07 / 05 / 2024

Fed Amerikan ekonomisi taporu bej kitap nisan sayısı

Fed Amerikan ekonomisi taporu bej kitap nisan sayısı

FED'in Amerikan ekonomisine ışık tutan araştırma raporu, "Bej Kitap"ın nisan sayısı yayımlandı. Raporda ülkedeki inşaat sektörünün genel olarak iyileştiği ve ev fiyatlarının artmaya devam ettiği kaydedildi.

Ekonomistlere göre Fed'in faiz artışları sona erdi!

Amerikan bankalarının başekonomistlerine göre Fed faiz artışında artık sona geldi ve gelecek sene faiz düşürmeye başlayacak. Ekonomistler ABD’de yıllıklandırılmış büyümenin önümüzdeki üç çeyrekte yüzde 1’in altında seyretmesini bekliyor.

Amerikan ekonomisi sallantıda mı? Borç limiti açmazı hakkında ne deniyor?

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'den Amerika ekonomisine dair önemli açıklamalar geldi. Açıklamalarından biri de 15 Haziran'a kadar yeterli vergi gelirinin elde edilmesi olasılığının düşük olduğu belirtildi. Kendi sözleriyle, borç limitinin 1 Haziran'a kadar artırılması gerektiğini vurguladı.

Dev kuruluştan Fed ile ilgili kritik tahmin

Kredi derecelendirme kuruluşu Her faiz artışı kararı piyasaları sallayan Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) bu yılsonuna kadar faizi artırıp, gelecek yıl ise farklı bir politikaya geçeceği tahmininde bulundu.

Ünlü ekonomist yazdı! “Dezenflasyonist süreç başlayacak”

Ekonomist ve Akademisyen Atılım Murat bugünkü köşesinde, “Amerikan ekonomisi için bu yılki bütçe açığı rakamı, bütçe fazlası olarak bile değerlendirilebilir. Toplam talep düşecek. Dezenflasyonist süreç başlayacak.” dedi.

FED faiz kararını açıkladı: Dolar bugünden sonra 18 liraya kadar çıkabilir uyarısı

Piyasalarda doların yönünü belirleyecek olan Amerikan Merkez Bankası FED'in atacağı faiz yükseltme adımlarına ilişkin tutanaklar yayınlandı. FED'in kararı sonrası Türkiye'de yeniden 17,30 liraya dayanan doların seyri merak ediliyor. İşte detaylar...

Piyasa Kahini İslam Memiş FED’in faiz kararı sonrası doların kaç lira olacağını açıkladı! Eğer korkusu olan varsa

Altın ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz kararının ardından dolar kuruyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Piyasa Kahini İslam Memiş FED’in faiz kararı sonrası gram altın için ilk kez tahminini açıkladı! Altın alacaklar dikkat

Altın ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz kararının ardından gram altın fiyatlarıyla ilgili tahminde bulundu.

Amerikan Merkez Bankası FED'de bomba istifa! Başkan Biden'a soğuk duş

Joe Biden'ın ABD Merkez Bankasının (FED) Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine aday gösterdiği Sarah Bloom Raskin, adaylıktan çekildi.

FED Mart raporunu yayımladı! Şirketleri neler bekliyor?

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikan ekonomisinin mevcut durumunu baz alan "Bej Kitap" raporunun Mart sayısını yayımladı. Peki ABD'li şirketleri neler bekliyor? İşte detaylar...

Ekonomik faaliyet hafif şekilde arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikan ekonomisinin nabzını tutan "Bej Kitap" raporunun ocak sayısını yayımladı.

ABD'de sıfır ve ikinci el konutlara talep devam ediyor!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin bulunduğu "Bej Kitap" raporunun Ekim 2020 sayısını yayımladı. Raporda konut piyasasında sıfır ve ikinci ellere yönelik talebin devam ettiği belirtildi.

Fed: Finansal sektör kırılganlıkları kısa vadede daha belirgin olacak!

Fed, Amerikan finansal sistemine ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Finansal İstikrar Raporu"nun mayıs sayısını yayımladı.

Fed yetkilileri salgının ABD ekonomisine etkisini değerlendirdi!

ABD Merkez Bankası (Fed) Dallas Şubesi Başkanı Robert Kaplan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Amerikan ekonomisinde 'tarihi' bir daralmanın beklendiğini ve daha fazla teşvike ihtiyaç olduğunu ifade etti

Fed Amerikan ekonomisi taporu bej kitap nisan sayısı Haberi

Fed Amerikan ekonomisi taporu bej kitap nisan sayısı

FED'in Amerikan ekonomisine ışık tutan araştırma raporu, "Bej Kitap"ın nisan sayısı yayımlandı. 


Bankanın 12 bölgesel şubesinden gelen verilerle hazırlanan rapora göre, ekonomik aktivite ülke genelinde artarken, artış hızı bölgelere göre değişim gösterdi. 


Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarından 2 hafta önce yayımlanan raporda, "Çoğu bölge, ekonomik büyümenin sınırlı ile ılımlı aralığında olduğunu ve işyerlerinin büyümenin bu seviyede kalmaya devam etmesini beklediğini bildirdi." ifadelerine yer verildi. 


Aynı dönemde, iş gücü piyasasının güçlenmeyi sürdürdüğü belirtilen raporda, ücretlerin de Atlanta dışındaki tüm diğer bölgelerde yükseldiği vurgulandı. 


Raporda, ayrıca, yılın ilk aylarında finansal dalgalanmalar nedeniyle bazı bölgelerde düşen tüketici harcamalarının, son dönemde yeniden yükseldiği ve turizm sektörünün iyileştiği belirtildi.


Sanayi ve enerji sektörlerinden olumlu sinyaller


Ülkedeki inşaat sektörünün genel olarak iyileştiği ve ev fiyatlarının artmaya devam ettiği kaydedilen raporda,...