27 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe yabancıya satış artacak

Gayrimenkul sektöründe yabancıya satış artacak

GYODER Başkanı Aziz Torun: Geçtiğimiz yıl 4 milyar dolara ulaşan yabancıya satışların 2015 yılında 5 milyar dolara, takip eden yıllarda ise çift haneli rakamlara ulaşmasının zor olmadığı görüşündeyiz.

Gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 179'a çıktı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "TÜİK ücretli çalışan istatistikleri Eylül 2023 verilerine göre gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısının 122 bin 179'a ulaştığını söyledi.

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Krizi fırsata çevirdiler!

Minimalizmin gayrimenkul sektöründe bir yaşam tarzına dönüştüğünü söyleyen Atlas Group Yönetim Kurulu Başkanı Umut Bingöl, “Mali şartlar, ev sahibi olmayı zorlaştırıyor. İstanbul gibi büyükşehirlerdeki insanlar da daha sade ve minimalist bir yaşam biçimini seçerek, çözümü ‘tiny house’larda buluyor.

Gayrimenkul sektöründe Ağustos'ta istihdam rekoru kırıldı! Sektörde ücretli çalışan sayısı 12 bin 224 oldu! 

Türkiye'de Ağustos 2023'te "gayrimenkul faaliyetleri" sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224'i buldu ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte detaylar...

Gayrimenkul sektöründe çözüm için buluşuldu: Arabuluculuk davalarında emlak danışmanları süreci hızlandıracak! 

ATO'da gayrimenkul sektöründe ara buluculuk konularının ele alındığı "Çözüm Zirvesi" düzenlendi. ATO Başkanı Gürsel Baran, arabuluculuk davaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve emlak danışmanlarının davalardaki rollerine değindi. İşte ayrıntılar..

Gayrimenkul sektöründe 2022'de dev zarar! Tam 20 milyar 908 milyon TL!

Türkiye'deki firmaların bilançolarına göre toplam aktif büyüklükleri geçen sene 26 trilyon 351 milyar 610 milyon Türk Lirası şeklinde hesaplandı. Aktarılan detaylara göre, en yüksek net kar imalat, en yüksek net zarar ise gayrimenkul sektöründe...

İnşaat sektöründe indirim yağmuru başladı! Demir fiyatları çakıldı kaldı! 15 Temmuz 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektöründe indirim yağmuru başladı. Demir fiyatları gelen indirimlerle birlikte peş peşe düşüşe geçerek resmen çakıldı. Peki bugün demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları ne kadar? 15 Temmuz 2023 demir fiyat listesi.

Gayrimenkul sektöründe ezber bozuldu! Konut tercihleri sil baştan! 

Gayrimenkul sektöründe, arsalara olan talep yükselirken, yatırım amaçlı gayrimenkul alımları farklı yatırım araçlarına yöneldi ve yazlık kiralama alışkanlıklarında da değişiklikler yaşandı. Yani sektörde resmen ezber bozuldu. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe zam yağmuru! Demir fiyatları resmen tavan yaptı! 2 Şubat 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörü, demir fiyatlarına gelen zamlarla yerinden oynadı. İnşaat sektöründe resmen zam yağmuru başladı. Demir fiyatları tavan yaptı. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 2 Şubat 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe indirim yağmuru başladı! Demir fiyatlarına peş peşe indirim geldi! 20 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bu hafta peş peşe indirim geldi. Haftanın başından itibaren demir fiyatları düşmeye başladı. Demire gelen indirim adete inşaat sektöründe indirim yağmuru etkisi yarattı. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu?

İnşaat sektöründe indirim yağmuru! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 4 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektöründe bugün indirim yağmuru başladı. Demir fiyatlarına büyük indirim gelmesi ile inşaat demir fiyataları dip rakamlara geriledi. Peki bugün inşaat demir fiyatları ne kadar oldu? İnşaat demir fiyatları kaç lira? 4 Kasım 2022 1 ton demir fiyat listesi.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışına neden olan kişiler hakkında inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Nebati tarafından yapılan yazılı açıklamada gayrimenkul sektöründe olağandışı fiyat artışlarına dönük kapsamlı bir çalışma başlatıldığı açıklandı.

Gayrimenkul sektöründe 3'lü açmaz!

Vergi Müfettişi Ahmet Bahçeci, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde gayrimenkul sektöründeki açmazları kaleme aldı. İşte Ahmet Bahçeci'nin 'Gayrimenkul sektöründe üçlü açmaz' başlıklı yazısı...

Gayrimenkul sektöründe yabancıya satış artacak Haberi

Gayrimenkul sektöründe yabancıya satış artacak

Aziz Torun, Yabancı yatırımcılara güvenli, cazip, ve kazandıran projeler sunabiliyoruz. Mütekabiliyet Yasası’da bu anlamda önemli bir teşvik oldu.Biz de sektör olarak bu talepleri karşılamak konusunda oldukça istekliyiz. Son yıllarda dünya çapında projeler üretme ve pazarlama konusunda önemli başarılara imza atan Türk gayrimenkul sektörü, yabancı yatırımcıların ihtiyaçlarını ve beklentilerini doğru okuyarak, bu beklentileri karşılamaya yönelik çok farklı proje üretebilmektedir.' dedi



Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası arenada tanıtımı için aktif rol oynayan "Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu" GYODER, Cityscape Global 2015'de, yabancı yatırımcılara Türkiye’de yatırımın püf noktalarını anlattı.


GYODER’in, fuarın ikinci gününde Hürriyet gazetesi ile ortaklaşa düzenlediği “Neden Türkiye’ye Yatırım Yapılmalı” panelinde Türkiye, İstanbul ve gayrimenkul sektörü ile ilgili detaylar anlatıldı. GYODER Başkanı Aziz Torun, fuara ilişkin görüşlerini dile getirirken, “Geçtiğimiz yıl ülkemizden 31 şirket fuara...