07 / 05 / 2024

Fibabanka Bireysel ve KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Ergun

Fibabanka Bireysel ve KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Ergun

Fibabanka Bireysel ve KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Ergun, Rus, Amerikan Doları karşısında ciddi oranda değer kaybetmesinin, Türk turizmini etkileyeceğini, turizmcilerin alternatif pazarlara yönelmesi gerektiğini söyledi.

Kredi ve kredi kartı borçlarında icra takibi zirve yaptı! 1 haftada 1.2 milyar TL arttı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hazırlamış olduğu ekonomi raporuna göre bankaların icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise 19-26 Nisan 2024 haftasında 1.2 milyar Türk Lirası daha arttı ve 59.7 milyar Türk Lirası'na çıktı. 

Ekonomist Mert Başaran'dan çok önemli uyarı: Bireysel hisse değil fon alın!

Borsa yatırımcıları her geçen gün artarken Ekonomist Mert Başaran da çok önemli bazı uyarılar yaptı. İşte Mert Başaran'ın "Bireysel hisse değil fon alın" paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Kredi ve kredi kartlarda dikkat çeken detay! Bireysel kredilerin yüzde 44’ü kredi kartları, yüzde 16’sı konut kredileri!

Bireysel kredi ve kredi kartı borçlanmaları artarken borcunu ödememiş kişi sayısında düşüş yaşandığı görüldü ve bireysel kredi ile kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı 2023’te yüzde 11.64 azaldı.

Borsada bireysel yatırımcının kaybetmesinin suçlusu kim?

Borsa İstanbul’daki dalgalı seyir devam ederken, küçük yatırımcı sayısı da azalıyor. Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kayıpta olan bireysel yatırımcının bu durumundan vicdansız olarak nitelendirdiği “fenomenleri” sorumlu tuttu.

Bireysel Emeklilik Sözleşmesi ile ilgili genelge Resmi Gazete'de!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından tasarlanan "Bireysel Emeklilik Sözleşmesinden Kaynaklı Alacağın Devri Hakkında Genelge" Resmi Gazete'de yayımlandı.

9 aylık dönemde bireysel borçlanma enflasyonun üzerinde büyüdü!

Tarım, madencilik, imalat sanayii, enerji, inşaat ve hizmetler sektörlerinin toplam kredi hacmindeki büyümesi yüzde 35,1 olurken; tüketici kredisi ve kredi kartları ile bireysel borçlanma yüzde 57,9 olarak gerçekleşti.

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

Bireysel Emeklilik'te yeni sistem netleşti! Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz!

Bireysel Emeklilik Sitemi'nde yeni dönemle ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlanarak netleşti. Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz! İşte detaylar...

İş Bankası, şirketler için de uzaktan müşteri olma dönemini başlatıyor!

Uzaktan müşteri olma başvurularını 2023’ün ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 2 kat artıran Türkiye İş Bankası, görüntülü görüşmeyle müşteri olma kolaylığını bireysel ve gerçek kişi tacirlerden sonra ticari şirketler için de sunmaya başladı.

Bireysel kredi kartı alacakları 992 milyar 296 milyon TL'ye çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 75 milyar Türk Lirası arttı ve 10 trilyon 424 milyar 761 milyon TL'ye çıktı. Açıklanan rakamlara göre, bireysel kredi kartı alacakları da yüzde 3,6 artış göstererek, 992 milyar 296 milyon TL'ye yükseldi.

Merkez Bankası’nın ‘sıkılaştırma’ politikası hızlı sonuç verdi! Tüketici kredileri ve kart harcamaları azaldı!

BDDK 11-18 Ağustos verilerine göre, başta tüketici kredileri ve bireysel kart borçlarından oluşan bireysel borçlanma da olmak üzere kredi genişlemesi, ağustos başından itibaren adeta durdu ve son hafta ise eksiye geçti.

Bireysel Emeklilik iptali nasıl yapılır? BES nasıl iptal edilir?

Bireysel Emeklilik iptal işlemi banka şubeleri ve Bireysel Emeklilik birimleriyle gerçekleştirilir. İşte detaylar...

Kredi ve kredi kartı kullanımında büyük artış! Toplam borç 2 trilyon 180 milyar TL’yi geçti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, 7 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla yurttaşın tüketici kredileri ve bireysel kredi kartı borçları toplam 2 trilyon 180 milyar TL’yi aştı...

Fibabanka Bireysel ve KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Ergun Haberi

Fibabanka Bireysel ve KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Ergun

Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (YÖRSİAD) 2015 Faaliyet Yılı Ocak Ayı Toplantısı'na konuşmacı olarak katılan Ergun, şu açıklamaları yaptı: "Rusya, Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısında 4.3 milyon kişi ve yüzde 12.5 pay ile Almanya'dan sonra ikinci sırada. 2014'ün ilk 11 ayında ülkemize gelen Rus ziyaretçi sayısında yüzde 5'lik bir artış yaşanmış. Ancak kasım ayında yüzde 18'lik bir azalma görüldü. Esas etkinin 2015'te görülmesi olası. Rusya'dan gelen ziyaretçi sayısında önemli azalma olması kuvvetle muhtemel. Rusya'da yaşanan ekonomik krizin turizme sayısal olarak yüzde 20 kayıp şeklinde yansıyacağı gözüküyor. 

Bu bakımdan da turizmcilerimizin alternatif pazar arayışlarına daha çok önem vermesi gerektiğini...