07 / 05 / 2024

franchise sisteminin zararları 

franchise sisteminin zararları 

Emlak sektöründe hızla büyüyen franchise hizmeti bazı emlakçılara için fırsat kapısı olmasına karşın sisteme karşı çıkan emlakçılar da bulunuyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye'ye maliyeti 126,3 milyar dolar olacak! Zararlar kalem kalem hesaplandı! 

CHP tarafından hazırlanan deprem raporuna göre, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin Türkiye’ye maliyeti 126,3 milyar dolara ulaşacak. Depremin zararları ve maliyetleri raporda kalem kalem hesaplandı. 

Depremzedeler çileden çıktı! Full-paket olarak aldıkları konut sigortaları zararları karşılamıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde araçları ve evleri hasar gören vatandaşların sigorta şirketleri ile başları dertte. Depremzedeler, konut sigortası yaptırdıkları halde şirketlerin çeşitli bahaneler ileri sürerek zararlarını karşılamadığından yakınıyor.

Zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı! 

Depremin odağındaki 10 şehirde Zorunlu Deprem Sigortası oranı ortalama yüzde 49 seviyesinde. Peki zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı!

Uluslararası para sisteminin merkezindeki dolar yerini koruyabilecek mi?

Uluslararası para sisteminin merkezinde yer alan dolar için Prof. Dr. Güven Delice, dolar merkezli uluslararası para sisteminin sürdürülebilirliği konusunu kaleme aldı.

TURYAP, 2022 yılında 90 franchise açacak!

Emlak danışmalığı konusunda gayrimenkul sektörüne yön veren markalar arasında yer alan TURYAP, 2022 yılında 90 franchise açacak...

Gayrimenkul sektöründe franchise bedellerine kur ayarı!

Kurda meydana gelen dalgalanmalar, franchise veren markaların harekete geçmesine neden oldu. Özellikle yatırım maliyetinin önemli bir kalemini oluşturan franchise giriş bedelleri güncellendi. Şirketlerin bir kısmı bu bedeli TL'ye çevirdi, bir kısmı da kuru sabitledi. 

İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu İBB dosyalarında hangi zararlar var?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşesinde, İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu İBB dosyalarını kaleme aldı. İşte Saygı Öztürk'ün 'İşte, İçişleri Bakanlığı’nın el koyduğu dosyalar ve kalem kalem zararlar' başlıklı yazısı...

Konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?

Oturulan konutlarda meydana gelme olasılığı bulunan zrarlar konut sigortasıyla teminat altına alınıyor. Peki konut sigortası nedir, hangi zararları kapsar hangi hasarları kapsamaz? İşte merak edilen detaylar...

Dedeman Hotel franchise sistemine giriyor!

Otelcilik sektöründe ülkenin önemli isimlerinden biri olan Dedeman Hotel  franchise sistemine dahil oluyor. 

Gayrimenkul sektöründe franchise yatırımları artacak!

2021 senesinde 20 binden fazla kişinin katıldığı franchise yatırımları artmaya devam edecek. 2022 senesinde 3 bin 661 franchise şubesi açılacak.

Gayrimenkul sektöründe franchise yatırımları hızlandı!

Salgın sürecinde tüketici alışkanlıklarında değişiklikler yaşanırken, franchise ve bayilik sektörü de yeni sürece ayak uyduruyor. Gayrimenkul sektöründe de franchise yatırımlarına hız verildi.

Ünlü markalar 2021'i franchise yılı ilan etti!

2020'de 45 milyar dolar olan franchise sektörünün pazar büyüklüğünün 2021'de 50 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Peki ünlü markaların 2021 hedefleri neler?

Deprem zararlarının en aza indirilmesi için önerge verildi!

Olası depremlerin zararlarının en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclise araştırma önergesi verildi.

franchise sisteminin zararları  Haberi

franchise sisteminin zararları 

Sözleşmeye dayalı, direkt bütünleşmiş bir pazarlama sistemi olan franchise sistemi,ve markanın imtiyaz hakkı sahibinin, belirli süre, koşul ve sınırlar içinde, işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin sürekli disiplin ve destek sağlayarak, belirli bir bedel karşılığında, bağımsız yatırımcılara sistem ve markasını kullandırmasına dayanan, uzun vadeli ve sürekli bir iş oluyor. Gayrimenkul yatırım uzmanı İsa Demir, franchise sisteminin emlak sektörüne zarar verdiğini belirtiyor. İşte İsa Demir'in 'Emlak franchise sömürgesi' isimli yazısı...

Franchise (veya franchising), bir sistem ve markanın imtiyaz hakkı sahibinin, belirli süre, koşul ve sınırlar içinde, işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin sürekli disiplin ve destek sağlayarak, belirli bir bedel karşılığında, bağımsız yatırımcılara sistem ve markasını kullandırmasına dayanan, uzun vadeli ve sürekli bir iş ilişkisidir. ABD de doğmuş bir sistemdir.

Emlak komisyonculuğunda franchise bana...