27 / 04 / 2024

Göç alan illerde emlak vergisi

Göç alan illerde emlak vergisi

AK Parti KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay da göç sorununun ele alınması ve çözümlenmesine ilişkin bir hükümet programının açıklanması gerektiğinin ve göç alan illerde emlak vergisi yüksek olmalısı gerektiğinin altını çizdi...

Yatırımla en çok göç alan ülkeler belli oldu! Vatandaşlık ve oturum için konut yatırımcılarının gözü o ülkelerde!

Yatırım Göç Programları 2024 raporu belli oldu. Rapora göre yatırımla en çok göz edilen ülkeler açıklandı. Malta, küresel vatandaşlık programlarında üst üste dokuzuncu yılında liderliğini koruyor. 

Ruslar Antalya'yı terk ediyor! Konut fiyatları ve kiralar yüzde 25 geriledi!

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'da yabancı nüfusu son zamanlarda azalmaya başladı. Rusların, konut ve kira bedellerindeki yüksek artıştan dolayı Antalya'yı terk etmesiyle konut ve kiralarda yüzde 25 düşüş meydana geldi.

Konut fiyatları arttı, tersine göç trendi başladı!

Türkiye'de yükselen enflasyon tersine göçü başlattı. TÜİK verilerine göre, geçtiğimiz senelerde en çok göç alan İstanbul'dan diğer şehirlere göç ciddi oranda arttı.

Sakarya’ya göç artınca konut fiyatları resmen fırladı!

Sakarya, son dönemlerde büyükşehirlerden göç edenlerin tercih ettiği popüler illerden biri haline geldi. TÜİK’e göre Sakarya, Türkiye’nin en fazla iç göç alan 18’inci kenti oldu. Doğası, iş olanakları ve sunduğu eğitim imkânlarıyla birçok ihtiyaca cevap veren kentte, konuta talep artıyor.

Kaliteli konut arayışındaki yatırımcıların tercihi o il oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Türkiye’nin en çok iç göç alan 18. şehri olan Sakarya'da konut yatırımlarına talep yükseliyor. Yine verilen detaylara göre, Kaliteli konut arayışındaki yatırımcılar Sakarya'yı tercih etti.

Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Ege Bölgesinde konut piyasası hareketlendi. Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı.

Deprem bölgesindeki o illerde çeklerin ibraz süreleri resmen durduruldu! 

Deprem bölgesinde yer alan illerde çeklerin ibraz süreleri resmen durduruldu. İşte o son dakika kararı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Yüksek kira fiyatlarına flaş çözüm önerisi: “Yatırımdan çıkaran”

Meydana gelen depremlerin ardından konut piyasasında fahiş fiyat artışlarının yaşandığı gündeme gelirken, sektör temsilcileri göç alan kentlerde yaşanacak kiralık ev talebindeki artışa dikkat çekiyor.

Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi: İşte en çok göç alan 4 il!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada  Türkiye genelinde kiralık konut stokunun yüzde 30 eridiğini söyleyerek, en çok göç alan 4 ili de açıkladı. İşte detaylar...

Samsung Android 13 alacak telefon listesini genişletti! Liste yenilendi!

Galaxy A13 modelinin MediaTek Helio G80'den güç alan varyantı Android 13 tabanlı One UI 5.0 güncellemesi aldı.

Yurt içinde 2 milyon 777 bin kişi göç etti! En az göç alan Ardahan, en az göç veren Bayburt!

Türkiye’de 2021 yılında toplam 2 milyon 777 bin kişi göç ederken, en çok göç alan ve en çok göç veren il İstanbul oldu.

Altının 5 gün sonra izleyeceği rota! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakıp, kuyumcuya koşun!

Merkez bankasının faiz kararının ardından piyasalarda yaşanan çalkantılı hal devam ederken; dolardan güç alan fiyatların ne olacağı merak ediliyor. Analistler peş peşe duyurdu. Altının 5 gün sonra izleyeceği rota belli oldu. 

Doları ve altını olanlar dikkat! Olacakların senaryosu önceden açıklandı! Geri sayım başladı, zamanı geldiğinde...

Dolar kurunda meydana gelen artıştan güç alan gram altın da bu süreçte bin 30 TL seviyesinin üzerinde denge buldu. Piyasada yaşanan bu hareketliliğin ardından gözler altın denince akıllara ilk gelen isim İslam Memiş’e çevrildi. İşte Memiş'in açıklamaları...

Göç alan illerde emlak vergisi Haberi

Göç alan illerde emlak vergisi

AK Parti KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay da göç sorununun ele alınması ve çözümlenmesine ilişkin bir hükümet programının açıklanması gerektiğim söyledi. Türkiye'de İstanbul nüfusu her yıl artarken, göç veren 13 il ise önemli bir sorunla karşı karşıya bulunduğuna işaret eden Kinay, şu önerilerde bııludu: "Öncelikle İstanbul ve göç alan illerde emlak vergi oranları daha yüksek, göç veren İllerde daha düşük olmalı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, göç aldığı illere bir fon transferi yapabilir. 


Sosyal yardımların da büyükşehirlerde değil, göç veren yerlerde dağıtılması ve KOSGEB kredilerinin göç veren illerde artırılması gerekiyor. TOKİ, Emlak Konut GYO ve İller Bankası gibi yatırım yapan, proje geliştiren kurumların Anadolu'ya açılması gerekiyor." 


Canan...