19 / 05 / 2024

fed fazi oranları artıyor mu

fed fazi oranları artıyor mu

Blackstone başkan yardımcısı Wien, "Güçlenen ABD ekonomisi Fed'i faiz oranlarını Eylül'de artırmaya teşvik edebilir" dedi. Eylül ayı için faiz olasılığı yüzde 21'den yüzde 33'e geldi.

ABD'de konut kredisi başvuru oranları yüzde 5,7'ye düştü!

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi yaptığı açıklamada 2023'te tüketici kredisi talebinde kayda değer bir düşüş yaşandığını belirterek, konut kredisi başvuru oranlarının yüzde 5,7'ye düştüğünü açıkladı.

Fed'den gayrimenkul sıkıntıları ve yükselen faiz oranları nedeniyle olası banka kayıpları için uyarı!

Federal Rezerv, Perşembe günü yayınlamış olduğu altı aylık denetim raporuna göre, ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan baskılar ve artan faiz oranları sebebiyle bankalardaki potansiyel kayıplar konusu ile ilgili uyarı yaptı.

Altın fiyatlarında Powell etkisi: FED'in faiz kararı sonrası düşüşe geçti

Federal Reserve (Fed), politika faizini yüzde 5,50 seviyesinde sabit tutarak beklenen kararı aldı. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell, basın toplantısında gelecekte faiz oranlarına yönelik herhangi bir ipucu vermemesi ve ekonomik büyümede yavaşlama beklentisi ifade etmesi, altın fiyatlarında negatif bi

Altın alalım mı? İslam Memiş gram altın için rakam verdi! Bunu yapan şanslı olacak! Elini çabuk tutan kazanacak

ABD borç tavanı anlaşması altın fiyatlarında belirsizliğe neden oldu. Fed faiz oranlarındaki artış endişeleri de altın talebinin olusuz etkiledi. Peki altın alalım mı? İslam Memiş gram altın için rakam verdi! Bunu yapan şanslı olacak! Elini çabuk tutan kazanacak.

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

Fed Başkanı Powell: ‘Enflasyonu düşürememek hem acıyı uzatacak hem de sosyal maliyeti artıracak’

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankacılık sektöründe meydana gelen gelişmelerin kredi şartlarının sıkılaşmasına katkı sağladığını söyledi. Powell, faiz oranlarının normalde olması gerektiği kadar artmasına gerek kalmayacağını aktardı.

FED yetkililerinden flaş mesaj!

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ılımlı ücretlere rağmen oranların devam etmesi gerektiğini söyledi. Bostic bir sonraki toplantıda ikinci bir 50 baz puanı desteklediğini söyledi. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lisa Cook da yavaşlayan enflasyona rağmen enflasyonun çok yüksek kaldığını savundu. 

Fed faizi yüzde 6'nın üzerine çıkarabilir!

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed'in enflasyonu kontrol altında tutmak için faiz oranlarını yüzde 6'nın üzerine çıkarma riskini taşıdığını söyledi.

Tüm piyasaların beklediği istihdam verisi açıkladı! İşsizlik oranları yükseldi mi? FED faizi artıracak mı?

Küresel piyasaların büyük bir heyecan ile beklediği kritik veri açıklandı. FED faiz kararında çok önemli bir etkiye sahip olan tarım dışı istihdam verileri beklentilerin üstüne çıktı. ABD istihdam verilerinin sonra gözler ise FED toplantısına çevrildi. Peki, ABD işsizlik oranı, FED’in kararını nasıl

ABD'de açıklanan işgücü piyasası verileri FED'in faiz kararını güçlendirdi

ABD'de istihdam verileri haziranda beklenenden fazla arttı. Ülkede tarım dışında kalan işgücü piyasasında istihdam haziranda 372 bin kişilik artış gösterdi. İşsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 3,6'da kaldı. Açıklanan rakamlar FED'in fazi artırmaya olan görüşünü güçlendirdi.

Dolar yükseliyor! Tekrar 15 sınırına yaklaştı!

FED'in faiz kararından sonra güne 14,68 bandında başlayan dolar kuru atak yaparak güç toplamaya hazırlanıyor. FED faiz oranlarının açıklanmasının ardından dün piyasalarda hareketlilik yaşandı. Döviz piyasası başta olmak üzere yükseliş başladı. Peki dolar bugün kaç lira?

Altın sahalara geri döndü! Altın fiyatları yükseliyor...

Altın fiyatları FED faiz oranlarından sonra dün güne yüzde 0,99 yükselişle başlayarak 1937 dolardan işlem gördü. Bugün ise altının onsu haftanın son işlem gününe 1935 dolardan başladı. Peki altın fiyatları bugün kaç lira? İşte 18 Mart 2022 altın fiyatları...

Fed, faiz oranlarını sabit bıraktı!

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmedi ve yüzde 0-0.25 aralığında sabit bıraktı. Peki şimdi neler olacak? İşte ayrıntılar...

fed fazi oranları artıyor mu Haberi

fed fazi oranları artıyor mu

Blackstone Group LP'nin danışma hizmetleri birimi başkan yardımcısı Byron Wien, güçlenen ABD ekonomisinin Fed'i faiz oranlarını Eylül'de artırmaya teşvik edebileceğini söyledi. Wien Pazar günü katıldığı bir televizyon programında, "Bence ekonomi ikinci yanda çok da gidecek ve Fed faiz artı istiyor" diye konuştu. Fed Başkanı Janet Yellen, Cuma günü Cleveland'da yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin gelişme göstermesi ile birlikte faiz oranı artırımının bu yıl gelebileceği ifadesini korudu. Bloomberg'in derlediği verilere göre Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitme ihtimali 8 Temmuz'daki yüzde 54 seviyesinden yüzde 67'ye yükseldi.  Eylül ayı için olasılık yüzde 21'den yüzde 33'e geldi. Wien, "Yılın geri kalanında ekonomik temeller gelişme gösterecek. Karlar tahminlerden iyi gelecek. Petrol fiyatlarının ılımlı şekilde yükselmesini bekliyorum" dedi. 


Bursa...