18 / 05 / 2024

geri ödemeli kentsel dönüşüm kredisi

geri ödemeli kentsel dönüşüm kredisi

Kentsel dönüşüm yıkım kararı verilen binalar için devlet tarafından kredi desteği veriliyor.Peki,kentsel dönüşüm kredisi geri ödemeli mi?Kentsel dönüşüm kredisi geri ödemesi ne zaman başlar?

Konut kredisinde bankaların açıkladığı geri ödeme rakamları korkuttu!

Ev sahibi olmak isteyenler kredi bulmakta zorluk yaşarken, bankaların istediği faiz ve geri ödeme miktarları vatandaşları endişelendiriyor.  10 yıllık geri ödemeli kredilerde faizlerle ödeme dörde katlanıyor.  İşte 2 milyon TL için bankaların istediği taksit ve geri ödeme tutarları.

Kentsel dönüşümde tarihi an için geri sayım başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un kentsel dönüşüm planını bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı programda açıklayacak.

KİPTAŞ Kırlangıç Evler teslimleri için geri sayım başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirdiği Kırlangıç Evler projesinin teslimleri için geri sayım başladı.

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

Kentsel dönüşüm yasası, ‘müsadere’ yasası mı? Uzman isim açıkladı!

Kentsel dönüşüm yasasının ‘müsadere’ yasası, yani devletin belirli kişilerin malına istediği zaman el koyması olduğunu öne süren Cumhuriyet gazetesi Köşe Yazarı Av. Erol Türk, bugünkü köşe yazısında anayasanın yasakladığı bu sistemin geri getirildiğini söyledi.

Devlet, milyonlarca kişinin derdine deva olacak! 150 bin TL faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli destek geliyor!

Devlet ihtiyaç sahibi milyonlarca kişiye destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda yeni evlenecek gençlere 150 bin TL kredi, faizsiz, 2 yıl ödemesiz ve 5 yılda geri ödemeli destek sunacak. İşte detaylar...

KYK 2023-2024 burs başvuruları başladı mı, ne zaman alınacak?

Üniversite öğrencilerinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan KYK bursları ne zaman verilecek? KYK tarafından hiç bir karşılık beklemeden verilen burs yanı sıra geri ödemeli kredi de verilebiliyor. İşte haberin ayrıntıları...

Paraya sıkışan öğrenciler dikkat! 2 bin TL para verilecek! Hemen siz de başvurup anında alın!

Öğrencilere verilen geri ödemeli bursların ödemeleri mi siliniyor? Yeni destek ile öğrencilere 2000 TL ek ödeme yapılacak. Ayrıntılar aşağıda yer almaktadır.

Deprem bölgesindeki KOBİ'lere 75 bin TL'ye kadar destek müjdesi! Üstelik 12 ay geri ödemesiz!

KOSGEB, deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin bakım, onarım, tadilat, malzeme, personel, ham madde, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla 75 bin TL'ye kadar geri ödemeli destek verecek.

Öğrenciler dikkat! 2023 KYK kredi borçları siliyor mu? İşte son gelişmeler!

Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alırken geri ödemeli kredi alan ve belirlenen tarihlerde borçlarını ödemeyenler, KYK son dakika gelişmeleri takip ediyor. Peki, KYK borçları silinecek mi? İşte detaylar...

Hilal Hill Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabında teslimler Mart sonunda! 

Kentsel dönüşüm projelerine verdiği önem ile dikkatleri çeken FKG İnşaat, Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. etabını teslim etmek için geri sayımı başlattı. Hilal Hill Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabında teslimler Mart sonunda! 

KYK borcu kaç ayda bir ödenir? KYK geri ödemeli kredi herkese çıkar mı?

KYK borcu ve KYK geri ödemeli krediye dair öğrencilerin kafalarını kurcalayan pek çok husus vardır. İşte o hususlardan bazıları ve bu konuya dair sorulan sorular!

Kredi çekeceklere dikkat! Faizsiz geri ödemesiz kredi imkanı sizi bekliyor!

Kredi çekecekler uygun geri ödemeli kredi koşullarını araştırıyor. İşte Faizsiz geri ödemesiz kredi imkanı!

geri ödemeli kentsel dönüşüm kredisi Haberi

geri ödemeli kentsel dönüşüm kredisi

Kentsel dönüşüm kredisi geri ödemeli mi?

Kentsel dönüşüm geri ödemeleri ile ilgili esaslar, Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Gelir, Harcama, Kredi ve Kaynak Aktarımı Yönetmeliğinde yer alıyor.Yönetmelik esaslarına göre geri ödemeler inşaatın bittiği tarihten sonra, kredi sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren en geç 24 ay sonra başlıyor. 


Kredi borcunun konut büyüklüğüne göre 120, 84 veya 60 aya bölünmesi suretiyle geri ödeme başlangıç taksiti bulunur. Geri ödeme taksiti, geri ödeme süresi boyunca her güncelleme döneminde, güncelleme oranı ile artırılarak yeni taksit miktarı bulunur ve geri ödeme süresi olan 120, 84 veya 60 aya ulaşıncaya kadar ödeniyor.


Kredi borçluları, geri ödeme süresi içinde istenen aylık ödemelerin vadelerini geçirmemek şartıyla istedikleri sayıda taksiti vadesinden önce ve ödeme tarihindeki taksit tutarı üzerinden ödeyebiliyor.Kredi borcu, kredi geri ödemeleri başladıktan...