09 / 05 / 2024

gelir vergisi değişikliği 2016

gelir vergisi değişikliği 2016

Değer artış kazancı vergisinin de yer aldığı Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı için çalışmalar devam ediyor. Peki, yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile neler değişecek? Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No:319!

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No:319 bugünkü 31732 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31700 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No: 317!

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No: 317 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnşaat sektöründe gelir vergisi beyannamelerine yeni ayar!

Birden fazla takvim yılına sirayet eden inşaat ve onarma işlerinden kazanç elde eden mükelleflerin verecekleri yıllık gelir vergisi beyannameleri, işlerin ikmal edildiği takvim yılını izleyen yılın Şubat'ın başından 25. günü akşamına verilebilecek.

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No:252'de Değişiklik!

Gelir Vergisi Genel Tebliği Seri No:252'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31620 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında gayrimenkullerin iş yeri olarak kullanımı için kiralanması durumunda stopaj uygulamasının kaldırılması amaçlanıyor...

Gelir Vergisi Genel Tebliği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Gelir Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile ücretlerin asgari ücrete kadar olan kısmının gelir vergisinden ve damga vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile asgari ücretli çalışanların bazı vergilerden muaf tutulması amaçlanıyor.

Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik!

Gelir Vergisi Kanunu ile Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

Değerli konut vergisi değişti mi?

Dijital Hizmet Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.  İşte değerli konut vergisi ile ilgili detaylar...

gelir vergisi değişikliği 2016 Haberi

gelir vergisi değişikliği 2016

Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

2013'te Meclis'e gönderilen ve 2016 Nisan ayının başında alt komisyona verilen hükümetin yenilediği Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı için çalışmalar devam ediyor.


Peki, yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısının yürürlüğe girmesi ile neler değişecek? Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?


Mevcut uygulamada gayrimenkul satışında gelir vergisi

Şuan yürürlükte olan Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkul gelir vergisi, taşınmaz malın iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor.


Taşınmazın 5. yıldan sonra satılması durumunda elde edilen kazanç vergiye tabi tutulmuyor. 


Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nda gayrimenkul satışında gelir vergisi

Hazırlanan Gelir Vergisi Tasarısı gereğince gayrimenkulün iktisap tarihinden itibaren 5 yıl sınırı olmadan satılan tüm taşınmaz mallar için vergi ödenecek. Satışın gerçekleştiği yıla göre belirlenen vergi yüzdesi ile hesaplama yapılacak.


Vergi yüzde dilimleri

Gayrimenkulün 2...