!

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) akademisyenleri mevcut binaların hızlı, ekonomik ve güvenli şekilde güçlendirilmesine imkan verecek yerli sismik sönümleyici geliştirdi. 

Uzman, 10 gün boyunca sürecek olan öğlen ve akşam yağışlarına karşı hazır olunması gerektiğini uyarıyor!

Küresel ısınma mevsimleri değiştiriyor. Mayıs hava serin ve yağışlı. Uzman, bir şehirde hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Benzin, motorin, LPG litre fiyatı bugün kaç TL? Akaryakıtta deprem! Sürücüler hemen Total, Opet, PO fiyatlarına bakın!

Araç sahipleri 'Benzin, motorin, LPG litre fiyatı bugün kaç TL?' sorusunun yanıtını her gün araştırıyor Peki benzin, motorin, LPG litre fiyatı bugün kaç TL? Akaryakıtta deprem! Sürücüler hemen Total, Opet, PO fiyatlarına bakın!

Tefal kireç avcısı buharlı ütü en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Üstün performans sunan Tefal buharlı ütü hızlı ısınma teknolojisi ile kıyafetleri kırışıklıkları  en kısa sürede yok eder.Tefal Ultimate Kireç Avcısı buharlı ütü fiyatları ne kadar,özellikleri neler? 

Isınma desteği nereden alınır? Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?

Isınma diğer adı ile doğalgaz desteğine dair sorular hız kazanmaya başladı. Özellikle bu yardımı alanlar, “Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?” sorusunu sormaktadır. İşte detaylar!

Elektrikli ısıtıcı fiyatları ne kadar? 10 Şubat 2023 fiyat listesi...

Pratik bir ısınma yöntemi olduğu için tercih edilen elektrikli ısıtıcılar kolay kullanım imkanı sunar. Peki, Kumtel, Luxell, Dysis, Minisan, Sinbo ısıtıcı kaç TL? En ucuz ısıtıcı hangisi? İşte detaylar...

Kışınızı bahara çevirecek ısınma yardımı müjdesi! O kurum şartları taşıyanın doğalgazını kömürünü ödeyecek! İşte merak edilen şartlar

buseneki yakacak yardımları ne zaman başlayacak? Asgari ücrete yapılan yardımdan sonra başvuru sayısında artış olacak mı ?

2022 doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Isınma yardımı ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımı halk arasında ısınma yardımı olarak da anılan ödemelerin ne zaman yatacağı merakla araştırılıyor. Aralık ayına girilmesi ile birlikte doğalgaz yardımına dair soruların da sayısı da arttı. İşte detaylar!

Maaşlara ek 1000 TL'lik doğal gaz desteği yapılacak! Isınma (kömür, odun) yardımı kimlere verilecek?

Milyonlarca çalışana 1000 TL'lik doğalgaz ve ısınma (odun, kömür) desteği sağlanacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu destekten faydalanacak. Peki, 1000 liralık doğal gaz yardımı kimlere verilecek?

Çalışanlara yemek ve ısınma yardımı geliyor!

Çalışanlarda nakit yemek yardımı ve ısınma yardımı ödemelerinin detayları netleşti.

Fatihte deprem sığınma alanı ne olacak Haberi

Fatihte deprem sığınma alanı ne olacak

Deprem toplanma alanına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Metal Yapı Konut Şirketi'nin sahibi Ömer Saçaklıoğlu otel, konut ve tarihi bir caminin restorasyonunu yapacaktı. Vatan Caddesi'nde merkezi konumda bulunan 8 bin metrekarelik alanda bulunan eski lunapark 1996 yılında yıkılmış, bir kısmı otopark olarak kullanılmaya başlanmış bir bölümünde ise Migros açılmıştı. Alanın hemen yanında da Aytekin Kotil Parkı bulunması nedeniyle bu bölge, imar planlarında deprem sonrası sığınma alanı olarak yer alıyordu. Ancak otopark ve Migros'un yer aldığı alan Fatih Belediye Meclisi'nin verdiği onayla ticari yapılaşmaya açılmıştı. CHP'li meclis üyelerinin konuyla ilgili itirazlarının ardından Fatih Belediyesi'nin dünkü meclis toplantısında "her an olması beklenen büyük istanbul depreminin toplanma alanı ihtiyacının karşılanması, ilçeye yeni bir park ve yeraltı otoparkı kazandırılması amaçlarına hizmet...