29 / 04 / 2024

gayrimenkul ekspertiz yöntemleri

gayrimenkul ekspertiz yöntemleri

Gayrimenkul değerleme yöntemleri nden en sık kullanılanı karşılaştırma yöntemi oluyor. Bu yöntem ayrıca en kolay ve en sistematik yöntem olma özelliğini gösteriyor. Diğer yöntemler ise maliyet ve gelir kapitalizasyonu oluyor...

Gayrimenkulün yıldızı arsa oldu! Aramalar yüzde 251 arttı!

Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanındaki hareketler doğrultusunda merakla beklenen 2023 yılı gayrimenkul raporunu yayınladı. Söz konusu rapora göre gayrimenkulün yıldızı arsa oldu.

Gayrimenkul almak isteyenler dikkat! En güvenilir gayrimenkul alma yöntemleri açıklandı! 

Son zamanlarda gayrimenkul almak isteyen binlerce kişi farklı dolandırıcılıklarla karşı karşıya kalıyor. Peki gayrimenkul alırken nelere dikkat edilmeli?

Çatalca'da 44 adet gayrimenkul 3 yıllığına kiraya veriliyor: Konut ve iş yerleri de var!

Çatalca Belediye Başkanlığı, Çatalca'da yer alan 44 adet gayrimenkulü 3 yıl süreyle kiraya veriyor. Peki Çatalca'daki gayrimenkuller için kira bedelleri ne kadar? İşte detaylar ve ihale tarihi...

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 72,57 arttı!

TÜİK, ekim ayına ilişkin merakla beklenen H-ÜFE verilerini açıkladı. Endeks, geçen senenin aynı ayına göre, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 63,9, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 94,9, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 81,38, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 72,57 artış gösterdi

Kuzel Gayrimenkul Tesis Yönetim Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzel Gayrimenkul Tesis Yönetim Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Sevim Aytamka tarafından kuruldu.

Gpm Galata Property Managment Gayrimenkul Ve Yönetim Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Gpm Galata Property Managment Gayrimenkul Ve Yönetim Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Yılmaz Koral ve Umut Yılmaz ortaklığında kuruldu.

Yatırım yapmadan nasıl para kazanılır? İşte yatırım yapmadan para kazanma yöntemleri...

Yatırım yapmadan para kazanma yöntemleri ve fikirleri ek gelir kazanmak isteyen kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. İşte yatırım yapmadan para kazanmak için kullanılan bazı yöntemler...

Aedos Gayrimenkul Ve Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Aedos Gayrimenkul Ve Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi Ataköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Can Aydemir ve Kerim Aydemir ortaklığında kuruldu.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki gayrimenkul 10 yıllığına kiraya verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde yer alan gayrimenkulü 10 yıllığına kiraya verecek.

Elektrik faturaları kabusunuz olmasın! İşte faturayı yarı yarıya düşürme yöntemleri!

Elektrik faturalarınız yüksek tutarda geliyorsa, bu durumu tersine çevirebilirsiniz. Elektriğin pahalı ve ucuz geldiği belirli saatler bulunmaktadır. İşte o saatler ve elektrik faturasını düşürme yöntemleri!

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır? İşte tapudan randevu alma yöntemleri!

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır sorusunun yanıtı ve tapudan randevu alma yöntemleri haberimizde yer alıyor. İşte tapu randevusu ile ilgili tüm detaylar...

European Contracts Management Specıalısts Gayrimenkul Ve Yönetim Danışmanlığı Limited Şirketi Kuruldu!

European Contracts Management Specıalısts Gayrimenkul Ve Yönetim Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Sarıyer’de Yasemin Aksoy tarafından kuruldu.

Cıty Internatıonal Gayrimenkul Ve Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Cıty Internatıonal Gayrimenkul Ve Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri İthalat İhracat Limited Şirketi Bakırköy'de Satea Alhussaın tarafından kuruldu.

gayrimenkul ekspertiz yöntemleri Haberi

gayrimenkul ekspertiz yöntemleri


Gayrimenkul değerleme yöntemleri!


Gayrimenkul değerleme yöntemleri; karşılaştırma yöntemi, gelir kapitalizasyonu yöntemi ve maliyet yöntemi olarak yapılıyor. Buna göre;


1) Karşılaştırma Yöntemi: Değerleme için kullanılan en kolay ve en sistematik yöntem karşılaştırma yöntemidir. Üzerinde yapı bulunan veya bulunmayan imar parselleri için en uygun değere güvenli sürüm değerleri yardımı ile ulaşılıyor. Sürüm değerleri ise karşılaştırma için seçilen taşınmazların nitelik ve öz niteliklerinin, değeri saptanacak taşınmazla aynı olması sonucu elde ediliyor. Eğer taşınmazlar farklı niteliklere sahipse, bu farklılıklar için gerekli düzeltmeler yapılıyor. Karşılaştırma yönteminin; yakın zamanda gerçekleşmiş, şeffaf ve yeteri kadar emsal değeri bulunduğu durumlarda kullanılması öneriliyor. Bu yöntemin uygulanması sırasında kullanılan en önemli veri kaynakları; ilgili değerleme uzmanının görüşleri, kamuya açık kayıtlar ve diğer piyasa oyuncularından alınan bilgiler oluyor.

2) Gelir Kapitalizasyonu Yöntemi: Taşınmazların...