17 / 05 / 2024

Gaziosmanpaşanın kaldırımları yenileniyor mu

Gaziosmanpaşanın kaldırımları yenileniyor mu

Gaziosmanpaşa sokaklarının daha güzel ve kullanılabilir bir hale gelmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor. Belediye ekipleri, Fevzi Çakmak Mahallesi 774 Sokak’taki kaldırımlarda sorun olduğunu tespit ederek harekete geçti.

İspanya'da Altın Vize uygulaması kaldırılıyor!

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yaptığı açıklamada İspanya'da 2013 yılından bu yana yürürlükte olan, konut satın almaları veya yatırım yapmaları durumunda yabancılara geçici ya da kalıcı oturma izni verilmesini öngören "Altın Vize" uygulamasının kaldırılacağını duyurdu.  İşte detaylar...

1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

1952 yılında İsviçre meclisinde kiraların kontrolünün kaldırılması gündeme gelmiş fakat bu karar reddedilmiş. Kiraların kontrolü devlet tarafından devam edileceğine karar verilmiş.

Dövizle ödemede 6 yıl sonra bir ilk! Yasak kaldırıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile dövizle ödeme yasağında 6 yıl sonra bazı alanların kaldırılmasına karar verildi. Peki hangi alanlarda dövizle ödeme yapılır? Dövizle ödeme yapılacak alanlar hangileri?

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

Yıllardır sunuculuk yaptığı Survivor’dan aile özleminden dolayı ayrılan Alp Kırşan ve eşi Zeynep Kırşan İzmir'de restore ettikleri evde yaşıyor. İzmir'deki yeni evlerini takipçileri ile paylaşan Kırşan'ın evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılıyor!

Ekonomist Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı olarak yaptığı toplantıda, konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlamasının kaldırılacağını söylediğini belirtti.

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Ev sahipleri: Kira fiyatları geriliyorsa yüzde 25 sınırı kaldırılsın!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı." açıklamasından sonra ev sahipleri yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasını talep etti.

Yayalar dikkat! Kaldırımlara ilişkin yeni düzenlemeler geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yaya yolları, kaldırımlar ve yürüyüş yollarının tasarım kalitesinin yükseltilmesi amacı ile yürüttüğü mevzuat çalışmasını bitirdi. Buna göre, "Yaya Yolları ve Kaldırımların Tasarım Kuralları Hakkında Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

EYT Şartı Kaldırıldı mı? Kısmi Emeklilik Sistemi Kimleri Kapsıyor?

Bazı kişiler için EYT şartının kaldırıldığı duyuruldu. Torba yasa gündeminde kısmi emeklilik ele alınmaya devam ediyor. Kısmi emeklilik düzenlemesi kapsamında kadınlar için 50, erkekler için 55 yaş şartının getirilmesi bekleniyor.  3600-5000 primle de erken emeklilik bekleniyor.

Üniversite sınavları kaldırılacak iddiasına YÖK'ten flaş cevap! Az önce açıklandı, hemen şimdi bakın!

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir" açıklamasından sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, flaş açıklama yaptı. Üniversiteye giriş sınavının kaldırılmasına ilişkin yapılan açıklama sosyal medyada şok etkisi yarattı.

Satıştan kaldırılan destansı telefon iPhone 13 Pro Max BİM'de! Fiyatını görenlerin ağzı beş karış açık kaldı!

Satıştan kaldırılan olağanüstü telefon iPhone 13 Pro Max BİM'de!.. Fiyatını görenlerin gözleri yuvalarından fırladı... Hemen bakın, sakın kaçırmayın... İşte fiyatı...

Zam şampiyonu soğanın fiyatı düşüşe geçti! Soğan ne kadar, kaç TL oldu?

Mart ayının zam şampiyonu soğanın hasatı başladı. Adana’da 31 Mart’ta hasadına başlandığında tarlada 17-18 liraya tezgahlarda yer alan soğanın fiyatı, ürün bolluğu ve ihracat yasağı nedeniyle 4-5 liraya kadar düştü. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Okul Öncesi eğitim ücretlerinin tamamının kaldırılacağını duyurdu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim ücretlerinin tamamının kaldırılacağını açıkladı. Bakan Özer, Türkiye genelinde eğitime erişimi kalıcı kılmak için çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Detaylar haberimizde...

Gaziosmanpaşanın kaldırımları yenileniyor mu Haberi

Gaziosmanpaşanın kaldırımları yenileniyor mu


Gaziosmanpaşa sokaklarının daha güzel ve kullanılabilir bir hale gelmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor. Belediye ekipleri, Fevzi Çakmak Mahallesi 774 Sokak’taki kaldırımlarda sorun olduğunu tespit ederek harekete geçti. Sorunun giderilmesi amacıyla 185 metre uzunluğunda 2 metre genişliğinde 370 metrekare yeni imalat yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.


Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçe halkına her alanda hizmet vermeye devam ettiklerini belirtti. İlçe ulaşımını rahatlatmak için özel bir çaba içinde bulunduklarını belirten Başkan Usta, kaldırımların da vatandaşların daha rahat kullanabilecekleri bir şekilde yenilendiğini sözlerine ekledi. 



Gaziosmanpaşa...