29 / 04 / 2024

Gateway yeni sayısı

Gateway yeni sayısı

Häfele’nin dört yıldır ilgiyle okunan mimarlık ve tasarım dergisi Gateway, yeni yazarları, dinamik arayüzü ve güncel içeriğiyle online izlenen bir mimarlık ve tasarım platformuna dönüştü.

GYO'lar yükselişte! 2023'te 9 yeni GYO’nun halka arzı ile GYO sayısı 48'e yükseldi!

Borsa İstanbul’da uzun yıllar durağan seyreden gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) sayısında hızlı bir artış yaşandı ve 2023 yılında 9 yeni GYO’nun daha halka arz olmasıyla toplam GYO sayısı 48’e ulaştı. 

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

TÜİK tarafından açıklanan daire bazında alınan ruhsat sayısı rakamlarında büyük bir düşüş yaşandı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısının 1.4 milyon adetlerden 520 bine kadar düştüğü belirlendi. Peki sektör nasıl hareketlenir?  

Asgari prim ödeme gün sayısında yeni dönem! Milyonlara müjde! 450 güne indirildi!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir değişiklik yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı çalışanların  son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirildi. 

ABD'de konut başlangıç sayısı beklentileri yükseldi...

Amerika'da yapımına başlanan yeni konut sayısı, kasımda aylık yüzde 14,8 yükselişle 1 milyon 560 bine yükselerek piyasa beklentilerini geride bıraktı. Ülkede verilen inşaat izni sayısı ise kasımda aylık bazda yüzde 2,5 düşüşle 1 milyon 460 bine gerilediği kaydedildi. 

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

Ev hanımları emekli oluyor! Prim desteği, çocuk sayısı detayları

Milyonlarca ev hanımı artık emekli olabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında olan ev kadınlarına emeklilik ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Yeni düzenlemede prim desteği ve çocuk sayısına göre yaşın düşürülmesi ve yıpranma tazminatı gibi çalışmaların yapılması planlanıyor.

Kredi kartında yeni dönem! Alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı", Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlem alınabilecek.

Migros, Eylül'de 35 yeni mağaza açtı! Mağaza sayısı 3 bin 205, satış alanı 1 milyon 897 bin metrekare oldu! 

Migros tarafından, Eylül ayında açılan yeni mağaza sayısını ve mağazaların formatlarını tek tek açıklandı. İşte detaylar...

Nişantaşı Koru'da son dakika gelişmesi! Bağımsız bölüm sayısı 196'ya çıktı! 

Nişantaşı Koru projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Projede yeni alınan yapı ruhsatlarının ardından bağımsız bölüm sayısı 196'ya yükseldi. İşte detaylar...

Borsadan sonra kriptoda da çılgın artış! Yatırımcı sayısı 425 milyonu buldu!

Kripto para piyasalarının meydana getirdiği değere ve dünya çapında kriptonun ne kadar benimsendiğine yönelik yeni bir rapor yayımlandı. New World Wealth’e göre, küresel çapta toplam kripto para yatırımcısı sayısının 425 milyonu buldu.

Borsada yeni rekor! Yatırımcı sayısı 7 milyonu geçti!

Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısındaki hızlı yükseliş sürüyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)  tarafından paylaşılan verilere göre, pay piyasalarındaki bakiyeli yatırımcı sayısı da 7 milyon 140 bin 215 kişiye ulaşarak rekor kırdı.

Emeklilik için gereken prim günü sayısı 7200'e düşüyor: Yeni düzenleme detayları

Emeklilik süreci, farklı meslek grupları ve sigorta kollarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Son zamanlarda gündeme gelen önemli bir gelişme ise emeklilik için gereken prim günü sayısının düzenlenmesi ile ilgilidir. İşte 1 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yeni emeklilik düzenlemesi..

Türkiye'de göçmen sayısı 4 Milyon 893 bin 752'ye ulaştı: Göç İdaresi Başkanlığı açıkladı!

Göç İdaresi Başkanlığı'na göre Türkiye'deki göçmen sayısı 4 milyon 893 bin 752'ye ulaştı. 1169 mahalle yeni yabancı kaydına kapatılırken, İstanbul'da 54 kapalı mahalle bulunuyor.

Gateway yeni sayısı Haberi

Gateway yeni sayısı

Dünyadan ve Türkiye’den en ilham verici projelere, sıra dışı mekanlara, mimarlık ve tasarım gündeminden en sıcak konulara, röportajlara ve belli bir temaya odaklanan araştırmalara yer veren Gateway, basılı yayının sınırlarından çıkıyor ve dijital yayıncılığa odaklanarak artık çok daha geniş bir okuyucu kitlesine ulaşıyor.


Häfele Gateway, yenilenen yüzünün tanıtımını, Häfele Türkiye’nin prodüksiyon destekçisi olarak yer aldığı Places of Memory (Hafıza Mekanları) Türkiye Pavyonu’nun ön gösteriminden ilk izlenimleri aktaran güncel haberlerle birlikte yaptı.  Dünyanın en önemli güncel sanat ve mimarlık etkinlikleri arasında sayılan Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi 7 Haziran’dan başlayarak 23 Kasım 2014 tarihine kadar sürecek. 


20 yıllık uzun süreli mekanda bu yıl ilk kez yer alan Places of Memory Türkiye Pavyonu, atölye çalışmaları, projeye eşlik etmesi için hazırlanan kitaba katkıda...