05 / 05 / 2024

gayrimenkulde vergi düzenlemeleri

gayrimenkulde vergi düzenlemeleri

Hızla yükselen kur ve faizler nedeniyle konut piyasasının bu yılı çok zor geçireceğini öngörmüştük ancak hükümetin yeni Gelir Vergisi Kanun tasarısı gayrimenkul piyasasında beklenen daralmayı katlayacak nitelikte...

Otomobilde 'yeni vergi sistemi' talebi! Yeni yılda araç pazarında rüzgar tersine dönecek!

Sektör temsilcileri önümüzdeki yıl sıfır araçlar için yapılan kampanyaların devam edeceğini ifade ederken pazarın yüzde 35 küçülmesini bekliyor. Bu kapsamda uzmanlar vergi düzenlemesinde güncellemeye gidilmesi gerektiğini vurguluyor.

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 'çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı' diyerek vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

Ayçiçek yağına yeni vergi mi geliyor? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar!

Ayçiçek yağına vergi düzenlemesi iddiaları ortaya çıktı. Bu şekilde fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. İşte detaylar!

Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanların maaşlarındaki vergi dilimleriyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

Gayrimenkulde finansal dönüşüm!

Tüm dünyayı etkisi altına alacak koronavirüs pandemisiyle beraber her şeyin değiştiği hayatımızda gayrimenkullerin finansmana dönüştüğünü ifade eden ekonomist Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, ''Tüketiciler satın alma motivasyonları fiyatı doğru ve özellikleri olan gayrimenkullere yöneldi'' diye konuştu. 

Milyonlarca mükellefini ilgilendiriyor! Vergi düşüyor!

Gayrimenkul ve amortismana tabi tutulan kıymetlerin yeniden değerlendirmesine ilişkin çerçeve genişlerken mükellefler için daha düşük oranlı vergi imkanı sunuluyor.

Gayrimenkulde vergi barışı 6 maddede tüm detaylarıyla!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü yazısında vergi barışına dair merak edilenleri kaleme aldı. İşte o yazı...

Merkez Bankası'nda kripto paralara yönelik düzenleme!

Henüz hukuki altyapısı bulunmayan kripto para borsaları için düzenleme yolda. Merkez Bankası kripto para borsasına yönelik vergi düzenlemesi yapmak için harekete geçti. 

Gayrimenkulde dijital dönüşüm!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, değişen müşteri beklentileri ile birlikte gayrimenkul sektöründe yaşanan dijital dönüşümü değerlendirdi...

Bitcoin 50 bin doların altına düştü!

ABD'de yaşanan fiyat değişimleri ve vergi düzenlemeleri nedeniyle Bitcoin 50 bin doların altına düştü. Bitcoin'in tüm piyasalardaki toplam hacmi de 1.81 trilyon dolara kadar geriledi. 

AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemesi geliyor!

AVM'ler ve  zincir marketlerin küçük esnafın aleyhine rekabet oluşmaması için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Yeni alınacak kararlar ile AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemeleri geliyor.

gayrimenkulde vergi düzenlemeleri Haberi

gayrimenkulde vergi düzenlemeleri

Hızla yükselen kur ve faizler nedeniyle konut piyasasının bu yılı çok zor geçireceğini öngörmüştük ancak hükümetin yeni Gelir Vergisi Kanun tasarısı gayrimenkul piyasasında beklenen daralmayı katlayacak nitelikte. Bildiğiniz üzere 1 Ocak 2013′den itibaren yeni ruhsat alan konutlar 150 m2′den küçük de olsa %18 KDV oranına tabi olacak. Tek başına bu düzenlemenin talebi çok etkilemeyeceğini ve bu kaybın kredi faizlerindeki düşüşle karşılanabileceğini öngörmüştük. Ancak kredi faizleri kurlara paralel şekilde hızla yükselerek aylık %1′leri buldu. Bu oranlar talebi kısıcı etkide bulunacaktır. Bunun üzerine Gelir Vergisi Kanunu’nda planlanan değişiklikler de bu talep daralmasını hızlandırıcı nitelikte;


 1- Arsasını kat karşılığı olarak müteahhide verenler artık tüccar sayılacak, defter tutacak, fatura kesecek, dolayısıyla para akışları kayıt altına alınacak ve vergilendirilecek. Bu sebeple arsa sahiplerinin müteahhitlerden mali...