18 / 05 / 2024

Gazbetonlu yapılarla tasarruf sağlandı

Gazbetonlu yapılarla tasarruf sağlandı

TGÜB Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar, "Türkiye'de toplam 50 milyon metreküp gazbeton üretilerek, yaklaşık 4 milyon sağlıklı ve çağdaş yapının inşasında kullanılmıştır." dedi.

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

Türkiye'de 31 milyon ev ve 6 milyon iş yerinin yüzde 20'si riskli! Yapılacak tek şey kentsel dönüşüm! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelindeki riskli yapılarla ilgili konuştu ve yapılacak tek şeyin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İBB'den kaçak yapılara darbe! İstanbul'un o ilçesinde kaçak yapılara geçit verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor. Bu sabah saatlerinde Üsküdar Salacak sahilindeki bir kaçak yapının daha yıkımı gerçekleştirildi.

Bakan Yumaklı'dan büyük yapılarla ilgili dikkat çeken açıklama: Artık yüzde 100 milli olarak yapılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'de devasa yapıların Türk mühendis, mimar ve işçilerin emeğiyle yapıldığını dile getirdi. 

Bakan Özhaseki'den yeni yapılarla ilgili net açıklama geldi: 4 katı geçmeyecek!

Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm toplu temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni yapılacak inşaatlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Prefabrik evler neden ucuz?

Prefabrik evlerin fiyatı, diğer betonarme yapılarla kıyaslandığında ucuz bulunabilir. Buna etki eden pek çok kriter bulunmaktadır. İşte o kriterler!

Süleymaniye yenileme projesine İBB'den dur kararı!

İstanbul’un UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde tarihi yapıların yıkımına sebep olan ve bölgeyi taklit yapılarla inşaat alanı haline getiren yenileme projesi, İBB tarafından durduruldu.

Kaçak yapılarla mücadelede tek Bakanlık sorumlu olsun önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Fatih Çekirge, Akdeniz ve Ege kıyılarındaki kaçak yapıları kaleme aldı. İşte Fatih Çekirge'nin 'Bekçi barakası nasıl butik otel oldu' başlıklı yazısı...

Döviz kurlarındaki artış kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden İstanbul'daki riskli yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, "Riskli konutlarının yenilenmesi gereken vatandaşlarımız, artan döviz kurları neticesinde adeta kaderleriyle baş başa kalmış durumda" dedi.

İnşaat sektöründe fiyatlar her geçen gün yükseliyor!

Antalya'nın önemli inşaat firmaları arasında bulunan Tunç Group, Antalyalıları modern ve estetik yapılarla bir araya getiriyor. Tunç Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tunç, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Meram Belediyesi’nden kaçak yapılaşma uyarısı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Meram Belediyesi ilçedeki kaçak yapılarla ilgili önemli uyarılar yaptı

Dorçe Prefabrik Yapı - İnşaat kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt veriyor! 

Türkiye ve dünya genelinde inşa ettiği prefabrik yapılarla adından söz ettiren Dorçe Prefabrik Yapı- İnşaat - Stratejik Yönetim ve Planlama Direktörü Yücel Çebi sektöre yönelik açıklamalarda bulundu.

Mustafa Varank: Milletin temsilcisi hazine arazisi işgali yapamaz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın da ortak olduğu şirketin olan çiftlikteki bazı kaçak yapılarla ilgili son yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazbetonlu yapılarla tasarruf sağlandı Haberi

Gazbetonlu yapılarla tasarruf sağlandı

TGÜB Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar, "Türkiye'de toplam 50 milyon metreküp gazbeton üretilerek, yaklaşık 4 milyon sağlıklı ve çağdaş yapının inşasında kullanılmıştır. Gazbeton farkıyla bu yapıların sağladığı birikimli yakıt tasarrufu ise 20 milyar doların üzerindedir" dedi.


Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, "Türkiye'de toplam 50 milyon metreküp gazbeton üretilerek, yaklaşık 4 milyon sağlıklı ve çağdaş yapının inşasında kullanılmıştır. Gazbeton farkıyla bu yapıların sağladığı birikimli yakıt tasarrufu ise 20 milyar doların üzerindedir" dedi.


Fethi Hinginar, TGÜB'ün 25. yılı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, gazbeton sektörünün ekonomide ve inşaat sektöründe oluşturduğu değere işaret etti.Türkiye'de gazbeton üretiminin başlamasından bugüne, toplam 50 milyon metreküp gazbeton üretilerek, yaklaşık 4 milyon sağlıklı ve çağdaş yapının inşasında kullanıldığını aktaran Hinginar, bu yapıların sağladığı birikimli yakıt...