21 / 05 / 2024

Gayrimenkulde fiyatlar artar mı

Gayrimenkulde fiyatlar artar mı

Show Realty Türkiye CEO'su Kazım Algın, dövizdeki yükselişin inşaat maliyetlerine henüz yansımadığını, birçok gayrimenkul projesinde önümüzdeki dönemde fiyat artışı beklendiğini, bu nedenle emlak almanın tam zamanı olduğunu söylüyor.

Gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk? Fiyatları emlakçılar mı yükseltiyor?

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre Ankara konut fiyat artışında dünya birincisi oldu. Peki gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk?

Uzmanlar açıkladı! İkinci el otomobil fiyatları bayramdan sonra artar mı?

2024 sene başından itibaren ikinci el pazarda talep ve fiyatlar giderek artış gösteriyor. Buna göre uzmanlar, ikinci el araç fiyatlarının bayramdan sonra da yükselmeye devam edeceğini düşünüyorlar.

Konut kredisi faizleri yüzde 0.99 olursa, ev fiyatları artar mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Yeni ev alacaklar merakla düşük faizli konut kredisi kampanyasının ne zaman hayata geçirileceğini araştırıyor. Peki konut kredisi düşerse ev fiyatları artar mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Gayrimenkul fiyatları düşmeyecek: Elinde nakit parası olanlar değerinin çok altında alım yapıp stokluyor!

Son zamanlarda gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış satışların düşmesine neden oldu. Peki gelecek süreçte gayrimenkulde fiyatlar gerileyecek mi? Ceess Global Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu, konuyu değerlendirdi. 

İstanbul'da konut fiyatları ortalama hanehalkı gelirinin 4,89 katı! Konuta erişim nasıl artar?

Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor. Sektörü ilgilendiren bu sorun 11’nci Gayrimenkulde Liderler Zirvesi’nde tartışıldı ve sektör temsilcileri önerilerini sundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl sağlanır? İşte sektörden çözüm önerileri...

Gayrimenkul PR şirketi: Konut kredisi çıkarsa ev fiyatları bir günde yüzde 30 artar!

Gayrimenkul PR şirketi, hükümetin yeni bir konut kredisi kampanyası başlatmasının konut fiyatlarının bir gecede yüzde 30 oranında artmasına neden olacağına öne sürdü. İşte detaylar. 

Gayrimenkulde amortisman süreleri düşüyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki artışın azalması, kiraların da yükselmeye devam etmesi sonrasında gayrimenkulde amortisman sürelerinin düşmeye başladığını söyledi.

İstanbul'un o ilçesinde konut fiyatları 700 bin TL'den başlıyor!

Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de ev fiyatları 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor. Peki Çekmeköy'de 2+2, 3+1 evler ne kadar kaç TL? İşte detaylar...

Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak

Fahiş şekilde artan ev fiyatları sebebi ile emlak sektöründe yeni bir yöntem ortaya çıktı. Artık insanlar, arsa satışlarında genellikle görülen hisseli konut satışlarını tercih ediyor. İşte detaylar…

İkinci el araba fiyatları düşer mi artar mı? Araç fiyatları düşer mi?

Araç fiyatları gündemde yer alıyor. Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarına dair detaylar araştırılıyor. İşte detaylar!

Platin fiyatı artar mı? Platin fiyatlarında hayrete düşüren gelişme!

Platin ons fiyatı 945 dolar seviyesine kadar geriledi. Platinin fiyatı her geçen gün düşmeye devam ediyor. Peki platin fiyatı artar mı? Platin gram fiyatı bugün kaç dolar? Platin bugün ne kadar? İşte son dakika platin fiyatları 13 Haziran 2022...

Gayrimenkulde yeni gözde Kıbrıs oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), hem Türklerin hem de yabancı turistlerin favori tatil yerlerinden. Kıbrıs, pandemiyle beraber ise gayrimenkulde yeni gözde oldu. Peki Kıbrıs'ta ev fiyatları ne kadar? En çok talep hangi tip konutlara geliyor? İşte ayrıntılar...

Kredi faizleri yüksekken konut almak doğru mu?

Konut sektöründe, kredi faiz oranları düştüğünde fiyatlar artar; faiz oranları arttığında ise fiyatlardaki artış durur. Peki faizler satışları ve alıcıları nasıl etkiliyor?

Gayrimenkulde fiyatlar artar mı Haberi

Gayrimenkulde fiyatlar artar mı

İnşaat maliyetlerindeki artışın gayrimenkul fiyatlarına yansıtılması, sektörde bir süredir konuşulan bir konu. Piyasanın durgun olduğu bir dönemde kimse fiyat artışı yapmaya cesaret edemedi. Ancak genel beklenti fiyatların artacağı yönünde. 


Show Realty Türkiye CEO'su Kazım Algın, dövizdeki yükselişin inşaat maliyetlerine henüz yansımadığını, birçok gayrimenkul projesinde önümüzdeki dönemde fiyat artışı beklendiğini, bu nedenle fiyatların artmadığı şu dönemin emlak almanın tam zamanı olduğunu söylüyor. Eylül ayı itibariyle ikinci el konutlardaki amortisman süreleri (geri dönüş süresi) incelendiğinde, Türkiye genelinde bir apartman dairesinin fiyatının 17,6 yıllık (211 ay) kiraya eşit olduğu görülüyor. Kazım Algın, bu sürenin İstanbul'da 17.6 yıl (211 ay), İzmir'de 18,3 yıl (220 ay). Ankara'da ise 17,7 yıl (213 ay) olarak ölçüldüğünü belirtiyor. Kazım Algın, yabancıya satış konusunda da en çok Irak, Suudi...