24 / 07 / 2024

Gecekondu bölgelerine sağlanacak finansman

Gecekondu bölgelerine sağlanacak finansman

Afet bölgelerinde konut yapımının teşviki ve desteklenmesi amacıyla, Toplu Konut İdaresi Kaynaklarının Kullanım Şekline İlişkin Yönetmeliğinin 6 ncı ve 7 nci maddelerindeki hükümlere göre öncelikle kredi açılabiliyor...

Konut yatırımcıları rotayı turizm bölgelerine çevirdi!

Turizm bölgelerindeki gayrimenkul yatırımları hem yerel hem de yabancı yatırımcılar için çekici hale gelirken, sektörün büyümesine de önemli katkılar sağladı.

Organik tarım yapan 2 bin 500 üreticiye destek sağlanacak

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, gelecek sene organik tarım faaliyetleri kapsamında 2 bin 500 üreticiye destek sağlayacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Depremden etkilenen 400 işletmeye 754 bin dolar hibe sağlanacak!

UNDP ve İslahiye Ticaret Odası işbirliğinde imzalanan hibe protokolü ile 400 işletmeye toplam 754 bin dolar hibe sağlanacak.

Mercedes-Benz’den Aksaray’a GES yatırımı! Toplam 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak!

Mercedes-Benz Türkiye, Aksaray Kamyon Fabrikası'nda 1.3 MWp kurulu gücünün bulunduğu güneş enerjisi santralini devreye aldı. Santral ile yıllık 900 ton karbon salımının önüne geçilmesi amaçlanırken elde edilen enerji ile çevreye 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak.

Ev hanımlarına müjde! Aile ve Gençlik Bankası kurulduğunda emeklilik fırsatı sağlanacak! İşte detaylar...

Ev hanımlarına emeklilik fırsatı geldi. Yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile ev kadınlarının emekliliğine destek sağlanacak. İşte ev hanımlarına emeklilik fırsatına dair gelişmeler... 

Ziraat Bankası'ndan çeyiz hazırlayacaklara müjde! Beyaz eşya sektöründe +4 taksit imkanı sağlanacak!

Ziraat Bankası yeni kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında beyaz eşya alacaklara +4 taksit imkanı sağlanacak. İşte detaylar...

Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolar değerinde finansman desteği sağlanacağını açıkladı. 

Depremden etkilenen gençlere nakdi ve psiko-sosyal destek sağlanacak!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den yeni destek açıklaması geldi. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen binlerce gence UNICEF aracılığı ile nakdi ve psiko-sosyal destek sağlanacak.

Dünya Bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilin etkilendiği depremde kırsal konutların ve temel kamu hizmetlerinin yeniden tesisine yardımcı olmak amacıyla Dünya Bankası 1 milyar dolarlık finansman sağlayacak.

Kurbanlık alacaklara müjde! Tarım Bakanlığı resmen duyurdu! Büyük kolaylık sağlanacak!

Kurban Bayramı’na sayılır günler kala kurbanlık arayışlarına başlayanlar için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan büyük kolay geldi. Bakanlığın mobil uygulaması 'Tarım Cebimde' aracılığıyla küpe numaralarını girerek kurbanlık hayvanların ırk, cinsiyet, yaş, tür ve aşı bilgilerini sorgulayabiliyor.

Annelere devlet desteği! İşte 6 kalemde sağlanacak destekler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, annelere yönelik çeşitli alanlarda büyük destek sağlıyor. Ev hanımlarından çalışan annelere kadar geniş bir yelpazede destekler sunulacak. İşte annelere sağlanacak 6 farklı destek kalemi ve detayları...

Depremzede esnafa 350 milyon liralık kalkınma desteği sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen Malatya'da Fırat Kalkınma Ajansınca yaklaşık 350 milyon liralık kaynakla esnafın kalkınması sağlanacak.

Deprem Bölgelerine DSÖ'den yardım! 400.000 kişi faydalanacak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bugün yaptığı açıklama ile Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin tahrip ettiği illerin yanı sıra Suriye’de sarsıntılardan etkilenen bölgelerde yaklaşık 400 bin kişinin yararlanacağı sağlık malzemesi desteği sağladığı paylaşımını yaptı.

Gecekondu bölgelerine sağlanacak finansman Haberi

Gecekondu bölgelerine sağlanacak finansman

Afet bölgelerinde yapılacak konutların finansmanı!

Afet bölgelerinde konut yapımının teşviki ve desteklenmesi amacıyla, Toplu Konut İdaresi Kaynaklarının Kullanım Şekline İlişkin Yönetmeliğinin 6 ncı ve 7 nci maddelerindeki hükümlere göre öncelikle kredi açılabiliyor. 


Ancak, afet bölgelerinde hızlı yapım teknolojileri kullanılarak üretilecek konut projelerine, İdarenin uygun göreceği usul ve esaslara göre finansman sağlanabiliyor.


Ayrıca, Bakanlar Kurulunca İdarenin görevlendirilmesi ve yeterli finansman sağlanması halinde afet bölgelerinde üretilecek konut projelerine bu Yönetmeliğin 6 ncı ve 7 nci maddelerindeki hükümlere bağlı kalınmaksızın finansman desteği sağlanabilir.


Küçük sanayi sitelerinin finansmanı

Esnaf ve sanatkarların kurduğu kooperatiflerce yapılmakta olan işyerleriyle bunların altyapılarına, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve İdarenin uygun görmesi koşuluyla kredi sağlanabilir.


İdare, yıllık harcama programına göre ayırabileceği kredi miktarını, şartlarını ve geri ödeme esaslarını belirler. Bu krediler İdare, Sanayi ve Ticaret...