03 / 05 / 2024

Gayrimenkul avukatı nedir

Gayrimenkul avukatı nedir

Profesyonel bir süreç kapsamında ele alınması gereken hukuk bünyesindeki gayrimenkul çalışmaları, büyük öneme sahiptir. Peki çalışmalarla ilgilenmesi gereken kişi kimdir? Gayrimenkul avukatı ne iş yapar?

Gayrimenkul yatırım fonu nedir, yatırımcıya ne gibi yararlar sağlar?

Gayrimenkul Hukuku alanında uzman Avukat Elvan Kakıcı Şimşek gayrimenkul yatırımları ile ilgili önemli detaylar vererek, bu alanda yatırım yapacaklar için yol haritası çizdi.

Gayrimenkul değerleme nedir?

Gayrimenkul değerleme, kredi teminatları ve artan sigorta kapsamları açısından önemli bir kavramdır. Gayrimenkul alanında önemli bir kavram olduğu için bilinmesi gerekir. Peki gayrimenkul değerleme nedir, neden yapılır ve kim tarafından yapılır? İşte gayrimenkul değerleme konusu hakkında detaylar...

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Emlakçılık terimi ilk zamanlardan günümüze oldukça değişti. Böylece emlakçıların yaptıkları işler de değişti. Mülk alım-satımı dijital ve teknolojik çağa ayak uydurarak, aracı ve komisyoncu gibi terimlerden sıyrılarak gayrimenkul danışmanlığı ismini aldı. Peki gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Metin Feyzioğlu gayrimenkul alım-satımlarının avukat eşliğinde yapılmasını önerdi!

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamada gayrimenkul alım ve satımlarının avukat eşliğinde yapılmasının, alıcı ve satıcıları hukuken korumaya alacağını söyledi.

Avukat Mehmet Aslan tapu harcı konusunda uyardı!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan uyarıyor; "Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen projeden daire satın aldıysanız, tapu alım satım harcı ödemeyin"

İpotekli borç senedi veya irat senedi nedir? Neye yarar? Nasıl kullanılır?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, "İpotekli borç senedi veya irat senedi: Çek ve senedin yerine geçebilecek yeni bir kıymetli evrak türü" başlıklı yazı kaleme aldı.. Peki ipotekli borç senedi veya irat senedi nedir? Neye yarar? Nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Gayrimenkul avukatı kime denir? Ne iş yapar?

Profesyonel bir süreç kapsamında ele alınması gereken hukuk bünyesindeki gayrimenkul çalışmaları, büyük öneme sahiptir. Peki çalışmalarla ilgilenmesi gereken kişi kimdir? Gayrimenkul avukatı ne iş yapar?

4 başlıkta kat irtifakı nedir, nasıl kurulur, nasıl sona erer?

Kat irtifakı nedir? Kat irtifakı ile kat mülkiyeti arasındaki farklar nelerdir? Kat irtifakı nasıl kurulur? Kat irtifakı nasıl sona erer? Avukat Kadir Kurtuluş yazdı...

Gayrimenkul Kıymetler Borsası nedir?

Gayrimenkul Kıymetler Borsası gayrimenkul alım-satım işlemlerinin şeffaflaşarak menkulleşmesi ve yerli-yabancı yatırımcıların güven ortamı içerisinde işlemlerini gerçekleştirebilmesi için kuruldu. Peki, Gayrimenkul Kıymetler Borsası nedir? 

7 maddede aile konutu nedir, nasıl şerh edilir?

Aile konutu nedir, nasıl şerh edilir? Eşlerin aile konutu üzerindeki hakları nelerdir? Aile konutu korumasının süresi ne kadardır? Malik eş aile konutunu satarsa ne olur? Eşlerden birinin ölümü halinde ne olur? Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek yazdı...

Gayrimenkul avukatı nedir Haberi

Gayrimenkul avukatı nedir

Gayrimenkul avukatı, gayrimenkul ve inşaat hukukundan doğan işlem ve uyuşmazlıklara bakar. Avukatlar çoğunlukla mülk sahiplerine, gayrimenkul yatırımcılarına, müteahhitlere, mimarlara, finansörlere, inşaat firmaların avukatı olur. Silivri Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; mutlaka doğru çalışma altında gayrimenkul avukatı üzerinden süreci yönlendirecek ve takip edecek uzmandan destek alınması gerekiyor. Bu alanda yaşanan anlaşmazlıklar ya da haklı tarafların ortaya çıkarılması için, konuyu iyi bilen ve tecrübe sahibi gayrimenkul avukatlarının devreye girmesi gerekiyor.

Avukatlar hangi alanlarda hizmet verir?

1- Tapu iptali ve tescil  
2- İpotek işlemleri  
3- Gayrimenkuller üzerinde bulunan aynı haklara sahip işlemler  
4- Kira sözleşmeleri  
5- Miras paylaşım noktasında ortaya çıkan ihtilaflar

Yaşanabilecek olası anlaşmazlıklar ya da meydana gelen haksızlıklar, tecrübe sahibi olan gayrimenkul avukatlarıyla düzeltilebilir. Aynı zamanda gayrimenkul mülkiyeti,...