06 / 07 / 2024

gmsi beyannamesinin süresinde verilmemesi halinde nasıl verilmesi gerekir

gmsi beyannamesinin süresinde verilmemesi halinde nasıl verilmesi gerekir

GMSİ mükellefleri, vergileri için öncelikle beyanname vermek ile sorumlu oluyor. Kira gelirleri için beyannameler 31 Mart'a kadar veriliyor. Peki, GMSİ beyannamesinin süresinde verilmemesi halinde nasıl verilmesi gerekir?

Kira gelir beyannamesinin süresinde verilmemesi halinde nasıl verilmesi gerekir?

Kira gelir vergisi mükelleflerinin 25 Mart'a kadar beyannamelerini vermeleri ve ilk taksit ödemelerini 31 Mart'a kadar gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, kira gelir beyannamesinin süresinde verilmemesi halinde nasıl verilmesi gerekir?

SGK aylıklarında zaman aşımına dikkat edin!

SGK süresinde alınmayan aylık ve gelirler için genel olarak 5 senelik zaman aşımı uygulandığı kaydedildi. Buna göre, sigortalılar ve hak sahipleri, talepte bulundukları tarihten sonra beş sene geriye dönük aylık ve gelirlerini alabiliyor.

Konut mağdurları dikkat! Süresinde tamamlanmayan inşaat için ev parasından daha fazla tazminat kazandı!

Ankara'da kooperatiften konut sahibi olabilmek için inşaat firmasına peşinat ve taksitleriyle beraber toplam 460 bin Türk Lirası ödeme yapan Bora Yalçın, 2 sene taahhüdü olan sözleşme süresince inşaatta ilerleme kaydedilmemesi üzerine açtığı 'müspet zarar' davasında 578 bin TL tazminat kazandı.

Konut fiyatları düşüyor mu? Yeni ev alacaklar hemen bakın! 

Konut fiyatlarında fahiş fiyat yükselişi durma noktasına geldi. Satılık konutların satışa dönme süresinde de yaklaşık 2 kat artış yaşandı. Peki konut fiyatlarında son durum ne oldu? Satılık ev fiyatları düştü mü? İşte merak edilenler... 

BEDAŞ açıkladı: Elektrik tüketimi yüzde 30 geriledi!

İstanbul Avrupa Yakası'nda elektrik dağıtım hizmeti sağlayan BEDAŞ, Kurban Bayramı tatili süresinde elektrik tüketimindeki düşüşün, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 30'u bulduğunu belirtti.

Kirada zam sınırının süresinde son demler yaşanıyor! Kira artış düzenlenmesi uzatılacak mı?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme 1 Temmuz tarihinde sona erecek. Kiracılar, bu düzenlemenin bir yıl daha uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. İşte detaylar!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren gelişme! Bu cezalara yüzde 25 indirim geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı faaliyet yürüten Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Tahsilat Genel Tebliği yayımlandı. Milyonlarca yurttaşı kapsayan trafik, otoyol, köprü geçiş gibi idari para cezalarının süresinde ödenmesi halinde yüzde 25 indirim uygulanacak.

Konut alacaklar dikkat! Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi! İşte detaylar!

Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi. Ön ödemeli konutlar için azami teslim süresinde değişiklik yapıldı. İşte detaylar!

TOKİ'den ucuz 2+1 ve 3+1 konut müjdesi! 1.442 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olma fırsatı! Hemen başvurun! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2+1 ve 3+1 ucuz konutları için başvuru süresinde sona yaklaşılıyor. İşte TOKİ'nin 24 ildeki ucuz konut projelerine ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Araç sahipleri dikkat! Borcunu geciktirenlere kötü haber

Hazine ve Maliye Bakanlığı, köprü, otoyol ile karayollarında bulunan gişelerden ücret yapmadan yapılan geçişlerini düşünerek ödeme süresinde değişikliğe gitti. Ödeme süresinin 45 günü geçmesi dahilinde ise geçiş ücreti ve 4 katı cezai şeklinde olacak. İşte detaylar…

Pandemide kripto paralara olan ilgi katlandı!

Kovid-19 salgını süresinde özellikle, kısmen insanların daha fazla zamanı olması nedeniyle, kripto paralara olan ilgi katlandı. Kripto para birimine yatırım gerçekleştirenlerin yüzde 72'si salgın esnasında kripto paraya daha fazla yatırım yaptıklarına vurgu yaptı.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 30 Haziran'da sona eriyor!

Milyonlarca çalışanı ve işvereni ilgilendiren ücretsiz izin süresinde son aya gelindi. İş Kanunu’nun geçici 10’uncu maddesine göre işletme sahiplerine tanınan çalışanlarını ücretsiz izne çıkarma hakkı 30 Haziran tarihinde sona erecek.

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm tam gaz!

2 yıllık görev süresinde yapılan çalışmalarını anlatan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 

2B arazileri için 6 aylık ek başvuru süresi!

2/B arazileri ile ilgili yatırımcılara müjde niteliğinde karar geldi. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi kapsamında 2/B arazilerinde hak sahibi olduğu hâlde süresinde başvuru yapmamış olanlara altı aylık ek başvuru süresi tanınması amaçlanıyor.

gmsi beyannamesinin süresinde verilmemesi halinde nasıl verilmesi gerekir Haberi

gmsi beyannamesinin süresinde verilmemesi halinde nasıl verilmesi gerekir

GMSİ beyannamesinin süresinde verilmemesi halinde nasıl verilmesi gerekir?

GMSİ mükellefleri, vergileri için öncelikle beyanname vermek ile sorumlu oluyor. Kira gelirleri için beyannameler 31 Mart'a kadar veriliyor.


Beyannameler vergi dairesinden veya internet üzerinden online bir şekilde Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi ile verilebiliyor. 


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname sistemi, kira geliri elde eden mükelleflere ilişkin olarak üçüncü taraflardan elde edilen bilgiler (banka, tapu, elektrik, doğalgaz, dask, sigorta şirketleri v.b.) ve diğer bilgiler kullanılarak GMSİ beyannamelerinin başkanlık tarafından doldurulduğu ve mükelleflerin onayına sunulduğu bir sistem olarak karşımıza çıkıyor.


Eksik ya da hatalı gördüğünüz bilgileri düzeltme imkanınız vardır. Bu bilgilerin doğruluğunun teyit edilmesi ve düzeltme yapılması durumunda beyanınız sizin düzelttiğiniz şekliyle kabul edilecektir. 


Sistem üzerinden onaylanan bilgilerin sorumluluğu mükelleflere aittir. Peki, GMSİ beyannamesinin süresinde verilmemesi halinde nasıl verilmesi...