28 / 04 / 2024

Gelir kaybı ve kira desteği için başvuruları

Gelir kaybı ve kira desteği için başvuruları

Ticaret Bakanlığı tarafından koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek desteklere ilişkin başvurular, e-Devlet üzerinden kabul edilecek.

Kira geliri elde edip Mart'ta beyanname vermeyene ceza var! Evi ve iş yeri kirada olanlar bu rakamlara dikkat!

Kira gelir vergisi ve kira beyannamesi konuları Mart ayıyla yeniden gündeme geldi. Peki kira geliri vergisini kimler veriyor? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? İşte tüm ayrıntılar ve merak edilenler... 

Tapuya giden vatandaş TL'de yaşanan değer kaybı yüzünden parasını valiz ile götürüyor!

Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ve erime, yapılan alışverişlerde vatandaşın sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Örneğin, 5 milyon TL’lik ödeme için 25 bin adet 200 lira lazım. 5 milyon TL’yi oluşturan 200 liralık 250 destenin ağırlığı ise 28 kilogramı aşmış durumda. 

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harcı peşin ödemelerinizde şimdi 3 aya kadar taksit imkanı! 

MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harç ödemelerinde esnek taksitlendirme imkanından faydalanabilirsiniz. Maximum kart ile 1.000 TL - 15.000 TL arası ödemelerde 3 taksit, 15.000-500.000 TL arası ödemelerde 2 taksit imkanı sunuluyor. 3 aya varan MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harç ödeme fırsatını kaçırmayın!

Ünlü analist Tunç Şatıroğlu'ndan kiracılara kötü haber! Gerçek kira bedeli...

Konut piyasası ve kira ücretleri gündemde yer almaya devam ediyor. İstanbul'daki konut konusunu ele alan analist Tunç Şatıroğlu 'Ev sahibi için büyük gelir kaybı' diyerek İstanbul'da konut hadisesinin nasıl hallolacağını anlattı.

Bunu yaparsanız servet değerinde paranız olur! Devlet tam 12,5 milyon veriyor hem de nakit

Türkiye'nin sorunları arasında yer alanlardan belki de en önemlisi vergi kayıp ve kaçağı, Bu problemin, hem ekonomik istikrar hem de gelir dağılımı açısından büyük  bir tehdit oluşturuyor. Fakat, son senelerde atılan adımlarla vergi kaybı ve kaçağına karşı mücadelede önemli yol kat edildiği ifade ed

Sanayicilerde ‘EYT’ endişesi! İşgücü kaybı ve yüklü tazminat ödemeleri sanayicileri zorlayacak!

EYT düzenlemesi çalışanlar açısından memnuniyet verici olsa da sanayiciler bu düzenlemenin yaratacağı sorunlar nedeniyle oldukça endişeli. Hem yüklü tazminat ödemeleri hem de nitelikli iş gücü kaybı sanayicileri kara kara düşündürüyor.

Afet konutları ve köy evleri hangi ilçelerde yapılacak? Bakanlık ilçe ilçe açıkladı! Hemen bakın!

Türkiye’yi vuran ve 11 ilde büyük can kaybı ve yıkımlara neden olan Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından el birliğiyle yaralar sarılmaya çalışılırken, bölgede yeniden inşa edilecek konutlarla ilgili detaylar da yavaş yavaş belli olmaya başladı. İşte il il, ilçe ilçe yeni inşa edilecek k

Yatırımcılar dikkat! Borsa ve altın için şok karar!

Türkiye genelinde 10 ilde çok büyük can kaybı ve yıkıma yol açan deprem nedeniyle alınan kararlara bir yenisinin daha eklendiği bildiriliyor. Bu haber, borsa ve altın yatırımcısını çok yakından ilgilendiriyor.

Deprem bölgesinden kahreden bilanço! İşte an itibarıyla can kaybı ve yaralı sayısı!

Türkiye’yi vuran depremin bilançosu saatler geçtikçe artıyor… AFAD dün meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 depremden etkilenen toplam 10 ildeki can kaybı ve yaralı sayısını duyurdu. İşte kahreden o rakamlar!..

Arçelik'in üçüncü çeyrek bilançosu açıklandı. TL'deki değer kaybı ve enflasyon nasıl etkiledi?

Borsa şirketlerinin bilançoları açıklanmaya devam ediyor. Beyaz eşya sektörünün amiral gemilerinden biri olan Arçelik yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri ve finansal sonuçlar hakkında bilgi verdi. İşte detaylar

Dolar yatırımcıları gözünü bu habere dikti

Moody's Türkiye değerlendirmesi ve ABD'detoptan stoklar, kişisel gelir-gider ve Michigan tüketici güven endeksi takip edilecek.

Gelir kaybı ve kira desteği için başvuruları Haberi

Gelir kaybı ve kira desteği için başvuruları

Ticaret Bakanlığı tarafından tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek gelir kaybı ve kira destekleri için başvuru dönemi başladı.

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklamaya göre, desteklerden 22 Aralık 2020 tarihli ve Cumhurbaşkanı Kararı gereği yürürlüğe konulan, 24 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Programı ve Uygulama Esasları Hakkında Tebliğ” kapsamında belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen başvuru sahipleri yararlanacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gelir kaybı ve kira desteği için başvurular sadece e-Devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak.

Destek başvuruları bugünden itibaren 10 gün süreyle (8 Ocak 2021 Cuma gününe kadar) sürecek.

Online başvuruda yaşanabilecek olan yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için...