19 / 05 / 2024

gayrimenkul amortisman süreleri

gayrimenkul amortisman süreleri

Taşınmaz üzerindeki iktisadi kıymetin değerinde meydana gelen azalmaya amortisman deniyor. Amortisman devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, gayrimenkulde amortisman oranı!

Konutta amortisman süreleri düşüyor

Konut fiyatlarındaki artışın yavaşlaması ve kira fiyatlarının yükselmesiyle amortisman süreleri de kısalıyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu Türkiye ve İstanbul için kısalan amortisman sürelerini açıkladı.

30 bin metrekarelik bir konut projesinin iş kalemi süreleri!

Pek çok kişi inşaat projelerinde iş kalemi sürelerini merak ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden bu süreleri paylaştı. İşte 30 bin metrekarelik bir konut projesinin yaklaşık tamamlanma süreleri...

Kiracının tahliyesi için dava ve ihtar süreleri!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, ev sahibi yani kiraya veren ve kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi kapsamında iki tarafın da hak ve yükümlülükleri olduğunu açıkladı.

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 

Gayrimenkul yatırımlarında en önemli faktör amortisman süresidir. Alınan evin kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç senede geri kazanılacağı hesaplanarak bu süre belirleniyor. 

Gayrimenkul İktisatçısı açıkladı! Konut almanın mı, satmanın mı zamanı? Fiyatlardaki düşüş kiralara yansır mı?

Gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman, konut satışlarındaki düşüşü, fiyatlardaki reel düşüşün kiralara olası etkilerini, rezerv alan tartışmalarını ve inşaat maliyetlerindeki artışların kira fiyatlarını nasıl etkiyeceğini açıklayarak uyarılarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 11 gayrimenkulü kiraya verecek! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, başkentte yer alan 11 adet gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu gayrimenkullerin kira süreleri 3 yıl, 5 yıl ve 10 yıl olarak belirtildi.

Alfa Regnum Gayrimenkul Franchısıng Pazarlama Ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. kuruldu!

Alfa Regnum Gayrimenkul Franchısıng Pazarlama Ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aytekin Arslanoğlu tarafından kuruldu.

Gayrimenkulde amortisman süreleri düşüyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki artışın azalması, kiraların da yükselmeye devam etmesi sonrasında gayrimenkulde amortisman sürelerinin düşmeye başladığını söyledi.

Bayram tatili 9 güne çıktı! Fiyatlar yüzde 94 arttı; tatil süreleri kısaldı

Bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Yaşanan fiyat artışlarına paralel olarak tatil süreleri azalırken, tatilseverlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında bu yıl da Antalya ve Muğla geliyor. İşte detaylar...

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri başvurularında yaş şartı değiştirildi! Hizmet süreleri de düzenlendi!

2023 yılında gerçekleştirilecek Polis Meslek Eğitim Merkezi başvurularında yaş şartı ve hizmet süreleri düzenlendi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesindeki o illerde çeklerin ibraz süreleri resmen durduruldu! 

Deprem bölgesinde yer alan illerde çeklerin ibraz süreleri resmen durduruldu. İşte o son dakika kararı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Şirketlerin Kur Korumalı Mevduat süreleri değişti! Şirketler için KKM süreleri ne zaman bitiyor?

Şirketlerin KKM kapsamındaki döviz hesabı cinsinden katılım fonu hesaplarının süresi genişletildi. Peki KKM yeni süreleri ne zaman?

gayrimenkul amortisman süreleri Haberi

gayrimenkul amortisman süreleri

Gayrimenkulde amortisman oranı!


Ticari kazancın tespitinde yer alan önemli gider kalemlerinden biri de amortisman gideri olarak ifade ediliyor.  Taşınmaz üzerindeki iktisadi kıymetin değerinde meydana gelen azalmaya amortisman deniyor.  


Amortisman uygulaması, taşınmaz üzerindeki  iktisadi kıymetin değerinde meydana gelen azalmanın gider/maliyet unsuru olarak kayıtlara alınması olarak biliniyor. 


Binaların yıpranma oranına amortisman sınırı deniyor. Devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor. İşte, 2015 yılı amortisman oranları!


Gayrimenkullerde amortisman oranı!


Amortismana Tabi İktisadi Kıymetler Faydalı Ömür (Yıl) Normal Amortisman Oranı


Binalar

Ticari, sınai, zirai ve mesleki işletmelerin idare binaları ile bunların sağlık ve sosyal hizmetlerinde kullandıkları binalar, ticarethane, muayenehane, yazıhane, banka, sigorta, pansiyon, otel, okul, hamam, banyo binaları, tiyatro ve benzeri eğlence yerleri, depo, ardiye, kapalı spor sahaları binaları,...