07 / 05 / 2024

GMSİ 1. taksit son günü

GMSİ 1. taksit son günü

Gelir Vergisi Kanunu’nun 70. maddesinde sayılan mal ve hakların gerçek kişiler tarafından kiraya verilmesinden sağlanan gelirler, gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) olarak vergilendiriliyor. Peki, GMSİ son günü 2015 ne zaman?

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ay sonunda sona eriyor. İşte pek çok kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ile ilgili merak edilen detaylar...

Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman bitiyor? Emlak vergisi ödeme ekranı Nisan 2024!

Pek çok tapu sahibi emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Emlak vergisi 1. taksit ödeme ekranı Mart 2024! Emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeler 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla başladı. Peki emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor! 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın başlıyor. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman, emlak vergisi ödemelerinden kimler muaf? 

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini akından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 1 Mart tarihinde başlıyor. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisini kimler ödemez? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi 2. taksit ödeme son tarihi ne zaman?

Yılda iki sefer ödemesi yapılan emlak vergisinin ilk taksit ödemesi mayıs ayında yapıldı. Buna göre, 1. taksit ödemelerinin ardından 2.taksit ödeme son tarihi gündemde yerini koruyor. Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte emlak vergisi 2. taksit ödemeleri son tarihi ve ayrıntılar...

O ilde KDV'den muaf 2 arsa satılıyor! Arsa alacaklara 24 taksit fırsatı! 

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya ili, Karatay ve Selçuklu ilçelerinde yer alan 2 adet arsayı 1 taksit peşin, kalanı 23 taksitle satıyor. Peki Konya'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar?

Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın sona eriyor! Sakın unutmayın!

Emlak vergisi, her yıl, yılda 2 defa olacak şekilde ödeniyor. Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri yarın itibariyle sona eriyor. İşte detaylar...

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman? İşte emlak vergisi 1. taksit ödeme takvimi!

Emlak vergisi her yıl düzenli olarak ödenen vergiler takviminde yer alıyor. Türkiye sınırları içerisinde bulunan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman? İşte emlak vergisi 1. taksit ödeme takvimi...

Kira gelir vergisi 1. taksit ödeme tarihi 2022!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde ettiğiniz gelir için gelir vergisi mükellefi olabilirsiniz. Peki, kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri başladı mı?

Emlak vergisi 2022 1. taksit ne zaman?

Emlak vergisi mükellefleri için vergi ödeme dönemi yaklaşıyor. Peki, emlak vergisi 2022 1. taksit ne zaman? Vergi en son ne zaman ödenebilir?

Panora GYO'nun 1. taksit temettü ödemesi 5 Temmuz'da!

Panora GYO'nun 1. taksit temettü ödemesi 5 Temmuz tarihinde yapılacak olup, birinci taksit 0,09 TL olmak üzere 7 milyon 830 bin TL dağıtılacaktır.

Emlak vergisinde muafiyet şartları neler?

Emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde bitiyor. Gayrimenkul sahipleri emlak vergisindeki muafiyet koşullarını araştırıyor. İşte merak edilen muafiyet şartları...

GMSİ 1. taksit son günü Haberi

GMSİ 1. taksit son günü

GMSİ son günü 2015!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 70. maddesinde sayılan mal ve hakların gerçek kişiler tarafından kiraya verilmesinden sağlanan gelirler, gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) olarak vergilendiriliyor.


Bu kapsamda mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için mal sahipleri vergi ödemek ile mükellef oluyor. Ancak vergiyi istisna sınırından yüksek geliri olanlar ödüyor. Bu sınırın altında kira geliri olanlar vergi ödemelerinden muaf oluyor.


Mesken kira geliri elde edenler elde ettikleri kira gelirinin 2014 yılı için istisna tutarı olan 3.300 TL’yi aşması halinde GMSİ beyannamesi verirler. 2014 yılı içerisinde 3.300 TL ve altında mesken kira geliri elde edenler beyanname vermek zorunda değildir.


Vergi kesintisine (tevkifata) tabi işyeri kira gelirleri elde edenler, kira gelirlerinin brüt tutarı 2014 yılı için beyanname verme sınırı olan 27.000 TL’yi aşması...