29 / 04 / 2024

gayrimenkul temsilcileri konut sektörü karşılaştırma

gayrimenkul temsilcileri konut sektörü karşılaştırma

Ülkemizin birliğini ve huzurunu hedef alan 15 Temmuz darbe girişimini denetleyen gayrimenkul sektörünün aktörleri, hayatın normal akışına dönmesi için kendi paylarına düşen görevleri yerine getirmeye çalıştılar.

Yeni Levent'te 1.3 milyar TL'lik satış! DAP Gayrimenkul rakamları tek tek açıkladı! 

DAP Gayrimenkul, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle geliştirilmekte olan projelerdeki son durumu açıkladı. İşte DAP Gayrimenkul'un açıkladığı satış rakamları...

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek adım: Hazine arazileri imara açılıyor! 

Türkiye'de konuttaki arz talep dengesinin bozulması konut fiyatlarını uçurdu. Konut fiyatlarını dengelemek için harekete geçen hükümet bazı büyükşehirlerdeki hazine arazileri imara açılacak. Sektör temsilcileri konut fiyatlarını yüzde 40 düşüreceğini belirtiyor...

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Konut sektöründe kredi düzenlemesi üretimi değiştirecek! Yeni projeler orta ve alt gelire yönelecek!

Son düzenlemeyle fiyatı 10 milyon TL'yi geçen evlere kredi sağlanmazken, fiyatı 2 milyondan düşük olan dairelere sağlanan destek yüzde 90'a yükseltildi. Peki sektör temsilcileri konut sektörüyle ilgili neler diyor? Konut sektörünü yeni düzenleme ile birlikte neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Konut satışları hareketlendi! Yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi katlanıyor!

TÜİK Nisan 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut satışlarını değerlendirdi. Sektör temsilcileri, yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını, konut satışlarının hareketlendiğini belirtti.

Faizsiz konutta masraflar düşecek! Ev sahibi olmak kolaylaşacak! 

Birevim, Emin Evim, Fuzul Gayrimenkul, İmece Yatırım, Katılımevim ve Sinpaş; BDDK’dan ‘Tasarruf Finansı’ sistemi için lisanslarını alan şirketler oldu. Sektör temsilcileri, konut ve ve otomobil için ekstra kredi masrafı olmayacağına dikkat çekti. 

Konut satışlarındaki haraketlilik devam edecek! 

Türkiye'de konut satışları yeni yıla yüzde 25,1'lik artışla başladı. Gayrimenkul sektör temsilcileri konut satışlarını değerlendirdi. Temsilciler konuta talebin sürdüğünü ve yeterli arzın olmasıyla konut satışlarının artabileceğini kaydetti.

Ev almak için bugün doğru zaman mı?

Kurlardaki artışın inşaat sektörüne de yansıdığını belirten sektör temsilcileri, konut almak isteyenlere 'doğru zaman' uyarısında bulundu.

Konut satışları rekor kırdı! İşte nedeni!

Kamu bankalarının faiz indiriminden sonra Kasım 2021'de 179 bin adetle senenin en yüksek konut satış rakamı elde edildi. Sektör temsilcileri konut satışlarındaki rekorun nedenlerini açıkladı. Konut satışları neden rekor kırdı?

Konutta faiz indirimi bekleniyor!

İnşaat sektörünün temsilcileri, konut satış istatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kredi faiz oranlarının düşmesinin satışları artıracağını vurgulayan temsilciler,

Normalleşme sinyalleri konut piyasasını hareketlendirdi!

İnşaat sektörü temsilcileri konut satış rakamlarını değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler...

Konut satışlarına yabancı dopingi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Mayıs 2021'e ilişkin ev satış verileri açıklandı. Buna göre, Türkiye'de ev satışları Mayıs 2021'de, 2020 Mayıs'a göre yüzde 16.2 oranında artış gösterdi. Mayıs 2021'de 59 bin 166 ev satıldı. Sektör temsilcileri konut satış verilerini değerlendirdi...

gayrimenkul temsilcileri konut sektörü karşılaştırma Haberi

gayrimenkul temsilcileri konut sektörü karşılaştırma

Ülkemizin birliğini ve huzurunu hedef alan 15 Temmuz darbe girişimini denetleyen gayrimenkul sektörünün aktörleri, hayatın normal akışına dönmesi için kendi paylarına düşen görevleri yerine getirmeye çalıştılar.


ARTAŞ İnşaat YKB Süleyman Çetinsaya'dan, Ege Yapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı'ya, İnanlar İnşat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan'dan Makro İnşaat'ın patronu Ercan Uyan'a kadar birçok markalı konut projesi üreticisi olan isim, ortak bir dille "Ülkemiz için elimizden gelen gayreti bugüne kadar esirgemedik, bundan sonra da esirgemeyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yatırımlanmızı hız kesmeden sürdüreceğiz, tek bir çalışanımızı işten çıkarmadan katkı sağlamaya devam edeceğiz" mesajı verdi. 


2016 nasıl geçti? 2017 beklentileri neler?

Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül: