02 / 05 / 2024

gelir vergisi rekortmenleri 2017 tam liste

gelir vergisi rekortmenleri 2017 tam liste

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2017 yılı için Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listesini açıklandı.15 patron ödedikleri gayrimenkul kira gelir vergisi ile rekorlar listesinde yer aldı...

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

Mehmet Sinan Tara 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri listesinde!

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu. Listenin ikinci sırasında 70 milyon 510 bin 854 liralık vergiyle Mehmet Sinan Tara yer aldı.

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu!

Türkiye'nin 2019 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı.

Türkiye'nin 2018 gelir vergisi rekortmenleri!

Türkiye'nin 2018 yılı gelir vergisi rekortmenlerinden ilk ikisi isimlerinin açıklanmasını tercih etmezken, 3'üncü sıranın sahibi 54 milyon 169 bin 334 lirayla Mustafa Rahmi Koç oldu. 

2017'de Türkiye’nin gelir vergisi rekortmeni Şarık Tara oldu!

Türkiye’nin gelir vergisi rekortmenleri açıklandı. Buna göre, 2017 yılında Türkiye’nin gelir vergisi rekortmeni el değiştirerek Şarık Tara oldu.

Türkiye'nin gelir vergisi rekortmeni Şarık Tara oldu!

Türkiye'nin gelir vergisi rekortmenleri açıklandı. Buna göre, listesinin ilk sırasında 2017 yılı için 53 milyon 583 bin 488 lira vergi tahakkuk ettiren Şarık Tara yer aldı.

Türkiye'nin gelir vergisi rekortmenleri açıklandı!

Maliye Bakanlığı vergi rekortmenleri listesini açıkladı.Türkiye’de 2014 yılında en yüksek gelir vergisi veren isim Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara oldu.

Tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Bir bedel karşılığı edinilen gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergiye tabi tutuluyor. Peki, tapuda gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte hesaplama örneği..

Gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Gelir Vergisi Kanun tasarısında gayrimenkullerin sermaye şirketlerine ayni sermaye konulması bir satış işlemi olarak tanımlanmıştır (Tasarının 45'incinıd. 2. Fıkrası). İşte, gayrimenkullerin ayni sermaye konulmasında gelir vergisi!

Meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi mevzuatı gereğince, mesken ve iş yeri gibi taşınmaz mallardan kira geliri elde eden kimselerin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

31 Aralık 1960 tarihinde kabul edilen 193 sayılı Gelir vergisi kanunu gereğince; Gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tâbi tutuluyor. Peki, Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

Gelir vergisi yasası yine ertelendi!

MECLİSE 2013 Haziran ayında sunulan gelir vergisi tasarısı yine ertelendi. TBMM'nin açıldığı dönemde yıl başına kadar çıkarılması planlanan Gelir Vergisi Yasa Tasarısı yine ertelendi...

Değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi!

Değer artış kazancı gelir vergisi, gayrimenkul alım satımı sürecinde ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Ödeme için öncelikle değer artış kazancı gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor..

gelir vergisi rekortmenleri 2017 tam liste Haberi

gelir vergisi rekortmenleri 2017 tam liste

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 2017 yılı için Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listesini açıkladı. Türkiye'nin gelir vergisi rekortmeni Şarık Tara oldu. Tara 2017 yılı için 53 milyon 583 bin 488 lira vergi tahakkuk etti. Listede ikinci sıradakinin ismi açıklanmadı. Üçüncü sırada ise Mustafa Rahmi Koç 45 milyon 164 bin lirayla yer aldı.

Kurumlar vergisi rekortmeni ise 3 milyar 91 milyon 367 bin 707 lira vergi tahakkuk ettirilen, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak belirlendi.

Şükrü Avşar ilk sırada

Türkiye 2017 gelir vergisi rekortmenleri listesinde 9 inşaatçı yer aldı. İnşaatçıların dışında listede 15 patron gayrimenkul kira geliri vergisiyle yer aldı. 

İş adamı ve sinema filmi yapımcısı olan Şükrü Avşar gayrimenkul kira geliri vergisi ödeyenler sıralamasında ilk sırada yer aldı....