26 / 05 / 2024

Gayrimenkul Kıymetleri Borsası nedir

Gayrimenkul Kıymetleri Borsası nedir

Bu yıl 140 farklı ülkeden 7000’den fazla yatırımcıyı bir araya getiren 17. MÜSİAD EXPO’da 7 binin üzerinde iş görüşmesi yapıldı. MÜSİAD EXPO’da görücüye çıkarılan projeler arasında gayrimenkul sektörünü yakından ilgilendiren konular da bulunuyor.

Fenercioğlu'ndan Kıbrıs'a 3 bin konutluk dev proje! Costal Heaven projesi için start verildi!

Fenercioğlu Gayrimenkul, Kıbrıs’ta 3 bin dairelik Costal Heaven projesinin inşaatına başladı. Kıbrıs'a dev proje geliyor. İşte Costal Heaven projesi ile ilgili ayrıntılar...

Kripto parada deprem etkisi! Hisseleri yerle bir oldu 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase'e kuralları çiğneme sebebiyle dava açtı. SEC tarafından yapılan açıklamada, platformunu kayıtsız bir menkul kıymetler borsası, broker ve takas ajansı olarak işletmesi sebebiyle Coinbase'e dava açıldığı söylendi.

Kripto para borsasında büyük kriz! İflas işlemleri resmen başladı

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, FTX'teki erimenin tam etkisinin henüz hissedilmediğini ifade ederek, "kademeli" kripto krizi konusunda kullanıcılara uyarıda bulundu. FTX'ten bugün yapılan açıklamada ise şirketin ABD’de iflas süreci başlattı

Kripto devine şok! Varlıkları donduruldu, kullanıcılara uyarı mesajı gönderildi

Likidite sorunu yaşadığı için dünyanın en büyük kripto borsası Binance tarafından satın alınması gündeme gelen FTX ile ilgili son dakika haberi geldi. Şirketin varlıkları donduruldu.

Kripto dünyası karıştı! Binance, FTX'i satın almaktan vazgeçti

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, işlem hacmi bakımından en büyük üçüncü kripto borsası olan FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini açıkladı.

Kripto para borsasında flaş gelişme! Binance, rakibi FTX'i satın alıyor

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance’in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, işlem hacmi bakımından en büyük üçüncü kripto borsası FTX’i satın almayı planladıklarını duyurdu.

THY New York borsasında açılış zilini çaldı!

Türk Hava Yolları (THY), New York Menkul Kıymetler Borsası'nın dünyanın en önemli simgelerinden biri olan Empire State Binası'na yükselişi için düzenlediği etkinlikte açılış zilini çaldı.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor..

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, sahip olduğu potansiyeli dikkate alarak Türkiye'deki faaliyet ve yatırımlarını artırmayı hedefliyor. Ülkemizde blok zincir ekosistemini daha iyi anlatabilmek için gayret ettiklerini bildiren Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor. İşte haberin devamı…

Lokman Hekim Ankara Hastanesi, Lokman Hekim Üniversitesi'ne kiraya verildi!

Lokman Hekim Ankara Hastanesi'nin gayrimenkulü dâhil tüm sabit kıymetleri, Lokman Hekim Üniversitesine kiralanacak olup, hastanede onay tarihi itibariyle tüm çalışanlar da Lokman Hekim Üniversitesi'ne devredilecek...

Gayrimenkul Kıymetler Borsası nedir?

Gayrimenkul Kıymetler Borsası gayrimenkul alım-satım işlemlerinin şeffaflaşarak menkulleşmesi ve yerli-yabancı yatırımcıların güven ortamı içerisinde işlemlerini gerçekleştirebilmesi için kuruldu. Peki, Gayrimenkul Kıymetler Borsası nedir? 

Türk gayrimenkul borsasına yabancılardan yoğun ilgi!

Uluslararası arenada boy göstermeye başlayan Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ, yabancı yatırımcılardan da yoğun ilgi gördü.

GABORAS, dünya gayrimenkul piyasasına yeni bir model sunacak!

Türkiye Varlık Fonu yöneticilerine, MÜSİAD tarafından kurulan Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ hakkında bilgi verilerek, borsanın hedefleri hakkında sunum yapıldı...

Kira sertifikası ihracı arttı!

Kira sertifikası (sukuk) yani varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen ve sahiplerinin bu varlık veya haktan elde edilen gelirlerden payları oranında hak sahibi olmalarını sağlayan, faizsiz bankacılık ilkelerine uygun menkul kıymetleri arttı.

Gayrimenkul Kıymetleri Borsası nedir Haberi

Gayrimenkul Kıymetleri Borsası nedir

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan Yaşar Süngü, bugünkü yazısında; 140 farklı ülkeden 7000’den fazla yatırımcıyı ve devlet adamını konuk eden 17. MÜSİAD EXPO’da alınan kararları ve konuşulan konuları anlattı. 

Bugün Avrupa’nın en sağlam ülkesi olarak kalan Alman ekonomisinin yüzde 80’nini 20 bin KOBİ oluşturduğu düşünüldüğünde KOBİ’lerin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.

Türkiye’de KOBİ’ler ihracatın yüzde 56’sını ve ithalatın yüzde 38’ini gerçekleştiriyor.

MÜSİAD’ın 28 yıl önce bir avuç iş adamı ile başladığı yolculuğu bugün, 85 ülke, 215 irtibat noktasına ulaşarak sadece ülkesine değil dünyaya da varlığını kabul ettirmiş bir sermaye örgütü haline dönüştü.

Bu yıl 140 farklı ülkeden 7000’den fazla yatırımcıyı ve devlet adamını konuk eden, dünyanın en önemli ekonomi, finans ve ticaret zirvelerinden biri olan 17. MÜSİAD EXPO’da 7 binin üzerinde...