04 / 10 / 2024

geliri olmayanlar içinemlak vergi muafiyeti

geliri olmayanlar içinemlak vergi muafiyeti

Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinden kimi gayrimenkul sahipleri muaf tutuluyor. Peki, geliri olmayanlar emlak vergisi öder mi? Kimler emlak vergisinden muaf tutuluyor?

Memur, emekli ve asgari ücretli İstanbul'da kaç maaşıyla ev alabilir? 14 yılda rakamlar katlandı!

Konut fiyatları, özellikle son 5 senede enflasyondaki yükselişle hızlanırken, ardından gelen faiz artışları maaşlı çalışan ya da sabit geliri olanlar için ev sahibi olmayı da imkansız hale getirdi. Peki Memur, emekli ve asgari ücretli İstanbul'da kaç maaşıyla ev alabilir?

Ünlü analist hem parası olanlar hem de parası olmayanlar için 'fırsat diyorum' diyerek açıkladı!

Pek çok yatırımcı konut alımı için doğru zaman olup olmadığını araştırırken, analist ve kripto fenomeni Murat Ali Calman “Konut artık fırsat diyorum.. Paranız varsa hemen alın geçin..” diyerek, “Paranız yoksa borsa ve gram altın fırsat diyorum” ifadelerini kullandı.

KİPTAŞ'tan hiç evi olmayanlar için sabit taksitli konut müjdesi!  Ali Kurt resmen açıkladı!

Riskli konutunu yenilemek isteyen dar gelirliler ile emekliler için İBB ve KİPTAŞ kampanya başlatırken, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da 6-7 ay içinde İstanbul’da konutu olmayanlar için sabit taksitli konut projelerini kamuoyuna sunacaklarını söyledi.

65 yaş aylığına zam gelecek mi? 

6 aylık enflasyonun kesinleşmesi ile birlikte 65 yaş aylığına da zam gelmesi beklenmektedir. SGK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur geliri olmayanların yararlandığı yaşlılık maaşı temmuz ayında zamlanmaktadır.

Kira geliri bu rakamı aşanlar 9.562 TL vergi ödeyecek! Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024

2023 yılı içerisinde konut kira geliri toplam 21 bin Türk Lirası'nı aşanların beyanname vermesi gerekiyor. Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024!

Emlak beyannamesinde son gün 1 Nisan! Kira geliri elde edenler dikkat! Unutanlara kira bedelinin yüzde 5'i kadar ceza!

Türkiye genelinde 7 milyona yakın kira geliri elde eden mükellef bulunuyor. 2023 yılına ilişkin yıllık gelir vergisinin beyanı ve ilk taksitlerinin ödemesi için son tarih ise 1 Nisan olarak belirtildi. Kira geliri elde edenler dikkat...

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiriyor! İşte 7 soruda kira geliri vergisi!

Mart ayı ile beraber kira geliri elde edenler için de resmen beyanname dönemi başladı. İşte milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira gelir vergisi ile ilgili merak edilen detaylar...

30 milyon doların üzerinde serveti olanların sayısı 1.932’ye çıkarken, yoksulun kişi başına geliri 26 bin 703 TL oldu!

Ülkemizde kişi başına düşen gelir 307 bin 952 Türk Lirası (13 bin 110 dolar) olurken, en zengin yüzde 5’lik bölümün yıllık geliri 816 bin 219 Türk Lirası'na çıktı, 4.3 milyona ulaşan en yoksul yüzde 5’lik kesimin geliri de 26 bin 703 Türk Lirası'nda kaldı. 

Ev sahipleri dikkat! Son tarih 1 Nisan!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren kira geliri beyanı için son tarih 1 Nisan 2024 olarak açıklandı. Peki, kira geliri beyan edilmediğinde ne olur, kira gelirini beyan etmemenin cezası var mı?

Hiç evi olmayanlar için TOKİ'den son dakika Mart 2024 müjdesi! 4 şehirde 5 yeni kampanya geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mart 2024 projelerini de peş peşe açıkladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mart ayında 5 yeni projenin ihalesini gerçekleştirecek.

Kira geliri 21 bin TL'yi aşanlar vergi ödüyor! Evi ve iş yeri olanlara son dakika indirim müjdesi!

Evini ve iş yerini kiraya verenlerin “gayrimenkul sermaye iradı” kapsamında kira geliri vergisi ödemesi gerekiyor. Bu şartlara sahip olanlar kira gelirinden indirim yapabiliyor. İşte kira geliri vergisi ile ilgili tüm detaylar...

Faiz geliri için evini satmayı düşünenler dikkat! 

Yaptığı açıklamada bu dönemde mülkünü satmak isteyenlerin bir defa daha düşünmesi gerektiğini dile getiren Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, özellikle de faiz geliri için mülkünü satmayı düşünenler için önemli uyarılar yaptı. İşte o açıklamalar...

İŞ GYO Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri 10 milyon TL'yi aştı!

İŞ GYO'nun Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri belli oldu. Söz konusu şirketin AVM'lerden elde ettiği toplam geliri 10 milyon 48 bin 800 TL oldu.

geliri olmayanlar içinemlak vergi muafiyeti Haberi

geliri olmayanlar içinemlak vergi muafiyeti

Geliri olmayanlar emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan gayrimenkullerden alınıyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinden kimi gayrimenkul sahipleri muaf tutuluyor.


Emlak vergisi muaflıklarına hiçbir geliri olmayanlar da dahil. Ancak, geliri olmayan gayrimenkul sahipleri için de bazı şartlar söz konusu.


Peki hangi geliri olmayanlar emlak vergisinden muaf tutuluyor?

200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip ve yazlık eve sahip olmayan işsizler emlak vergisinden muaf tutuluyor. Peki başka kimler emlak vergisinden muaf tutuluyor?


- 200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler


Emlak vergisinden muaf tutulmayan gayrimenkul sahiplerinin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında...