05 / 05 / 2024

Fitch ecb

Fitch ecb

Fitch, Avrupa Merkez Bankası' nın parasal genişleme programının Avro Bölgesi' ndeki deflasyon riskini azaltacağını ancak enflasyon artışı ve büyümeye dair kesin etkilerinin belirsiz olduğunu bildirdi.

Fitch o şirketin kredi notunu değiştirdi! Yaklaşık 4 kat düştü

Genelde Türkiye üzerinde yaptığı düşük notlarla ''sıfırcı'' olarak bilinen Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş'nin uzun vadeli kredi notunu 'B' olarak kaydetti

Fitch bu kez ciddi şekilde uyardı! 2023 çok zor geçecek

Avrupa'nın hatrı sayılır ekonomilerinin 2023 senesi içinde zorlanacağını açıklayan Dünyaca meşhur kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Pandeminin bu zorlanmada en büyük etki olduğunu bildirdi

Yatırım yapacak olanlar dikkat! Fitch’ten şok uyarı geldi!

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, dünyadaki şirketlerin yüzde 48’inde durumun kötüleştiğini belirtirken, Avrupa ekonomileri için çok önemli uyarıda bulundu.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu B olarak teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'B', görünümünü de 'negatif'şeklinde teyit etti.

Fitch, Türkiye'nin B notunu değiştirmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunun 'B' olduğunu, görünümü 'negatif' olarak onayladı.

Fitch'ten artan risk uyarısı!

Fitch Ratings, üçlü faiz artış tehdidi, Avrupa'daki doğal gaz krizi ve Çin'in emlak piyasasında yaşanan zayıflamanın azalma belirtisi göstermemesi sebebiyle küresel kredi risklerinin son çeyrekte çoğaldı bildirdi.

Fitch'ten kritik uyarı: 'İngiltere derin resesyona giriyor' 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten kritik uyarı geldi. Fitch  'İngiltere derin resesyona giriyor' uyarısında bulundu.

Fitch’ten Avro Bölgesi ve İngiltere raporu! Resesyona girecek

Fitch, şirketler için daha yüksek faiz giderinin ve aynı zamanda kötüleşen iş koşullarının 2023 yılı ve sonrasında temerrüt oranlarını yükselteceği uyarısında bulunup, Avro Bölgesi ve İngiltere'nin son çeyrek diliminde resesyona girmesinin beklendiğini bildirdi.

Fitch Türkiye için 2022 büyüme tahminini yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2022 senesi ile ilgili olarak büyüme tahminini Türkiye lehine yükseltti. İşte detaylar…

Piyasalar bu kararı bekliyordu ECB'den tarihi faiz kararı

Piyasaların dört gözle beklediği Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı. Avrupa Merkez Bankası-ECB, tarihinin en yüksek politika faizini verdi. ECB, politika faizini 75 baz puan artırdı.

Gazprom akımı kesti! Fitch resesyon uyarısı verdi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Kuzey Akım'ın kapatılmasının ardından Avro Bölgesi'nde resesyon olasılığının arttığına dikkat çekti. 

Fitch’ten Türk Lirası için şok eden yorum! 2 yıl daha sürecek…

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'ten çarpıcı yorumlar geldi. Fitch Türkiye'de şartların giderek daha da kötüleşeceğini ve TL'deki değer kaybının da en az 2024'e kadar süreceği yorumunda bulundu.

ABD piyasaları ne durumda? Fitch'ten önemli açıklama

Salgın sonrasında güçlü ekonomik toparlanma ve canlı devlet gelirleri ile iyileşen kamu borcu, Fitch'in son raporlarına göre ABD'nin kredi notunu etkiledi.

Fitch ecb Haberi

Fitch ecb


Fitch'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, parasal genişlemeyle beraber varlık fiyatlarının yükseleceği ve bu durumunda avronun zayıflamasına yol açacağı ifade edildi.


Parasal genişleme programının finansal koşullara sağlayacağı etkinin ve bu etkinin reel ekonomiye yansımasının belirsiz olduğu bildirilen açıklamada,  programın Avro Bölgesi'ndeki deflasyon riskini azaltacağı ancak enflasyon artışı ve büyümeye dair kesin etkilerinin belirsiz olduğu aktarıldı.


Açıklamada, parasal genişleme programının enflasyon beklentilerini destekleyebileceği işaret...