06 / 05 / 2024

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya dönüşüm

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya dönüşüm

Gaziosmanpaşa'da yaşanan kentsel dönüşüm belirsizliğine bir de acele kamulaştırma kararı eklenince dönüşüm, vatandaşlar için adeta arapsaçına döndü. Bazı vatandaşlar Kamulaştırma Kanunu'nun 27. Maddesi'ne dayandırılan karara tepki gösterdi.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kentsel dönüşüm için rantsal dönüşüm diyenlere seslendi! İnsanımızın canıyla oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm için 'rantsal dönüşüm' diyen kesimlere seslenerek 'insanımızın canıyla oynuyorlar' açıklaması yaptı. 

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Polat imzasıyla şehrin dinamiklerine modern bir yorum katan ve Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa Çarşı kapılarını açıyor. 

TOKİ Gaziosmanpaşa Yıldıztabya projesi için beklenen tarih geldi! TOKİ'den konut bekleyen İstanbullular dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Gaziosmanpaşa Yıldıztabya projesi için beklenen tarih geldi. Gaziosmanpaşa TOKİ projesinde 665 adet konut yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul başta olmak üzere deprem riski yüksek yerlerdeki kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa Meydanı'nda Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...

Büyük İstanbul dönüşümü resmen başlıyor! Tam 1,5 milyon konut kentsel dönüşüme giriyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada devletin hibe desteklerinin olduğu, büyük İstanbul dönüşümüne, bayramın birinci günü başlayacaklarını söyledi.

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.

İstanbul, 23 yıldır dönüşemiyor! Megakent nasıl depreme hazırlanacak? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Naki Bakır, bugünkü köşesinde beklenen büyük İstanbul depremini ve İstanbul'daki kentsel dönüşümü kaleme aldı. İstanbul, 23 yıldır dönüşemiyor! Megakent nasıl depreme hazırlanacak? İşte ayrıntılar...

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Forum Göztepe geliyor! İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesine Belediye Başkanı Selvitopu’dan destek

Turkmall eli ile Esentepe'de uygulanacak ve İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesi unvanını alacak olan Forum Göztepe'ye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu desteklerini iletti. İşte detaylar…

Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İslambey kentsel dönüşüm projesi ne zaman tamamlanacak?

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki İslambey Mahallesi’nde 7 sene önce “Evlerinizi 3 yıl sonra teslim edeceğiz” denilerek başlatılan kentsel dönüşümde henüz sona gelinemedi. Peki Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İşte merak edilen o ayrıntılar...

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, 19.09.2016 Tarih ve 2016/9192 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı İle 03.10.2016 Ve 29846 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak İlan Edilen Yıldıztabya Mahallesi (6B-2. Kısım) 10.51 Ha.’lık Riskli Alana Ait 1/5000 NİP askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya dönüşüm Haberi

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya dönüşüm

Gaziosmanpaşa'da yaşanan kentsel dönüşüm belirsizliğine bir de acele kamulaştırma kararı eklenince dönüşüm, vatandaşlar için adeta arapsaçına döndü. Bakanlar Kurulu'nun riskli alan olarak gördüğü, Bağlarbaşı, Karlıtepe, Sarıgöl, Silahtarağa, Yenimahalle, Yenidoğan ve Yıldıztabya, mahallelerinde Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne verilen yetki ile acele kamulaştırma yapılabilecek. Kentsel Dönüşüm'ün yapılacağı mahallelerde bazı vatandaşlar kira ödemekte zorlandıklarından dolayı dönüşüme karşı çıkıyor. Dönüşümü isteyenler ise yeni yapılacak alanlarda yeniden eski komşuları ile birlikte yaşamak istediklerini söylüyor. Bazı vatandaşlar da savaş ve benzeri durumlarda uygulanabilecek Kamulaştırma Kanunu'nun 27. Maddesi'ne dayandırılan karara tepki gösteriyor. Yapılan Kentsel Dönüşüm'de etkilenecek mahallelerden bir tanesi de Yıldıztabya Mahallesi. Mahallede Kentsel Dönüşüm ile ilgili vatandaşların yasal haklarını korumak adına dernekler de hizmet veriyor.


Asayiş problemimiz var


Gaziosmanpaşa'da ve mahallelerinde bir kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi gerektiğini ancak bu dönüşüm...