06 / 05 / 2024

Gaziantep Milli Mücadele Müzesi ne zaman açılacak

Gaziantep Milli Mücadele Müzesi ne zaman açılacak

Gaziantep savunmasını ve kurtuluş mücadelesini anlatan Şahinbey Belediyesi Savaş Müzesinde başlatılan genişletme ve yenileme çalışması kapsamında müze yanında yer alan iki binanın kamulaştırması tamamlanarak yıkımına başlandı.

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Altın ve dolardaki artış devam ederken, akaryakıttan markete tüm tüketim ürünlerine de gelen zamlar sürüyor. Sıkılaştırma adımlarının ekonomik gidişata çözüm olmayacağını söyleyen Ekonomist Şenol Babuşçu, “Bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu, yoksa mücadelenin sadece adı mı var?" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı müfredat değişikliği yaptı! Son dakika: Siber ve akran zorbalığı müfredata alındı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda seçmeli dersler kapsamına alınan "okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları" alanında siber zorbalık ve akran zorbalığı ile  mücadele etmeyi öğrencilere anlatacağını açıkladı. Yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçti. İşte ayrı

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Yükselen konut kiralarıyla nasıl mücadele ediliyor? İşte ülkelerden örnekler...

Türkiye'de kira bedellerinde yaşanan yükseliş dudakları uçuklatırken, dünyada da benzer bir sıkıntı yaşanıyor. Peki fahiş kiralarla nasıl mücadele ediliyor? Hangi ülke ne önlem aldı? İşte ayrıntılar...

Site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları 13 maddede tüm detaylarıyla!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "13 maddede site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Murat Kurum: Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, depremle mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu söyledi.

Gaziantep Milli Emlak'tan 18.5 milyon TL'ye satılık 17 hazine arazisi!

Gaziantep Milli Emlak Müdürlüğü, Gaziantep ili, Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde yer alan 17 hazine arazisini 18 milyon 501 bin 230 TL'ye satıyor...

Bu kişiler TOKİ'den faizsiz kredi alabilecek!

Milli Mücadele, Kore Savaşı ya da Kıbrıs Barış Harekatına katılan Türk vatandaşlarına; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından faizsiz olarak kredi verilmesi için kanun teklifi verildi.

2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran’da!

Tesis yönetim sektörünün önde gelen ulusal ve uluslararası tesis yönetim firmalarının katılım sağlayacağı TRFMC 2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran'da gerçekleşecek. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden kira indirimi müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında belediyeye ait kiracıların Nisan ve Mayıs ayları kiralarında yüzde 50 indirim yaptı. 

Gaziantep Nizip Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Gaziantep Nizip Belediyesi, pandemi ile mücadele kapsamında mülkiyeti belediyeye ait olan iş yerlerindeki kira bedellerinde yüzde 50 indirim yapacak.

Ankara Keçiören’e iki adet Milli Mücadele Müzesi inşa edilecek!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, Keçiören'e Milli Mücadele'ye ilişkin 2 müze birden inşa edeceklerini müjdeledi.

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Gaziantep Milli Mücadele Müzesi ne zaman açılacak Haberi

Gaziantep Milli Mücadele Müzesi ne zaman açılacak

Gaziantep savunmasını ve kurtuluş mücadelesini anlatan Şahinbey Belediyesi Savaş Müzesinde başlatılan genişletme ve yenileme çalışması kapsamında müze yanında yer alan iki binanın kamulaştırması tamamlanarak yıkımına başlandı.

Yılda yaklaşık 300 binin kişinin ziyaret ettiği Savaş Müzesi’ni ve kamulaştırması yapılan bitişik binaların restorasyon çalışmasını yapan Şahinbey Belediyesi, Savaş Müzesini, Milli Mücadele Müzesi olarak yeni yüzüyle birlikte yakın zamanda ziyarete açacak.

Şehreküstü bölgesinde bulunan Gaziantep Savaş Müzesi’nde yapılan genişletme ve yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Gaziantep savunmasını ve kurtuluş mücadelesini anlatan Savaş Müzemizi yılda yaklaşık 300 bin vatandaşımız ziyaret ediyor ve çok küçük geliyordu. Şahinbey Belediyesi olarak savaş müzemizin bitişiğindeki binayı kamulaştırdık. Aradaki duvarı kaldırarak, savaş müzemizi genişlettik ve her iki binamızın restorasyon yenilemesini yaptık. Şimdi de hemen arka...