30 / 04 / 2024

gayrimenkul ekspertiz nedir

gayrimenkul ekspertiz nedir

Konut ekspertizinin yaptırılma amacı gayrimenkulün değerini öğrenmektir. Konut ekspertiz raporu geçerlilik süresi, kanunlarca bir hükme bağlanmamış olmasına rağmen genellikle altı ay ile bir yıl arasında güncelliğini yitiriyor...

Konut ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Konut ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?: Tüketicinin veya kredi kuruluşunun belirlediği eksperler, gayrimenkulün inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi hususları araştırarak değerleme raporunu hazırlıyor...

Gayrimenkul değerleme esasları!

Gayrimenkul değerleme esasları kapsamında tüm dünyada modern değerleme çalışmalarında genellikle üç değişik yöntem kullanılıyor. Bu yöntemler, maliyet, emsal karşılaştırma ve gelir indirgeme yaklaşımı olarak kullanılıyor...

Gayrimenkul ekspertiz nedir?

Satın almak istediğiniz gayrimenkul için talep ettiğiniz kredi miktarı, gayrimenkulün değer tespitinin sonucuna bağlı oluyor. Gayrimenkul ekspertiz nedir? sorusunun cevabı ise kredi alabilmek için konutun değerinin eksperler tarafından tespit edilmesidir.

Gayrimenkul değerleme nedir?

Gayrimenkul değerleme, kredi teminatları ve artan sigorta kapsamları açısından önemli bir kavramdır. Gayrimenkul alanında önemli bir kavram olduğu için bilinmesi gerekir. Peki gayrimenkul değerleme nedir, neden yapılır ve kim tarafından yapılır? İşte gayrimenkul değerleme konusu hakkında detaylar...

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Ekspertiz nedir ne işe yarar?

Ekspertiz kavramı sürekli karşımıza çıkmaktadır. Peki ekspertiz nedir, ne işe yarar? İşte detaylar!

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Kaptanlar Gayrimenkul Ekspertiz Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaptanlar Gayrimenkul Ekspertiz Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Emrah Kaptan tarafından kuruldu.

Gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Emlakçılık terimi ilk zamanlardan günümüze oldukça değişti. Böylece emlakçıların yaptıkları işler de değişti. Mülk alım-satımı dijital ve teknolojik çağa ayak uydurarak, aracı ve komisyoncu gibi terimlerden sıyrılarak gayrimenkul danışmanlığı ismini aldı. Peki gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Kafkas Ekspertiz Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Kafkas Ekspertiz Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil İbrahim Şehidoğlu tarafından kuruldu.

Ateş Ekspertiz Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Ateş Ekspertiz Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedel iile Erman Ateş tarafından kuruldu.

Gayrimenkul ekspertiz raporuna hukuki bakış açısı!

Bir taşınmazın gerçek değerinin belirlenmesi amacı ile bağımsız ve tarafsız olarak değerleme işlemine tabi tutulması gayrimenkul ekspertiz raporuyla sağlanıyor. 

Gayrimenkul ekspertiz raporu hakkında merak edilenler!

Avukat Elvan Kılıç, gayrimenkul sektöründe sıkça kullanılan ekspertiz raporuyla ilgili merak edilenleri anlattı...

Gayrimenkul ekspertiz raporunda neler yer almalı?

Avukat Elvan Kılıç, gayrimenkul ve otomobil sektöründe sıkça kullanılan ekspertiz raporu hakkında bazı bilgiler verdi.

Megapol Danışmanlık Gayrimenkul Ekspertiz Limited Şirketi kuruldu!

Megapol Danışmanlık Gayrimenkul Ekspertiz Limited Şirketi bugün Ataköy'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Murat Kara tarafından kuruldu.

gayrimenkul ekspertiz nedir Haberi

gayrimenkul ekspertiz nedir


Konut ekspertiz raporu geçerlilik süresi!


Konut ekspertizinin yaptırılma amacı gayrimenkulün değerini öğrenmektir. Ancak, arsa planlaması, gayrimenkul projelerinin gelir-gider ve karlılık analizi, gayrimenkul için en uygun kullanım alanının belirlenmesi ve sigorta amaçlı değer biçilmesi gibi durumlarda ekspertiz raporu yaptırmak, gayrimenkullerinizin değerinin yanı sıra önemli bir piyasa bilgisi edinmeyi de sağlıyor.


Gayrimenkul eksperleri, hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen karşılaştırılabilir satışlar; beklemede olan satışlar ve gayrimenkul projelerine dair pazar verilerini analiz ederek tespit ederler. Eğer bölgede kıyaslama yapmak için sağlıklı veri yoksa, gayrimenkulün gelirine veya maliyetine göre bir analiz yapılıyor. Bu işlem, değerleme amacına göre farklılık gösterebiliyor. Örneğin, bir eksper sigorta değerlemesi yaparken maliyet yöntemine daha fazla ağırlık verebiliyor.


Konut ekspertiz raporu geçerlilik süresi!


Konut ekspertiz raporu geçerlilik süresi; kanunlarca bir hükme bağlanmamış olmasına...