04 / 05 / 2024

Gayrimenkul kiralamaları yeni düzenleme

Gayrimenkul kiralamaları yeni düzenleme

Kira sözleşmelerini ilgilendiren 2 yeni düzenleme yapıldı. İşte kira sözleşmelerinde yapılan yeni düzenlemeler..

Gayrimenkul zenginlerinin yeni adresi: Kira takip programı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün geçtikçe derinleşirken, yeni bir uygulama gündeme geldi. Gayrimenkul zenginleri kira takiplerini daha kolay yapmak için artık kira takip programı kullanıyor. Peki kira takip programı nedir? Nasıl işliyor? 

Konut satışları düştü! Gayrimenkulün yeni gözdesi arsa ve tarla oldu!

Değişen talepler, yükselen fiyatlar, kredi olanaklarının sınırlı olması gayrimenkul piyasasında dengeleri değiştirdi. Toplam satış içinde uzun seneler boyunca lider konumda olan konut, yerini arsa-tarlaya kaptırdı. İşte detaylar...

Boss4 Gayrimenkul'den Yeni Evim Kampanyası'na 4 projeyle destek!

Boss4 Gayrimenkul ev almak isteyenlerin gündeminde yer alan "Yeni Evim Konut Finansman Programı"na 4 projesiyle destek verdiğini duyurdu.

DAP Gayrimenkul’den 2023’te 5 yeni proje

DAP Gayrimenkul, 5 yeni projesine başlayacağını duyurdu. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2023’te yeni yatırımlar içinde olacaklarını bildirdi.

Gayrimenkul sermaye iradı istisnası 2022!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler istisnanın altında kalırsa vergiden muaf olunuyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı istisnası 2022 ne kadar?

KKTC'de dövizle gayrimenkul kiralamalarında kur sabitlemesine gidiliyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada "Gayrimenkul kiralamalarında dövizle ödenecek kira bedellerinde kur sabitlemesine gidilecek. 3 ay süreyle dolar 10 lira, avro 11 lira ve sterlin 12 lira kuru uygulanacaktır." dedi.

TSKB Gayrimenkul 120 bin 453 TL'lik pay satacak!

TSKB Gayrimenkul'ün yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan payların toplam nominal değeri 120.453,780 TL oldu. Bu paylar 20 Eylül ve 21 Eylül tarihlerinde Birincil Piyasada oluşacak fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Alya 4 Mevsim ön talep topluyor! Yeni proje!

Modern şehircilik çizgisinde, güvenilir ve örnek alınan şirket vizyonuyla yatırımlarına hız kesmede devam eden BOSS4 Gayrimenkul’ün yeni projesi Alya 4 Mevsim’de ön talep toplanıyor.

GSD Denizcilik Gayrimenkul 176 bin 418 TL'lik pay satacak!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan payların toplam nominal değeri 176.418,174 TL'lik payları 2 Eylül ve 3 Eylül tarihleri arasında 1 TL'den düşük olmamak üzere satılacak. 

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün ünvanı Kuyaş Yatırım Anonim Şirketi oldu!

Eski ünvanı Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi olan  Kuyumcukent Gayrimenkul'ün yeni ünvanı Kuyaş Yatırım Anonim Şirketi olarak değişitirildi.

Bodrum gayrimenkul projelerinin yeni cazibe merkezi oldu!

Bodrum’daki gayrimenkul ve inşaat projelerinin son bir senedeki toplam yatırım maliyeti 2 milyar dolara ulaştı...

Kira artışı ihtarname örneği 2021!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşme süresinin uzamatılmasıyla taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin uzaması halinde yeni kira dönemi için belli oranlarda zam uygulanıyor. Yapılacak bu zam ile kiracıya ihtarname gönderiliyor. İşte kira artışı ihtarnamesi örneği 2021...

Gayrimenkul kiralarına 'pandemi' indirimi!

Pandemide alınan tedbirler kapsamında gayrimenkul kiralamalarında KDV ve kira ödemelerindeki stopaj oranı indirildi. Peki indirim oranları sadece 2020'de mi geçerli olacak? İşte tüm merak edilenler...

Gayrimenkul kiralamaları yeni düzenleme Haberi

Gayrimenkul kiralamaları yeni düzenleme

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmelerini ilgilendiren 2 yeni düzenleme yapıldı. Mevcut yasada yer alan dövizle kira sözleşmeleri iptal edilirken, kira artış hesaplamasında da değişiklik yapıldı.

1- Dövizli kira sözleşmesinin iptali

Dövizli kira sözleşmesini iptal eden uygulama, 13 Eylül 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar kapsamında yer aldı.

Karar kapsamında "Türkiye'de yerleşik kişilerin, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamaz. Bu Kararın 4. maddesinin (g) bendinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren otuz gün...