14 / 05 / 2024

Fogo Adasındaki binalar son durum

Fogo Adasındaki binalar son durum

Benfica Kulübü, Fogo adasında yanardağ patlamasıyla yok olan binaları yeniden inşa etmek için harekete geçti, 30 milyon euroluk projeye dahil oldu.

1957 yılında Aksaray civarındaki bina ve dükkanlar yıkılmış!

1957 yılında,  Aksaray civarındaki binalarla, Saraçhane ile Beyazıt arasındaki binaların ve dükkanların yıkımına karar verilmiş.

Kuşadası'ndaki lüks sitenin sakinleri ‘istinat’ kabusu yaşıyor! Ölümden döndüler!

Hafta sonu etkili olan fırtına ve sağanak yağış sebebiyle içerisinde lüks villaların bulunduğu sitenin istinat duvarı yıkıldı. Herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getiren site sakinleri, en kısa sürede önlem alınmazsa üst sokaktaki binaların da aşağı doğru kaymasından korktuklarını söyledi.

Kuşadası Beks Otel'in oda sayısı 320'ye çıkıyor!

Beks Çorap ve İç Giyim San. ve Tic. A.Ş., Aydın Kuşadası'ndaki Beks Otel Projesi'nin kapasite artışı için ÇED'e başvurdu. Proje 145 milyon 189 bin 120 TL'ye mal olacak.

Kuşadası’ndaki 4,4 büyüklüğündeki sarsıntıdan sonra korkutan açıklama: Deprem fırtınası yaşanabilir!

Kuşadası Körfezi’nde bu sabah 4,4 şiddetinde deprem oldu. Depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremin meydana geldiği bölgeye dikkat çekerek deprem fırtınası şeklinde bir sürecin yaşanabileceğini söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası'ndaki restoranı kiraya verecek!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kuşadası'nda yer alan restoranı 7 yıllığına kiraya verilecek. Söz konusu ihale 15 Haziran 2022 tarihinde saat 12:00'de gerçekleştirecek.

Rize İyidere'de dere yatağındaki binalar yıkılıyor!

Rize'nin İyidere ilçesinde dere yatağındak hayata geçirilen binaların kontrollü olarak yıkım çalışmaları başladı.

Kuşadası'ndaki gayrimenkul fiyatlarına Afgan dopingi!

Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Kuşadası Emlakçılar Derneği Başkanı Müslüm Yıldırım, Afganlar’ın Kuşadası’nda yatırımı tercih ettiğini, bu durumun arsa fiyatlarını 5 kata kadar yükselttiğini vurguladı. Bölgede, kiralık evler de karaborsaya düştü.

Kuşadası'ndaki 5 parselin imar değişikliğine Mimarlar Odası'ndan tepki!

Özelleştirme İdaresi'nin Aydın Kuşadası'nda spor ve tarım alanı olan 5 parselin imar planında değişiklik yapmasında Mimarlar Odası Kuşadası ve Aydın temsilciliklerinden tepki geldi. 

Kuşadası'ndaki taşınmazın imar planı değişikliği onaylandı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan taşınmaza ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı.

Demokrasi ve Özgürlük Adası’ndaki lüks otel kapılarını açtı!

Demokrat Partili siyasetçilerin yargılamalarının gerçekleştirildiği ve ismi devlet tarafından ismi ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ yapılan Yassıada’da kurulan ‘Katre Island Hotel’ hizmete açıldı.

Cunda Adası'ndaki imar planı değişikliğine tepki!

Cunda Adası'nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı için idari bir binanın inşa edilmesine karar verildi. Bina için Ayvalık ilçesinde yer alan tek balıkçı barınağında tahsisi yapılan alanın planı değiştirildi. Alanda inşaat yapılabilmesinin önünü açan plana karşı tepkiler büyüyor.

Kuşadası'nda kayan evlerin mağdurları 7 yıldır seslerini duyurmak istiyor!

Kuşadası'ndaki Mücella Emgin, Dergah ve Özgün Evler sitelerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle evlerini boşaltan apartman sakinlerinin umutsuz bekleyişlerine 7 yılda da devam ediyor.

Fenerbahçe Adası'ndaki arazi için özelleştirme kararı!

Fenerbahçe Adası'nda yer alan 3 dönümlük denize sıfır arazi özelleştiriliyor...

Fogo Adasındaki binalar son durum Haberi

Fogo Adasındaki binalar son durum

Benfica Kulübü, Fogo adasında yanardağ patlamasıyla yok olan binaları yeniden inşa etmek için harekete geçti, 30 milyon euroluk projeye dahil oldu.


Portekiz'in köklü kulübü Benfica, ülke dışında büyük bir sosyal sorumluluk projesinin altına imzasını attı. Cape Verde ismiyle bilinen Yeşil Burun Adaları'nda iki yıl önce bir yanardağ faaliyete geçmiş, volkanın patlamasıyla lavlar kilometrelerce uzaklığa erişip bölgedeki yaşamı olumsuz etkilemişti.


Atlas Okyanusu'nda toplam 10 adadan oluşan takım adalar topluluğuna Cape Verde deniliyor. Bunların en güneyinde Fogo Adası bulunuyor ve bu ada ülkenin en yüksek noktasına sahip. Doruk noktası deniz seviyesinden 2800 metre yükseklikte bulunan Fogo yanardağı, 1951, 1995 ve 2014 olmak üzere son dönemde üç büyük patlama yaşadı.


Son patlamada bazı yerleşim yerleri kullanılamaz hale geldi. Benfica Kulübü, zarar gören yerleşimlerin tekrar inşası...