24 / 07 / 2024

fü barajlarda enerji verimliliği projesi

fü barajlarda enerji verimliliği projesi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Baylar ile Yrd. Doç. Dr. Cihat Tuna, barajlardaki suyun daha verimli kullanılması için yeni bir türbin sistemi geliştirdi...

Evse Teknik Enerji İnşaat Turizm Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evse Teknik Enerji İnşaat Turizm Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yasemin Ertan Fırat taarfından kuruldu.

Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

Evde pratik bir şekilde leziz yemekler pişirmenin en kısa yolu olan fırınlar artık her evin olmazsa olmaz beyaz eşya ürünleri arasında yer aldı. Simfer’de bu alanda yeni bir fırın üreterek kendi sınıfında resmen fark yarattı. İşte Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri ve fiyatı...

Sınıfının en düşük enerji tüketimine sahip Bosch KGP76AIC0N Serie 8 Alttan Donduruculu Buzdolabı’nın fiyatı belli oldu!

Bosch, sınıfının en düşük enerji tüketimine sahip buzdolabını görücüye çıkardı. 10 yıl kompresör garantisi veren Bosch, buzdolabının tüm teknik özelliklerini paylaştı.

Vestel SF 9401 DG 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın peşin fiyatına 9 taksit fırsatıyla satışta!

Vestel, evine solo fırın almak isteyenlere özel SF 9401 DG 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın’ı peşin fiyatına 9 taksit imkânıyla satışa çıkardı. Resmi internet sitesinden solo fırını görücüye çıkaran Vestel, fırına ilişkin tüm detayları da paylaştı.

MediaMarkt, BOSCH SMS4IMI62T E Enerji Sınıfı 6 Programlı 14 Kişilik Bulaşık Makinesi’ni satışa çıkardı!

Gündelik hayatı kolaylaştıran beyaz eşyaların başında gelen bulaşık makineleri, zaman yönetimi konusunda her zaman avantaj sağlıyor. MediaMarkt’ta bu kapsamda, BOSCH SMS4IMI62T E Enerji Sınıfı 6 Programlı 14 Kişilik Bulaşık Makinesi’ni satışa sundu.

Arçelik'ten indirim fırsatı! Çamaşır makinelerinde fiyatlar düştü! 18 Haziran 2023 fiyat listesi...

Su ve enerji tasarrufu sağlayarak yarı zamanda daha etkili ve verimli yıkama yapan Arçelik Aquatouch Teknolojili çamaşır makinelerinde 2.000 TL indirim fırsatı haziran ayı sonuna kadar devam edecek. Peki, Aquatouch Teknolojili Çamaşır Makineleri ne kadar?

MediaMarkt’ta Grundig GPDH 9644 A++ Enerji Sınıfı 9kg Kurutma Makinesi 9 taksit imkânıyla satışa sunuldu!

Evlerin yeni olmazsa olmaz beyaz eşya ürünü haline gelen kurutma makinesi, artık özellik her ev kadınlarının hayallerini süslüyor. MediaMarkt, piyasaya iddialı bir giriş yapan Grundig GPDH 9644 A++ Enerji Sınıfı 9kg Kurutma Makinesi’ni 9 taksit imkânıyla satışa sundu.

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

5 bin metrekareden büyük toplam 1.400 bina 'Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar' konseptine geçti!

5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu getiren düzenleme kapsamında toplamda 1.400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçti.

Arçelik 8314 DG Beyaz Ocaklı Fırın ne kadara satılıyor? Teknik özellikler neler? 19 Nisan 2023 fiyat listesi

Arçelik ocaklı fırın, aynı anda hem ocak hem de fırın olarak kullanılabiliyor. Çoklu ocak gözü, düğmeden ateşleme, düşük enerji tüketimi ve yoğurt yapma fonksiyonu bu ürünü kullanışlı kılıyor. 

Vestel SF 10401 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın 9 taksit imkanıyla satışta! 17 Nisan 2023 fiyat listesi! 

Vestel 4 gözü gazlı solo fırın, meyve ve sebze kurutma fonksiyonu, yoğurt yapma fonksiyonu ve buz çözme çonksiyonu ile çalışma gerçekleştirir. 

Samsung VC07R302MVP 750 W 3A Enerji Sınıfı Toz Torbasız Elektrikli Süpürge ne kadara satılıyor? Özellikleri neler? 

Samsung elektrikli süpürge gelişmiş motor gücü sayesinde minimum enerji harcayarak maksimum güçte çalışır. 5 kademeli filtre sistemi ve 3 farklı çıkarılabilir aparatıyla temizlik işlemini gerçekleştirir. 

Vestel AF-8685 B 69 lt A Enerji Sınıfı Ankastre Fırın kaç TL! Teknik özellikler neler? 

Vestel ankastre fırın gelişmiş teknolojisi ve çeşitli pişirme fonksiyonu ile aynı anda aynı ısıda bir kaç yemeğin pişirilmesini sağlıyor. Peki Sıcak Hava Kalkanı Teknolojisi ne işe yarıyor? 

fü barajlarda enerji verimliliği projesi Haberi

fü barajlarda enerji verimliliği projesi


Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Baylar ile Yrd. Doç. Dr. Cihat Tuna, barajlardaki suyun daha verimli kullanılması için yeni bir türbin sistemi geliştirdi.


Su ve rüzgar enerjisinden faydalanarak elektrik üretme imkanı sunan sistemin, su sarfiyatını yüzde 10 azalttığı ve su hızını yüzde 35 artırarak yüksek oranda enerji verimliği sağladığı iddia edilidi.


Projenin hayata geçirilmesiyle özellikle kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan bölgelerde, barajlarda azalan suyun daha verimli kullanılmasına imkan sağlanarak, hem su israfının hem de enerji darboğazının önüne geçileceği ileri sürüldü. Sistemin, fosil yakıt tüketen doğalgaz çevrim ve termik santrallere ihtiyacı da azaltacağı öngörülüyor.


Yrd. Doç. Dr. Tuna, yaptığı açıklamada, Baylar ile ortaya koydukları projenin, hidroelektrik santrallerin enerji verimliliğini artırması açısından ülke...