29 / 04 / 2024

gayrimenkul ortaklıkları

gayrimenkul ortaklıkları

Gayrimenkul sektörü ekonomideki yavaşlamaya rağmen yoluna devam ediyor. Sektörde son 7 günde tanıtılan projelerin yatırım değeri 6 milyar lirayı buluyor.

Sektör 7.5 milyon konut 233 milyar dolar krediye koşuyor!

Küresel krize rağmen son 10 yılın siyasi istikrar sayesinde ekonomide bir sıçrama dönemi olduğunu ifade eden GYODER Başkanı Işık Gökkaya, "Ekonominin lokomotifi inşaat, bu yıl yüzde 4-5 büyür. 2023 yılında ise konut ihtiyacı 7 milyon 560 bin adede, konut

Avrupakent GYO 2023'te 944 milyon TL kira geliri elde etti!

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 29. Maddesine İlişkin Açıklama yaptı.

Çin GYO'ları yeni dip seviyeleri gördü!

Çin'in gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO) düşüşüne devam etti ve CSI GYO Endeksi 2023 yılındaki yüzde 28'lik düşüşten sonra 2024 yılının başlarında yüzde 6,4 daha düştü.

TSPB ve GYODER'den iş birliği! GYO verileri şeffaf bir şekilde yatırımcılara sunulacak!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ile Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO) sektörüne ait verilerin şeffaf bir biçimde yatırımcılara sunulması amacıyla iş birliğine gitti.

Reysaş GYO'nun gayrimenkul portföy büyüklüğü bir yılda yüzde 160 arttı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2022 yıl sonu  gayrimenkul değerlemeleri sonucunda arsa ve binaları ile bağlı ortaklıklarının gayrimenkullerinin değeri resmen belli oldu. İşte Reysaş GYO'nun gayrimenkullerinin değeri...

Outdoor Factory ve L3DFX ortaklıklarını açıkladı!

İstanbul, Şikago, Münih, Cenova ve Taşkent'teki ofisleriyle temalı eğlence sektöründe dünya çapında başarılara imza atan Outdoor Factory, Disney Company, Universal Parks and Resorts, Jurassic World gibi ünlü eğlence markalarına kreatif stüdyo alanında hizmet veren L3DFX ile ortaklığını duyurdu.

GYO'lar Kurumlar Vergisi'nden muaf mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Recep Bıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) kazançlarının kurumlar vergisinden muaf olmasını ve gerekçelerini kaleme aldı. İşte Recep Bıyık'ın 'Altyapı GYO kazançları kurumlar vergisinden müstesna mı?' başlıklı yazısı...

Milyonerlerin gayrimenkul varlıkları 418,3 trilyon oldu!

Credit Suisse tarafından yayınlanan yeni bir rapordaki verilerde, Kovid-19 pandemisi sürecinde 5 milyon kişi milyoner oldu. Kişilerin gayrimenkul varlıklarının toplam değeri 418,3 trilyonu buldu.

Panora GYO kira bedellerinde yüzde 50 ilave iskonto uygulayacak!

Panora GYO, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 37. maddesi uyarınca kiracılarına Mayıs ayı içerisinde kira desteği vereceklerini açıkladı.

Gökhan Yıldız, Kiler GYO Genel Müdürü oldu!

Kiler GYO'nun Sermaye Piyasası Kurulu Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında şirket Genel Müdürlük görevine Gökhan Yıldız atandı.

Işıklar Yapı'nın kripto paralarının tutarı 103 milyon TL'ye ulaştı!

Işıklar Yapı'nın bağlı ortaklıklarının Işıklar Holding A.Ş. ve Işıklar Ambalaj Pazarlama A.Ş.'nin kripto paraların tutarı 103 milyon 19 bin 248 TL olduğu açıklandı.

Ünlülerin yatırımda tercihi gayrimenkul oldu!

Magazin dünyasının ünlü isimleri reklam ve dizilerden kazandığı gelirleri gayrimenkule yatırıyor. Peki hangi ünlü nereye yatırım yapıyor? İşte ünlü isimlerin gayrimenkul varlıkları...

GYO'lardan 2021 atağı!

Gayrimenkul sektörüne finansman ve likidite sağlamak ve yatırımları arttırmak için hayata geçirilen gayrimenkul yatırım ortaklıkları, 2021 atağa geçti. Birçok GYO tek tek sermaye artırımına gitti...

Panora AVM'nin 2020 kira geliri beklenenin altında!

Panora GYO'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 37. (2) maddesi gereği yapılan açıklamada Panora AVM'nin 2020 kira geliri beklenenin altında kaldığı belirtildi.

gayrimenkul ortaklıkları Haberi

gayrimenkul ortaklıkları

Ekonomideki yavaşlamaya rağmen gayrimenkul sektörü yoluna tam gaz devam ediyor. Son bir haftada açıklanan projelerin yatırım değeri 6 milyar lirayı buldu.


1-) Almanya'dan 400 milyon Euro 

GLOBAL MD Portföy Yönetimi ile Almanya'nın gayrimenkul devi Bilfinger Real Estate Türkiye'de yatırım fonu kuracaklarını açıkladı. Global'in geçtiğimiz ay Mazaya Qatar ile imzaladığı 250 milyon dolar tutarındaki gayrimenkul yatırım fonuyla Ortadoğu sermayesinin Türkiye'ye yönlendirmesinin ardından, Bilfinger Real Estate işbirliğiyle kurulacak yeni fon ile sektöre Batı kaynaklı sermayenin girişinin de yolu açıldı. Avrupa kaynaklı 400 milyon Euro (yaklaşık 1 milyar 350 milyon lira) tutarındaki fonun büyük bir kısmının alışveriş merkezlerine, bir kısmının da endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor. 


www.globalmdportfoy.com.tr


2-) Türkerler'den 330 milyon dolar

İZMIR'de 2013 yılında Özelleştirme İdaresi'nden 80 milyon dolara satın...