06 / 05 / 2024

fed Başkanı

fed Başkanı

Fed Başkanı Yellen, "Faiz artışının, gelecek veriler Komite'nin (FOMC) hedeflerine doğru ilerleme gösterirse görece yakın zamanda uygun olacağına karar verdik." dedi.

Fed Başkanı: Dolardaki yükselme nedeniyle faiz artışında daha kademeli bir yol izlenecek

Fed Başkanı Yellen, son 5 yılda 13 milyon kişiye iş imkanı sağlayan ABD ekonomisinin, yüzde 5'e düşen işsizlikle birlikte tam istihdam hedefine yaklaştığını dile getirdi.

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

FED Başkanı Powell: Enflasyon hedefi için faiz artırmaya devam edeceğiz!

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, enflasyonun hâlâ çok yüksek olduğunu ve gerekirse ek faiz artışı yapacaklarını ve enflasyon hedefine ulaştıklarından emin oluncaya kadar faizi yüksek seviyelerde tutacaklarını açıkladı.

Fed Başkanı Powell'dan faiz mesajı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankanın faiz politikasıyla alakalı dikkat çekici bir açıklama yaptı. Powell "Fed Para Politikası Kurulu üyelerinin neredeyse tümü faizlerin sene sonuna doğru bir miktar daha yükselmesinin doğru olacağını düşünüyor." dedi. İşte detaylar...

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

Fed Başkanı Powell: ‘Enflasyonu düşürememek hem acıyı uzatacak hem de sosyal maliyeti artıracak’

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankacılık sektöründe meydana gelen gelişmelerin kredi şartlarının sıkılaşmasına katkı sağladığını söyledi. Powell, faiz oranlarının normalde olması gerektiği kadar artmasına gerek kalmayacağını aktardı.

Fed Başkanı Powell telefon şakası kurbanı oldu! Ukrayna Devlet Başkanı olduklarını söylemişler!

Fed Başkanı Başkanı Jerome  Powell’ın iki Rus tarafından telefonla işletildiği ortaya çıktı. Görüşmenin internete düşen kayıtlarında Powell, Ukrayna Başkanı Zelenski olduğunu sandığı kişiyle Fed’in para politikası hakkında konuşuyor.

Fed Başkanı Powell: ''Bu yıl faiz indirimi öngörülmüyor''

Jerome Powell, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı olarak, bankacılık sistemindeki koşulları yakından takip etmeye devam edeceklerini ve sistemi güvenli ve sağlam tutmak için gereken tüm araçları kullanmaya hazır olduklarını belirtti.

Fed Başkanı'ndan flaş faiz açıklaması! Piyasalar altüst olabilir

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankanın 21-22 Mart'ta gerçekleşecek toplantısıyla ilgili herhangi bir karar almadıklarını, bu ve gelecek hafta açıklanacak verilerin analiz edileceğini ifade etti. İşte tüm detaylar...

Bireysel yatırımcılar dikkat! Fed Başkanı Powell’dan faiz açıklaması! Altın ve doların yönü ne olacak?

Fed Başkanı Jerome Powell faizle ilgili açıklamada bulundu. Altın ve doların yönünün de merak edildiği o önemli açıklamayla ilgili detaylar haberimizde…

Fed Başkanı Powell'dan çok önemli açıklama! 

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, yüksek enflasyonla boğuşurken merkez bankasını doğrudan politika etkisinin dışında tutmanın zor ve gerekli kararlar alınmasına izin verdiğini söyledi.

FED başarılı olamadı!

Eski New York Fed Başkanı Bill Dudley, Federal Rezerv'in işgücü piyasasını gevşetmeyi başaramadığını ve bunun daha yeni başladığını söyledi.

FED Başkan Yardımcısı Brainard'dan para politikasına ilişkin açıklama!

ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Lael Brainard, enflasyonun yüzde 2 hedefine indirilmesi için para politikasının bir süre daha sıkılaştırılması gerektiğini ve para politikası sıkılaştırmasının erken geri çekilmesinden kaçınma kararı aldıklarını açıkladı. 

FED Başkanı Powell'dan flaş açıklama! Enflasyonu yüzde 2'ye düşürmekte kararlı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in enflasyon yüzde 2'ye düşene kadar mücadeleye devam edeceğini açıkladı.

fed Başkanı Haberi

fed Başkanı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın ABD Kongresi'nde yapacağı "Ekonomik Görünüm" başlıklı sunumun metni yayınlandı. 


Yellen, sunumunda, ekonominin Fed'in tam istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerine doğru ilerleme kaydettiğini, ülkedeki istihdam artışının ocak-ekim döneminde aylık 180 bine ulaştığını, daha fazla istihdam sayesinde katılım oranı ve ücretlerde iyileşme sağlanacağını belirtti.


Çekirdek enflasyonun son 12 ayda yüzde 1,75’e yükseldiğini ve ekonomik büyümenin yılın ilk yarısına kıyasla hızlandığını vurgulayan Yellen, şunları kaydetti:


"Ekonominin iş gücü piyasasında ek güçlenme ve enflasyonun gelecek 1-2 yıl içinde yüzde 2 hedefine ulaşmasına yetecek ılımlı bir hızda büyümeye devam etmesini bekliyorum. Bu beklenti, para politikasının kısmen genişlemeci kalmaya devam ettiği ve istihdam artışının düşük petrol fiyatlarıyla birlikte hanehalkının alım gücünü ve harcamalarını destekleyeceği görüşümü yansıtıyor.” 


"(Faiz artışı) Görece yakın zamanda uygun"

Janet...