07 / 05 / 2024

gayrimenkul yasal işlemler

gayrimenkul yasal işlemler

Gayrimenkul aldığımızda yapılması gereken işlemler sizler için araştırıldı. Yasal işlemler arasında rayiç bedelinin belirlenmesi, tapu harcının yatırılması, gerekli evrakların hazırlanarak tapuya başvurulması gerek.

Antalya ve bir şehirde daha kiralık 20 gayrimenkul! Otopark, iş yeri, rekreasyon alanı, büfe...

Antalya ve Kayseri'de yer alan 20 gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenleniyor. Söz konusu ihaleler 15 Mayıs ve 16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Elie Saab ve Tor Holding gayrimenkul projesi için işbirliği yapacak...

Dünyada lüks yaşamın en önemli temsilcilerinden birisi olarak kabul edilen Elie Saab ve Tor Holding, Türkiye’de yapılacak olan 2 gayrimenkul projesi için işbirliği yapma kararı aldığını duyurdu.

Aylık 2 bin 750 TL'den fazla kira geliri olan ev sahipleri dikkat! Yasal işlem yapılacak!

Hazine tarafından kira gelirleri incelemeye alınıyor. 2024 yılı için yıllık 33 bin lira, aylık ise 2 bin 750 liradan fazla kira gelirlerinin beyan edilmemesi halinde ilgili kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

2023'te 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada “2023'te Türkiye'de tüm gayrimenkul türlerinde yaklaşık olarak 2.95 milyon gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 60 milyar 59 milyon 215 bin 486 TL tapu harcı geliri elde edildi” diye konuştu.

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri! Yabancı yatırımcı bu şekilde artabilir! 

Yabancıya gayrimenkul satışı için 3 kritik öneri açıklandı. İşte Karmar A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş'in o açıklamaları...

Cari işlemler dengesi eylül ayında 1.9 milyar dolar fazla verdi 

Cari işlemler dengesi, eylül ayında piyasanın üstünde gerçekleşerek 1,88 milyar dolar fazlalık gösterdi.. Buna göre, net hata ve noksan kalemi eylül ayında 208 milyon dolar olarak kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Akitsiz işlemler ne anlama gelir?

Tapu işlemleri genelde sıkıcı olarak algılansa da aslında oldukça karışık olmayan prosedürlerdir. Bu işlemleri kolayca yönetebilmeniz için sadece dikkat etmeniz gereken bazı  hususlar vardır. Akitsiz işlemler de bunlardan biridir ve tapu işlemlerinde sıkça kullanılan bir terimdir.

Cari işlemler ağustosta 619 milyon dolar açık verdi

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, ağustos ayında 619 milyon dolar açık verirken, enerji ve altın hariç cari işlemler piyasasında altı milyar yüz kırk dokuz milyon dolarlık fazla meydana geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Gayrimenkul işlemlerinden Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı bir son dakika açıklamasında 2023 yılının ilk 6 ayında gayrimenkul üzerine yapılan tüm işlemler vasıtasıyla Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandığını kaydetti.

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapılacak?

Gayrimenkul satışında yeni dönem start aldı. Bu kapsamda alım ve satım işleri artık noterlerden yapılabilecek. Peki, vatandaş noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapacak? İşte detaylar...

Revolte Consultıng Gayrimenkul Acenteliği İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Revolte Consultıng Gayrimenkul Acenteliği İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Edılıya Israfılova tarafından kuruldu.

Türkiye'de geçen ay 287 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi! İlk sıradaki il yine şaşırtmadı!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde geçen ay 287 bin 59 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi ve bu satışlardan 5 milyar 221 milyon 100 bin 611 lira tapu harcı geliri elde edildi.

gayrimenkul yasal işlemler Haberi

gayrimenkul yasal işlemler

Bir ev satın alındığında gayrimenkulün yeni sahibini bir dizi yasal işlem bekliyor. Evin bulunduğu bölgenin bağlı olduğu belediye ve tapu dairesi arasında geçen söz konusu yasal işlemler arasında rayiç bedelinin belirlenmesi, tapu harcının yatırılması, gerekli evrakların hazırlanarak tapuya başvurulması yer alıyor.


Belediye ve tapu kayıtlarını gerçekleştirirken, ileride önemli sorunlara neden olacak detayların farkında olmak ise ayrı bir önem taşıyor. Belediye veya tapu işlemleri aşamasında en sık yaşanan durum, satın alınan dairenin kapı numarasının tapudaki projede belirtilen kapı numarasından farklı olmasıdır. Farklı kapı numarası olarak kayıt edilen daire ile ilgili yeni sahibi ileride birtakım sorunlarla baş etmek zorunda kalabiliyor.


Dairenin farklı bir kapı numarasına sahip olmasının pek çok etkisi olabiliyor. Siz güney cepheli bir daireyi beğenip satın alırken, tapudaki projede kuzeye bakan...