02 / 05 / 2024

gayrimenkul satışında alım satış vergisi

gayrimenkul satışında alım satış vergisi

Tapu dairesinde gerçekleşen ev alım satım işlemleri için tarafların birtakım harç sorumlulukları bulunuyor. Peki, ev satışında alım satım vergisi ne kadar? Ev satışında alım satım vergisi nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Gayrimenkul fiyatları düşmeyecek: Elinde nakit parası olanlar değerinin çok altında alım yapıp stokluyor!

Son zamanlarda gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış satışların düşmesine neden oldu. Peki gelecek süreçte gayrimenkulde fiyatlar gerileyecek mi? Ceess Global Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu, konuyu değerlendirdi. 

Tapu sahipleri dikkat! Gayrimenkul alım-satımında 3 boyutlu döneme geçiliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren değişikliğe göre gayrimenkul alım-satım işlemlerinde ve tapu süreçlerinde 3 boyutlu döneme geçilecek.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Yabancıya gayrimenkul satılır mı? sorusuna net yanıtı verdi. İşte o paylaşım...

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Altında alım fırsatı geldi mi? Kritik seviyenin altını işaret etti

Temmuz ayında 1.730 TL seviyelerini gören gram altında düşüş sürüyor. . Peki altın fiyatları neden düşüyor? Alım için fırsat mı? Investaz Araştırma ve Strateji Birim Müdürü Mehmet Bilal Bircan merak edilen soruları cevaplandırdı...

Altın fiyatlarında alım fırsatı! Tarih verildi

Gram ve çeyrek altın almak isteyenler her gün piyasanın nereye gideceğini merak ediyor. Altın fiyatları ile ilgili alım tarihi yavaş yavaş netleşiyor. Fırsat için kritik tarih verildi. İşte tüm detaylar...

Yedi Universel Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Tekstil Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Yedi Universel Gayrimenkul Alım Satım İnşaat Tekstil Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Neşe Rengin Aloğlu ve Yelda Tepeli ortaklığında kuruldu.

İslam Memiş altında alım fırsatını açıkladı! Rekora günler kaldı

Altın fiyatları ABD'den gelen güçlü verilerle düşüş trendine girdi. Ons altında yaşanan düşüşle gram altın 1700 TL'nin altına kadar indi. Altın fiyatlarında yaşanan düşüş sonrasında İslam Memiş, alım fırsatı olabileceğini söyledi. İşte İslam Memiş'in rekor tahmini...

Noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapılacak?

Gayrimenkul satışında yeni dönem start aldı. Bu kapsamda alım ve satım işleri artık noterlerden yapılabilecek. Peki, vatandaş noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapacak? İşte detaylar...

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kıneka Cnc Makina İnşaat Gayrimenkul Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 600 bin TL sermaye bedeli ile Emre Sülün ve Fırat Kadlan ortaklığında kuruldu.

Şoför olmak isteyenler! Sürücü belgeniz varsa İŞKUR kapsamında alım yapılacak! İşte aranan şartlar!

Yeni bir duyuru yapıldı. Sürücü belgesi olan herkesin için iş imkanı oluşturuldu.. Talep edilen şartları sağlayan herkes alımından yararlanabilecek..

gayrimenkul satışında alım satış vergisi Haberi

gayrimenkul satışında alım satış vergisi

Ev satışında alım satım vergisi ne kadar?

Tapu dairesinde gerçekleşen ev alım satım işlemleri için tarafların birtakım harç sorumlulukları bulunuyor. Ancak harçların ödenmesi halinde, mülkiyet devri yapılabiliyor.


Aksi halde söz konusu tapu devir işlemi gerçekleşmiş olmuyor. Peki, ev satışında alım satım vergisi ne kadar? Ev satışında alım satım vergisi nasıl hesaplanır?


Gayrimenkullerin alım satım işlemleri için, taşınmaz malın gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyor. Bu bedeli hem alıcının hem de satıcının ayrı ayrı ödemesi gerekiyor. 


Gerçek satış bedelinin beyan edilmemesi ve dolayısı ile eksik harç ödenmesi durumunda tarh edilecek tapu harcı için, devreden ve devralan için ayrı ayrı harcın % 25’i oranında vergi ziyaı cezası kesiliyor.


Tarafların ödemeleri gereken tapu masrafları arasında tapu döner sermaye masrafları da bulunuyor. Tapu ve Kadastro...