04 / 05 / 2024

gayrimenkul satışına düzenleme 2021

gayrimenkul satışına düzenleme 2021

Hükümet tarafından düzenlenen torba teklif ile haciz edilen gayrimenkullerin satışına yönelik yeni düzenleme gelecek. Yeni yasa hacizli gayrimenkuller elektronik ortamda açık artırmayla ile satılabilecek.

Gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına düzenleme!

Vergi Reform Paketi kapsamında gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına yönelik düzenleme geliyor. Peki bu düzenleme ile neler değişecek?

Yabancıya gayrimenkul satışındaki düşüşün nedeni: Fiyatlar! Bir daire fiyatına New York'tan müstakil villa alınıyor

Kripto fenomeni Murat Ali Calman'ın X sosyal medya hesabından yabancıya konut satışlarından elde edilen gelirin 2023 yılında yüzde 41 düştüğünü belirtti. Peki yabancı yatırımcılar neden konut almıyor? Nedenini yabancı yatırımcılar anlattı...

Emlak ilanları için yeni düzenleme! Sosyal medya mercek altına alındı!

Ticaret Bakanlığı’nın son aylarda emlak ilanlarıyla ilgili düzenleme ve denetimleri sürerken, sosyal medya platformlarında paylaşılan ilanlar da mercek altına alındı.

Düzce Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 242.2 milyon TL'ye!

Düzce Belediye Başkanlığı, Düzce ili, Beslenbey Mahallesi'nde arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor. İşte detaylar...

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi! Artık altın vize konuşulmalı!

Sektör temsilcileri yabancıya konut satışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi geldi. İşte ayrıntılar...

Emlak ilanı verenler için yeni düzenleme: Uygulamayanlara 100 bin lira para cezası

Bir gayrimenkulün satışını gerçekleştirmek isteyen bireyler için yeni düzenlemeler ve uygulamalar devreye girmiştir. Bu sayede, piyasada spekülasyonların azalması ve gayrimenkul fiyatlarının daha dengeli bir seviyede olması hedeflenmektedir. İşte yeni düzenleme detayları…

Konut alım satımında devrim niteliğinde düzenleme: Her şey daha güvenli ve şeffaf olacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde düzenleme ile herşey daha güvenli ve şeffaf olacak.

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi: Araçlar gerçek değerlerine ulaşacak

İkinci el araçlarla ilgili yeni düzenlemelerin gelmesi hem satıcıları hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi oluşurken, fiyatların gerçek değerlerine ulaşması bekleniyor.

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

gayrimenkul satışına düzenleme 2021 Haberi

gayrimenkul satışına düzenleme 2021

Hükümet, vergi sisteminden, hacize, akaryakıt satışından, ödeme kaydedici cihazlara kadar çok sayıda ekonomide düzenleyici başlığın bulunduğu yeni bir düzenleme için düğmeye bastı. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; taslakta, çok sayıda bakanlığı ilgilendiren düzenleme olacak. Buna göre, haciz satışlarına çekidüzen verilecek. Açık artırmalara katılmak için teminat alınacak ve elektronik ortamda yapılabilecek. Hile karıştıranlar cezalandırılacak. Ayrıca, vergi borcu olanlara akaryakıt dağıtım lisansı verilmeyecek. Ödeme kaydedici cihazlarda hile yapanlara hapis cezası verilecek.

HACİZLİ SATIŞA YENİ DÜZEN 

Hacizli malların açık artırma yolu ile satılması sırasında, açık artırmaya katılacaklardan mala biçilen değerin yüzde 5’i oranında teminat alınması öngörülüyor. Taslak ile muhafazası tehlikeli veya masraflı olan menkul malların da pazarlık usulü ile satılmasına olanak tanınıyor. 

Haciz edilen menkul ve gayrimenkuller de açık artırma ile elektronik ortamda...