30 / 04 / 2024

fırın açmak için gerekenler

fırın açmak için gerekenler

Fırınlar; unlu gıda mamulleri üretilen yerler, fırınların hangi binada hangi koşullarda açılıp açılamayacağı, imar ve ruhsat yönetmelikleri ile belirleniyor. İşte fırın açma yönetmeliği ve fırın açma şartları..

Toyota'dan sıfır arabada ayın kampanyası neler?

Toyota, sıfır kilometre araba alacaklar için indirim ve kampanyalı fırsatlarını açıkladı. Buan göre, marka kredi destekli kampanya ile en ucuz fiyat ile sıfır araç satışı başladığını duyurdu.

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

Peugeot Şubat ayı fırsatını açıkladı! Bu modellerde büyük fırsat başladı: Sıfır araç alacaklar dikkat!

Peugeot Şubat ayı kampanyalarını tek tek duyurdu. 0 faizle sıfır araç sahibi olmak için fırsat başladı. Peki Peuogeot modellerinin Şubat 2024 fiyatları ne kadar? İşte 2 Şubat 2024 fiyat listesi...

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz fırsatı!

Mesa Panorama Maltepe projesinden ev sahibi olmak isteyenlere peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatının yanı sıra, sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama'da konut fiyatları kaç TL?

Koza Altın Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için start verdi!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Trabzon Araklı'da yeni bakır madeni açmak için start verdi. 

Konut fiyatlarını düşürmek için müteahhitler neleri değiştirebilir?

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca insan artan ev fiyatları nedeniyle ev sahibi olmakta zorlanıyor. Sosyolog Faruk Özcan ev hayali kuranlara, inşaat sektörü ve müteahhitlikte yeni bir dönemin kapılarını açabilmek için müteahhitlerin neleri değiştirebileceğini açıkladı.

5 pişirme fonksiyonuyla Kumtel LX-9645 fırının fiyatı belli oldu! İşte Kumtel fırının teknik özellikleri ve fiyatı...

Küçük ev aletleri konusunda en çok tercih edilen markalardan biri olan Kumtel, 5 pişirme fonksiyonlu ve geniş iç hacimli LX-9645 fırınını görücüye çıkardı. Bu kapsamda, Kumtel’in bu ürününün teknik özellikleri ve fiyatı araştırılmaya başlandı.

Koza Altın, Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmayı sürdüren Koza Altın İşletmeleri yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı.

Otomobil piyasasında daralma bekleniyor! Vatandaşın araba alabilmesi için bu iki şarttan birinin olması gerekiyor!

Son dönemlerde sıfır otomobil satışları rekor kırdı. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, ekim ayından sonra sektörde daralma beklediğini açıklayarak vatandaşın araba alabilmesi için iki şarttan birinin olması gerektiğini söyledi. İşte o şartlar...

Aynı anda üç yemek pişirme özelliğinin bulunduğu Profilo FRMA425B ankastre fırının fiyatı açıklandı!

Profilo, aynı anda üç tepsi yemeği tatları birbirine karışmadan pişirme özelliğinin bulunduğu FRMA425B ankastre fırını satışa çıkardı. Ürün için makul bir fiyat belirleyen Profilo, aynı zamanda ürünün teknik özelliklerini ve tüm detaylarını da paylaştı.

Altın almanız için son şans! Altında rüzgar tersine dönecek! İslam Memiş rakam ve tarih verdi!

Altın fiyatları için rüzgarın tersine döneceğini belirten Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ''Altın almanız için son şans'' diyerek altının geleceği rakamı tarih vererek açıkladı.

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını artırıyor. Son olarak Erzurum ve Gümüşhane'de maden ocağı açmak için ÇED başvurusu yapan şirket, Nevşehir için harekete geçti.

Yüzde 25 kira sınırına uymak istemeyen ev sahiplerinden yeni oyun! Şimdi de yabancı öğrencilerin peşine düştüler!

Ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşmak için çeşitli oyunlar denemeye başladı. Ev sahipleri şimdi de evlerini kiraya verebilmek için yabancı öğrencilerin peşine düştü.

fırın açmak için gerekenler Haberi

fırın açmak için gerekenler

Fırın açma yönetmeliği!

Fırınlar; unlu gıda mamulleri üretilen yerler olup; Fırınlar; sanayi, küçük sanayi, organize sanayi, konut dışı çalışma alanları ile ticaret bölgelerinde ve zemin katı ticaret olarak belirlenen yerlerde ve zemin katları ticaret olarak teşekkül etmiş konut bölgelerinde yapılabilir. 


Katkılı pide, kebap, simit fırınları ve geleneksel tandır ocakları, zemin katı işyeri olarak kullanılan binalarda yapılabiliyor. Ancak fırın açma mevzuatında yapılan düzenlemeler gereğince, nüfusu 100 bin ve üzerinde olan bölgelerde, apartman altlarındaki fırınlar yasaklanmıştı.


Ayrıca, 2014/7002 sayılı karar gereğince, işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunan ancak ayrık nizamda müstakil binada bulunmayan ekmek fırınları devredilemiyor.


Fırın açma mevzuatında yapılan değişiklikler şu şekilde sıralanıyor:


Kasım 2014 -


İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik


Madde 1- 14/7/2005 tarihli ve 2005/9207 sayılı Bakanlar Kurulu kararı...