05 / 05 / 2024

Fuat Tosyalı demir fiyatları açıklaması

Fuat Tosyalı demir fiyatları açıklaması

İnşaat demirinin yüksek fiyatlardan satılmasını önlemek için bir öneri de demir üreticilerden geldi. Üreticileri gümrük vergisi yerine demirdeki yüzde 18 KDV’nin indirilmesini talep ediyor.

Esmak Demir Çelik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esmak Demir Çelik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 5 milyon TL sermaye bedeli ile Enes Erdoğdu ve Fuat Düger ortaklığında kuruldu.

Tosyalı Holding'ten dünyanın en yeşil çelik üretimi!

Yıllık 6 milyon tonu aşan üretim rakamı ile global demir çelik sektöründe önemli marka olan Tosyalı Holding, DRI teknolojisi ile dünyanın en yeşil çeliğini üretti...

Çelik üretimiyle Avrupa'da lider olabiliriz!

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, "Çelik üretimiyle Avrupa'da lider olabiliriz" dedi...

Tosyalı Holding’ten İskenderun 2’nci OSB'ye 1 milyar dolarlık yatırım!

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı gelecek yatırımlarına dair açıklamalarda bulundu. Fuat Tosyalı, “İskenderun 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yeni çelik yatırımı için kolları sıvadık. 1 milyar dolarlık bu yatırıma 2020’de başlayacağız” dedi...

Tosyalı Holding Senegal'de fabrika kuracak!

Tosyalı Holding, Afrika kıtasında hayata geçireceği yeni demir çelik yatırımı için Senegal hükümeti ile iyi niyet anlaşması imzaladı. Proje ile Senegal'e yapılacak yatırımın ilk fazında kütükten inşaat demiri ve filmaşin üretimi gerçekleştirilecek. 

Tosyalı Holding 4,5 milyar dolar ciroyu aşmayı hedefliyor!

Ekonomist Dergisi'nden Aran Ekin Duran, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ile bir röportaj gerçekleştirdi. İşte, o röportaj..

Cezayir'de 5 bin kişilik cami yapılıyor!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Tosyalı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya fahri doktora unvanı verdi. Tosyalı konuşmasında Cezayir'de 5 bin kişilik cami yaptırdıklarını ve Ramazan ayında tamamlanacağını belirtti.

Tosyalı Holding inşaat sektörüne girecek mi?

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'nın 1950'lerde tenekeci-sobacı dükkanında başlayan hikayesi, milyonlarca tonluk çelik üretimi ve milyarlarca dolarlık cirolarla sürüyor.

Türkiye’de demir çelik endüstrisi inşaat için kuruldu!

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Türkiye’de demir çelik endüstrisinin inşaat ihtiyacı için kurulduğunu, ardından yassı çelik yatırımlarına başlandığını ifade etti.

Tosyalı Holding Oran fabrikasının temeli atıldı!

2013 yılında 500 milyon dolarlık yatırımla Cezayir’de demir-çelik üretimine başlayan Tosyalı Holding, ülkedeki yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.

PANELDER sektörün öncü kurumu olma yolunda!

PANELDER 15 Ocak 2015 Tarihinde Ataşehir Silence Otel’de, Tosyalı - Toyo Grup Başkanı Fuat Tosyalı’nın katılımıyla ve Yönetici Koçu Fuat Yalçın’ın moderatörlüğünde bir Arama Toplantısı gerçekleştirdi.

Tosyalı Holding, TANAP'ın en büyük boru tedarikçisi oldu!

İskenderun'da soba borusu üreten babasının yanında iş yaşamına atılan Fuat Tosyalı, enerjide asrın rüyası olarak tanımlanan TANAP'ın en büyük boru tedarikçisi oldu. Tosyalı, "Dünyanın her yerinde iş yapan sessiz bir deviz" dedi...

Tosyalı Holding Karadağ fabrikasının modernizasyon yatırımı 2016'da tamamlanacak!

Tosyalı Holding, Karadağ’da satın aldığı fabrikada modernizasyon yatırımlarını 2016'da tamamlayacak. Fuat Tosyalı, “Mühendislik çelikleri ürettiğimiz bu fabrikada 2016 yılında 200 bin ton/yıl üretim ve 200 milyon euro ciroya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Fuat Tosyalı demir fiyatları açıklaması Haberi

Fuat Tosyalı demir fiyatları açıklaması

İnşaat demiri fiyatlarını düşürmek amacıyla hükümet inşaat demirinde gümrük vergisini indirmek için düzenleme hazırlıyor. Ancak çelik üreticileri piyasada arz sıkıntısının kalmadığını ve vergi indiriminin iç piyasaya zarar vereceğini savunuyor. Demir üreticileri gümrük vergisi yerine demirdeki yüzde 18 KDV’nin indirilmesini talep ediyor.


Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Başkanı Fuat Tosyalı, inşaat demiri piyasasında şu anda bir arz sorunu bulunmadığını söyledi. 


KDV indirilmeli


Tosyalı, ithalatı artırmak için gümrük vergisinde gündeme gelen olası bir indirimin zaten kapasite ve üretim fazlası bulunan yurt içi üreticilere zarar vereceğini belirtti. Tosyalı, hammadde ithalatı ve kur ile doğrudan bağlantılı olan demir fiyatlarının aşağı gelmesi için yapılması gerekenin yüzde 18’lik KDV’nin aşağı çekilmesi olduğunu ifade etti.


Çelik sektörü stokla çalışan bir sektör değil



Arzda bir sıkıntı yaşanmadığını dile getiren Fuat Tosyalı, “İnşaat...