18 / 05 / 2024

Fitch türkiye kredi büyümesi

Fitch türkiye kredi büyümesi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankalarının yılın ilk çeyreğinde devam eden ılımlı kredi büyümesinden olumlu etkilendiğini belirtti..

Fitch'den Türkiye için yeni rapor: Türk tahvil piyasası canlandı!

Fitch Türkiye için yeni raporunu duyurdu. Raporda, "Türk tahvil piyasası yatırımcıların risk iştahının iyileşmesiyle canlandı, sukuk ihraçları arttı" değerlendirmesi yapıldı.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi seviyesi ne kadar oldu?

Türkiye'nin 5 senelik kredi risk primi (CDS), Şubat 2021'den bu yana ilk defa 282 baz puanın altına gerileyerek 281,75 puana kadar düşüş yaşadı..

Türkiye'nin kredi notunu yükseldi, Dr. İbrahim Can'dan paylaşım gecikmedi: Vize almak zor, ev sahibi olmak hayal!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Finansal Yönetim Danışmanı Dr. İbrahim Can durumun borsaya etkisinin beklendiğini belirterek, önemli detaylara değindi...

Peugeot Türkiye 12 ay vadeli sıfır faizli kredi kampanyası yapıyor!

Peugeot Türkiye, mayıs ayında binek otomobil yelpazesi ve hafif ticari araç modelleri için kampanya seçeneklerini otomobilseverlere sunacak. Firma, birçok modelini 12 ay vadeli sıfır faizli kredi imkanları ile satışa sunacağını açıkladı.

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Fitch türkiye kredi büyümesi Haberi

Fitch türkiye kredi büyümesi

Fitch Ratings, resmi sitesinden yaptığı açıklamada, 2015'in ilk çeyreğindeki ılımlı kredi büyümesinin bankaların bilançolarını zorlamasını önlediği, varlık kalitesini iyileştirdiği ve makroekonomik dengesizliklerinden kaynaklanan riskleri azalttığı ifade edildi.


Bu gelişmeleri, "2015'in ilk çeyreğinde devam eden ılımlı kredi büyümesi, Türk bankacılık sektörünü olumlu etkiledi" şeklinde değerlendiren Fitch Ratings, açıklamasında şu tespitlere de yer verdi:


"Yılın ilk çeyreğindeki kredi büyümesi bir önceki çeyreğe göre yüzde 6,6 oldu, ancak Fitch'in hesaplarına göre, bu rakam döviz kuru etkisinden arındırıldığında yüzde 3 olacaktı. Türk bankalarının kredilerinin yüzde 30'u yabancı para cinsinden ve lira, yılın ilk çeyreğinde dolar karşısında yüzde 12,6 değer kaybetti. 2014'te döviz kuru etkisinden arındırılmış kredi büyümesi yüzde 16 seviyesindeydi."


Fitch Ratings, yılın ilk çeyreğindeki yüzde 6,6'lık kredi büyümesini "reel bazda" ılımlı olarak nitelendirirken, büyümenin önceki...