18 / 05 / 2024

Gayrimenkul alacak sıkışması nedir

Gayrimenkul alacak sıkışması nedir

Emlak komisyon, kiralama ve işletme alanında takipteki alacaklar alarm veren duruma geldi. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin son aylık raporuna göre Nisan ayı itibariyle sektörde son 12 ayda tasfiye olacak alacaklar yüzde 45 artış kaydetti. 

Güney Kore'de gayrimenkul projeleri daha sıkı denetlenecek!

Güney Kore Maliye Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, finansal istikrarı arttırmak için gayrimenkul projelerinin daha sık izleneceğini açıkladı. 

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Avrupa'nın en batı ülkesi olan Portekiz, pek çok kişinin gündeminde yer alan altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Sönmezler Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Sönmezler Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Pınar Mürüvet Sönmez ve Suavi Rüştü Sönmez ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides: Türkiye, Avrupalı emekliler için en uygun adres! 

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides, Avrupalı emeklilerin en uygun şartlarda yaşayabileceği ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye'yi ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada ise Yunanistan takip etti.

Sümerler Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sümerler Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Köseliören ve Erdal Köseliören ortaklığında kuruldu.

Alfa Regnum Gayrimenkul Franchısıng Pazarlama Ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. kuruldu!

Alfa Regnum Gayrimenkul Franchısıng Pazarlama Ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aytekin Arslanoğlu tarafından kuruldu.

Susav Gayrimenkul Danışmanlık Ve Yayıncılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Susav Gayrimenkul Danışmanlık Ve Yayıncılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de 50.000,00 TL sermaye bedeli ile Süleyman Savaş tarafından kuruldu.

Mas Arsa Ve Gayrimenkul Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mas Arsa Ve Gayrimenkul Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Cingöz ve Özlem Cingöz ortaklığında kuruldu.

4c İnvest Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

4c İnvest Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Çevik, M.I.M. Tuffaha, S.S.H. Alamoudı ve Ümit Minsin ortaklığında kuruldu.

Fsm Turizm Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Fsm Turizm Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Nur Coşkun ve Sümeyra Coşkun ortaklığında kuruldu.

SGK hizmet dökümünüzde 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor? Eğer bu harfler varsa aman dikkat!

Çıkan EYT yasası ile birlikte milyonlarca vatandaş emekli olmaya hak kazandı. Nisan ayında ilk emekli aylıklarını alacak emeklileri korkutan bir uyarı geldi. SGK hizmet dökümünde ‘S, Ş, K’ harfleri yazanların emekliliği riske düşebiliyor.

Paraya sıkışanları ferahlatan 50.000 TL için ilk adım! Bankalar anlaştı: Formu dolduran ertesi gün alacak!

Bankalardan yapılan nakit ödemeler, mali sıkıntıdan kaçınmak için bir önlemdir. Bankacılığın çok yönlülüğü sayesinde, maddi sıkıntı yaşayan kişilerin bu sorunlardan mümkün olduğunca etkilenmemesine yardımcı olur. Bunun için ön koşul, yardım sağlanan kişilerin gerekli niteliklere sahip olmasıdır.

Explorers Gayrimenkul Danışmanlık Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Explorers Gayrimenkul Danışmanlık Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Metin Ömer Biseli, Mohammad A. Sıyam ve Mohammad Ataya ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul alacak sıkışması nedir Haberi

Gayrimenkul alacak sıkışması nedir

Gayrimenkul piyasasında yaşanan gelişmeler kredi istatistiklerine de yansıyor.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin Nisan ayı raporuna göre son 12 ayda tasfiye olunacak alacakların değişim oranında emlak komisyon, kiralama ve işletmecilik sektörü açık ara ilk sıraya yerleşti.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre 12 ayda sektörde tasfiye olunacak alacakların artışı yüzde 45,2 oldu. Bu sektörü, yüzde 20,6 artışla tarım, ormancılık ve avcılık sektörü, yüzde 16,6 ile diğer sektörler takip etti. 

Emlak komisyon, kiralama ve işletmecilik sektöründe tasfiye olunacak alacakların tutarında hızlı bir artış görülürken tasfiye olunacak alacakların kredilere oranının ise diğer sektörlere kıyasla ılımlı seviyede kaldığı belirtiliyor. 

Risk Merkezi'nin raporuna göre sektörde bu oran yüzde 1,7'de kaldı. Bu alanda en dikkat çekici sektörler yüzde 4,3 ile toptan ve perakende ticaret ile yüzde 3,3 ile...