03 / 05 / 2024

gaziantep kent sempozyumu başladı

gaziantep kent sempozyumu başladı

Gaziantep'te kentin sorunları ve çözümlerine ilişkin düzenlenen "Gaziantep Kent Sempozyumu" başladı. Sempozyumda, kent ve kent kültürü, yeşil alanlar, imar, planlama ve kentsel dönüşüm gibi konular masaya yatırılacak.

Nizip Fıstık Kent'te yaşam 3 aya kadar başlayacak: 25 bin aile ve 100 bin kişiye yeni yaşam alanı!

Gaziantep Nizip Fıstık Kent'te yaşamın 2-3 ay içinde başlayacağı belirtildi. İşte proje çalışmalarındaki son durum...

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Gaziantep Nizip'teki deprem konutlarında örnek daire tamamlandı! 2 bin 500 konutluk Fıstık Kent'te son dakika!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nizip ilçesinde, 6 ay önce temeli atılmış olan ve 2 bin 500 konuttan meydana gelen projede inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Kalyon Holding'ten 3 bin kişilik konteyner kent!

Ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketten sonra 2 bin 336 gönüllüsüyle afet bölgesinde yer alan Kalyon Holding, Gaziantep’in İslâhiye ilçesine 3 bin kişilik konteyner kent kurmak için düğmeye bastı.

Gaziantep 14 Bin Konut Projesi kura sonuçları 2022!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde yaptırdığı 14 Bin Konut Projesi'nin ilk etabındaki 860 konutun kura çekiliş sonuçları belli oldu. İşte Gaziantep 14 Bin Konut Projesi kura sonucu 20.01.2022...

Gaziantep 14 Bin Konut Projesi kura sonucu 20.01.2022!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde  yaptırdığı 14 Bin Konut Projesi'nin ilk etabındaki 860 konutun kura çekiliş sonuçları belli oldu. İşte Gaziantep 14 Bin Konut Projesi kura sonucu 20.01.2022...

Gaziantep'te 14 Bin Konut Projesi'nin kura çekilişi başladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelindeki konut ihtiyacının giderilmesi gerekçesiyle yaptırdığı 14 Bin Konut Projesi'nin ilk etabındaki 860 konutun kura çekilişi başladı.

Gaziantep'te konut fiyatları tavan yaptı!

Gaziantep'te kent genelinde ev fiyatları son 12 ayda ortalama yüzde 40,2 oranında yükseldi. Bazı semtlerdeki ev fiyatları ikiye katlandı. Telegrafnet'te yer alan habere göre; Temmuz ayında Gaziantep’te 2 bin 730 adet konut satışı gerçekleşti. Satılık ev fiyatlarının en çok artış gösterdiği ilçe Nizi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden Gaziray için anket!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GAZİRAY metrosunun model ve rengi için anket başlattı. Kent sakinleri 31 Mart'a kadar Gaziray'ın modeli ve rengi için oy verebilecek. 

Gaziantep'teki tarihi çarşılar yeniliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusunu korumak için kent genelinde bulunan çarşıları restore ediyor.

1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Özbekistan'dan Taşkent Sulama ve Ziraat Mühendisliği Enstitüsü ve Polonya'dan Krakow Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu online şekildebaşladı.

Mehmet Murat Çalık: İstanbul'u kimlikli bir kent haline getirmeliyiz!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından gerçekleştirilen 2.Kentsel Tasarım Sempozyumu'na katıldı Başkan Çalık, "Kentlerimizde kent belleğini yaşatacağımız alanlara da ihtiyaç duyuyoruz." dedi.

gaziantep kent sempozyumu başladı Haberi

gaziantep kent sempozyumu başladı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu'nca düzenlenen ve iki gün sürecek sempozyumda, kent ve kent kültürü, enerji ve çevre, işçi sağlığı ve iş güvenliği, ulaşım ve trafik, gıda, tarım ve yeşil alanlar, imar, planlama ve kentsel dönüşüm konuları masaya yatırılacak. 


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki açılışta, kentin sorunlarının çözümüne ilişkin, kimden gelirse gelsin doğru bulunan fikirlerin desteklenerek arkasından durulması gerektiğini söyledi, Kentteki sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların tamamının alınan kararlarda fikrinin olmasını son derece önemsediklerinin altını çizen Şahin, kent konseyini en iyi çalıştıran belediye olduklarını dile getirdi. 


Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yaklaşık bir yıldan beri büyükşehir belediye başkanı olarak hizmet ediyorum. Bunu yaparken de katılımcılığı en temel başlık olarak görüyoruz....