18 / 05 / 2024

Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi kitabı

Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi kitabı

AV. Dr. Umut Yeniocak'ın Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi ( Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı ) adlı kitabı geçtiğimiz ay yayınlanmıştı. Yeniocak, kitabın 2.baskısını yayınladı.

Umut Yeniocak Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi kitabını çıkardı!

AV. Dr. Umut Yeniocak Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi kitabını çıkardı...

Kardeşlerden biri mal paylaşımına itiraz ederse ne olur? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürüyor?

Mal paylaşımı özellikle kardeşler arasında meydana gelen bir yasal süreçtir. Kendi aralarında anlaşamayan kardeşler hangi yollara başvurabilir? İşte o detaylar!

Netflix şifre paylaşımını yasakladı, abonelikte artış yaşandı!

Netflix kısa süre önce şifre paylaşımına kısıtlama getirmişti. Bu kısıtlamaların sonucunda, Netflix aboneliklerinin artışı gözden kaçmadı. Dünya çapında dizi ve film platformu olan Netflix, getirdiği yasakların sonucunu olumlu bir şekilde almaya başladı. 

Netflix şifre paylaşımı yapanın faturasına yansıma yapacak! Bakın şifre paylaşan ne kadar ödeyecek?

Netflix, kullanıcıların hesaplarını paylaşma alışkanlıklarına yönelik yaptığı sıkı denetimlerin ardından, ABD'deki kullanıcılarından hesap paylaşımı için ücret talep etmeye başladı. Hesap sahibiyle aynı evde yaşamayan kişiler ek ödeme ile hesap paylaşımdan yararlanabilecekler.

Netflix şifre paylaşımına yönelik önlemler başladı

Netflix, müşterilerini parola paylaşma günlerinin sona erdiği konusunda uyarmaya başladığını söyledi. Yayıncı, üyelere gönderdiği bir e-postada şunları söyledi: “Netflix hesabınız sizin ve birlikte yaşadığınız insanlar, yani eviniz içindir.”

Netflix, şifre paylaşımına karşı önlemlerini genişletiyor ve ABD'den ücret talep ediyor!

Netflix, şifre paylaşımıyla ilgili yeni önlemler alarak ABD'de ücretlendirme politikasını uygulamaya başladı. İşte ayrıntılar...

Netflix, ABD'de şifre paylaşımına yönelik baskı başlattı

Netflix kullanıcıları, yayın devinden bir kez daha rahatsız olmaya başladı. Netflix'in ücretsiz hesap paylaşımını ortadan kaldırmak için tasarlanan ücretli paylaşım planı, bu yılın başlarında Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya olmak üzere dört ülkede daha uygulandı.

AFAD'ın İstanbul raporunda kritik detaylar: Yapı artışına dayalı tüm plan tadilatları durdurulmalı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. AFAD'ın İstanbul raporunda kritik detaylar: Yapı artışına dayalı tüm plan tadilatları durdurulmalı! 

Miras paylaşımı nasıl hesaplanır? Miras paylaşımı yapılmazsa ne olur?

Miras paylaşımına dair araştırılan birtakım yanıtlar bulunmaktadır. İşte o bilgilere dair detaylar!

Kardeşler arasında miras nasıl bölüşülür? Mal paylaşımı yapılmazsa ne olur?

Miras konusunda pek çok kişinin kafasında sorular bulunmaktadır. Özellik mal paylaşımına dair sorular. İşte detaylar!

Netflix şifre paylaşımını durdurmak için bu yolu deneyecek! Hesaplar askıya alınabilir!

Netflix'in ücretsiz şifre paylaşımını durdurma planlarını daha geniş çapta uygulamaya koymasına yaklaşık sekiz hafta kala , Latin Amerika'da yapılan bir deneme, Netflix'in değişiklikleri dünya çapında nasıl uygulayabileceğine dair bir gösterge sunuyor.

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl yapılır?

Kardeşler arasında çok büyük bir sorunlara yol açan miras paylaşımına dair ayrıntılar merak ediliyor. Peki, kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte miras paylaşımına dair tüm merak edilenler...

Yalova İl Özel İdaresi hasılat paylaşımıyla gayrimenkul satacak! Yatırımcılar dikkat!

Yalova İli Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Merkez Bahçelievler Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemiyle satışa çıkarıyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yer alan ihale ilanı...

Miras paylaşımında buna dikkat! Herkesin başına gelebilir! Kime ne kadar pay düşüyor?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde vefat eden kişilerin miras paylaşımını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi kitabı Haberi

Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi kitabı

AV. Dr. Umut Yeniocak Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi kitabını 2014 yılı Mayıs ayında çıkarmıştı. Yeniocak'ın Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi (Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı) adlı kitabının 2.baskısı yayınlandı.



Daha çok Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı adıyla bilinen Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi, Türkiye inşaat sektöründe kullanımı son yıllarda hızla yaygınlaşan bir sözleşme türü olarak dikkat çekiyor. Sözleşme, tarafların anlaşmasına göre, farklı şekillerde ortaya çıkabilmektedir. Ancak çalışmamızda, sözleşmenin uygulamada en çok kullanılan modeli esas alınmıyor.


Sözleşmenin karmaşık yapısı sebebiyle, hukuki incelemeye konu edilmesinde bazı zorluklarla karşılaşılmıştır. Özellikle, bu sözleşme türünün inceleme konusu yapıldığı bilimsel eser sayısının yok denecek kadar az olması, bu çalışmanın zorluk derecesini bir kat daha artmıştır.


Çalışmalarda, sözleşmenin hukuki niteliğinin belirlenmesine ve buna bağlı olarak, uygulanacak hukukun tespitine...