fırın açmak için gerekenler Haberi
Fırın açma yönetmeliği!
Fırınlar; unlu gıda mamulleri üretilen yerler olup; Fırınlar; sanayi, küçük sanayi, organize sanayi, konut dışı çalışma alanları ile ticaret bölgelerinde ve zemin katı ticaret olarak belirlenen yerlerde ve zemin katları ticaret olarak teşekkül etmiş konut bölgelerinde yapılabilir.
Katkılı pide, kebap, simit fırınları ve geleneksel tandır ocakları, zemin katı işyeri olarak kullanılan binalarda yapılabiliyor. Ancak fırın açma mevzuatında yapılan düzenlemeler gereğince, nüfusu 100 bin ve üzerinde olan bölgelerde, apartman altlarındaki fırınlar yasaklanmıştı.
Ayrıca, 2014/7002 sayılı karar gereğince, işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunan ancak ayrık nizamda müstakil binada bulunmayan ekmek fırınları devredilemiyor.
Fırın açma mevzuatında yapılan değişiklikler şu şekilde sıralanıyor:
Kasım 2014 -
İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik
Madde 1- 14/7/2005 tarihli ve 2005/9207 sayılı Bakanlar Kurulu kararı...