06 / 05 / 2024

Fitch çin

Fitch çin

Fitch'den Çin'e volatilite uyarısı geldi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, " Çin ekonomisindeki yeniden dengelenme, beklenenden daha fazla volatilite anlamına geliyor " açıklamasını yaptı.

Dolar alacaklar dikkat! Fitch’in yıl sonu dolar tahmini şok etti!

Dolardaki yükseliş sürüyor. Vatandaş elindeki tüm parayla altın ve dolar almaya devam ederken, gazeteci Barış Esen X sosyal medya hesabından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in 2024 yıl sonu Dolar/TL tahminin açıkladı. Dolar almadan önce mutlaka bakın.

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Benzin ve motorine yeni zamlar kapıda! Yeni yıl için buz kestiren rakamlar geldi!

Fitch Ratings, 2024 yılı petrol fiyatları tahminini yükseltti. Petroldeki yükselişin benzin ve motorin fiyatlarını da etkilemesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Akiş GYO için ÇSY raporu yayımlandı!

Sustainable Fitch'in ÇSY raporunda Akiş GYO'nun; çevresel, sosyal ve yönetsel (ÇSY) uygulamaları mercek altına alındı. Ayrıca, şirketin sürdürülebilirlik ve sıfır karbon uygulamalarının en güçlü 2’nci seviyede olduğu aktarıldı.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Fitch raporunda 'enflasyon' vurgusu: 2023 küresel büyüme tahminini açıkladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini 2023 yılı için yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti.

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2023 için küresel ekonomideki büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti. İşte ayrıntılar...

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

Fitch Rattings dolar için tarih verdi! O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

Fitch Rattings, Türkiye'de uygulanan alışılmadık politikalar nedeniyle baskıların arttığını belirterek tarih verdi. O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

Fitch'ten ABD'li bankalar için 'zayıf performans' beklentisi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu sene ABD bankaları için daha zayıf finansal performans beklediğini ve bu performansın iş modeline, varlık yoğunluğuna ve mevduatların çeşitliliği ile istikrarına bağlı değişebileceğini belirtti.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Yatırım yapacak olanlar dikkat! Fitch’ten şok uyarı geldi!

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, dünyadaki şirketlerin yüzde 48’inde durumun kötüleştiğini belirtirken, Avrupa ekonomileri için çok önemli uyarıda bulundu.

Fitch'ten artan risk uyarısı!

Fitch Ratings, üçlü faiz artış tehdidi, Avrupa'daki doğal gaz krizi ve Çin'in emlak piyasasında yaşanan zayıflamanın azalma belirtisi göstermemesi sebebiyle küresel kredi risklerinin son çeyrekte çoğaldı bildirdi.

Fitch çin Haberi

Fitch çin

Fitch'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, son verilerin, Çin'de yatırımların yavaşladığını ve sanayi üretimindeki büyümenin politika odaklı makroekonomik dengelemeyi etkisi altına aldığının işareti olabileceğini gösterdiği ifade edildi.


Dengeleme döneminin her zaman makroekonomik volatilitede toparlanmayı gösterdiği ve düzeltme sonucunun güven sağlamadığı belirtilen açıklamada, "Buna rağmen, sürdürülebilir yeniden dengelenme ve kredi destekli yatırımlar öncülüğünde büyümede görülen küçülme, ülke kredi profilini etkileyen yapısal zayıflıkları azaltacak" ifadelerine yer verildi.


Açıklamada, istihdam ve perakende satışlardaki genellikle durağan büyümeyi içeren tüketim göstergelerine rağmen yatırım ve sanayi verilerinde zayıflama görüldüğü kaydedilirken, bu durumun iş gücü piyasalarında süregelen sağlamlığa işaret ettiği aktarıldı.


Ayrıca, Çin hükümetinin son makroekonomik verilerle rahat göründüğü ve güçlü parasal veya mali politika tepkisi belirtilerinin henüz belirgin olmadığı vurgulanan açıklamada, "Çin ekonomisindeki yeniden dengelenme, beklenenden daha fazla...