07 / 05 / 2024

Geçimsiz komşuyu apartmandan attırmak mümkün mü

Geçimsiz komşuyu apartmandan attırmak mümkün mü

Apartmanda maliklerden birinin evini kiraya verdiğini ancak kiracının apartmanda sürekli gürültü yaptığını düşünelim. Malikler kiracıyı apartmandan attırabilir mi? Apartmandan kiracı nasıl attırılır? İşte yanıtı..

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşular veya rahatsız edici eğlence mekanlarıyla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu süreçte öncelikle komşunuzla iletişime geçmeli ve usulünce uyarmalısınız. Ancak gürültü yine devam ederse daha etkili önlemler alabilirsiniz.

İzale-i şuyu nedir?

İzalei-i şuyu önemli bir hukuk terimidir ve bir davayı ifade eder. Ortaklığın giderilmesi davası olarak da adlandırılan bu dava kişisel mülkiyete geçilmesini sağlar. Peki izale-i şuyu davası nedir, hangi durumlarda açılı ve nasıl sonuçlanır? İşte izale-i şuyu ile ilgili bilgiler...

Zorunlu arabuluculuk uygulaması emlak piyasasına olumlu yansıyacak!

Emart Gayrimenkul kurucusu Arzu Turan, 1 Eylül tarihi itibarıyla hayata geçen kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulamasının piyasaya olumlu yansıyacağını söyledi.

Folkart Nova satışa çıktı! Folkart Vega’ya komşu 176 konutluk yeni proje! 

Folkart’ın İzmir’in yeni kent merkezinde hayata geçirdiği projesi Nova’da satışlar başladı. Folkart Vega’nın komşusu Folkart Nova projesi  yaklaşık 2 milyar Türk Lirası yatırım değerine sahip...

Kat mülkiyeti, kira, komşuluk uyuşmazlıklarında yeni dönem! 64 bin dosya çözülüyor! İşte beklenen o düzenleme...

Kira, komşuluk hukukun, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklarda zorunlu hale getirilecek arabuluculukla, bu üç konuda senede yaklaşık 64 bin dosyanın mahkemelere gitmeden en fazla 1 ayda çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

İzalei Şuyu davası nedir? İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

İzale-i Şuyu, paylı veya elbirliği mülkiyetine konu taşınır veya taşınmaz malda ortaklar arasındaki paydaşlığa son vererek kişisel mülkiyete geçişi sağlayan bir dava türü olarak ifade ediliyor. Peki, İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

Gürültücü komşu ceza alır mı?

Takvim gazetesi yazarları arasında yer alan Feride Hilal İmal bugünkü gürültü yapan komşuyu kaleme aldı. Peki gürültücü komşu ceza alır mı?

Site aidatını ödemeyenlere yüzde 5 gecikme cezası!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatlarının ödenmemesini kaleme aldı. Peki komşuyu site aidatlarının ödenmemesinin cezası var mı?

Komşuyu rahatsız etmenin cezası var mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında komşu gürültüsünü kaleme aldı. Peki komşuyu rahatsız etmenin cezası var mı?

Ev aramada yeni trend: Komşum bana benzesin!

Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde daha çok vakit geçiren vatandaşlar komşularını da buna göre seçiyor. Ev arayışında olan vatandaşlar emlakçılara kendilerine benzeyen komşu istediklerini dile getiriyor. 

Komşuyu rahatsız edene ceza!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında komşuların birbirini rahatsız etmesi ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Ege depremi komşuyu da yıktı! 2 çocuk hayatını kaybetti!

Ege Denizi’nin Seferihisar açıklarında yaşanan 6.9 büyüklüğüne sahip deprem, Yunan adalarında da hissedildi. Deprem nedeniyle Sisam’da iki çocuk yaşamını yitirdi.

Komşularla uyuşmazlıkta arabulucuya gidilir mi?

Komşunuzla yaşadığınız her türlü hukuki sorunun mahkemesiz, pratik, hızlı ve kolay bir başka çözüm yolu var. İşte bunun için yapmanız gerekenler...

Geçimsiz komşuyu apartmandan attırmak mümkün mü Haberi

Geçimsiz komşuyu apartmandan attırmak mümkün mü

Apartmandan kiracı nasıl attırılır?

Apartmanda maliklerden birinin evini kiraya verdiğini ancak kiracının apartmanda sürekli gürültü yaptığını düşünelim. Dairenin malikinin bu durumla ilgilenmemesi ya da kiracının yapılan uyarılara rağmen gürültüye devam etmesi halinde,diğer malikler kiracının tahliyesini istenebiliyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu madde 33'te yer alan esaslara göre, kat maliklerinden birinin yahut onun katından kira akdine, oturma hakkına veya başka bir sebebe dayanarak devamlı surette faydalanan kimsenin, borç ve yükümlerini yerine getirmemesi yüzünden zarar gören kat maliki veya kat malikleri, anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesine başvurabiliyor.


Tespit edilen süre içinde hâkimin kararını yerine getirmeyenlere, aynı mahkemece, ikiyüz elli Türk Lirasından ikibin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.  


Gerek kat malikleri ve gerekse bağımsız bölümü her ne sebeple olursa olsun sürekli biçimde kullananlar, bağımsız bölümü,...